Hava Durumu

#Karayolu

Yeni Marmara Gazetesi - Karayolu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karayolu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'nın o karayolunda şok eden yangın! Sürücüler seferber oldular Haber

Bursa'nın o karayolunda şok eden yangın! Sürücüler seferber oldular

Yangını gören herkes aracından yangın tüpünü kapıp müdahale etmeye çalıştı. Tüplerin yarısından fazlasının boş çıkması herkesi şok ederken, kamyonun lastiklerinde başlayan yangın kısa sürede 400 litrelik benzin deposuna ulaşınca paniğe sebep oldu. Yangını söndürmeye yoldan geçen bir su tankerinin müdahalesi de yeterli olmadı. İtfaiye ekipleri benzin deposu patlamadan alevleri söndürmeyi başardı. Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer İlçesi Gölyazı Mevki İzmir yolu üzerinde 16 BTS 85 plakalı damperli kamyon; seyir halindeyken arka tekerleklerinin balata kısmından aşırı ısınması sebebiyle alev aldı. Alevler kısa sürede kamyonun kasa kısmını sardı. Alevleri gören sürücüler araçlarını yol kenarına çekip yangın söndürme tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı. Alev alev yanan kamyonu söndürebilmek için onlarca sürücü ellerinde tüplerle yardım etmeye çalışsa da tüplerin büyük bir kısmının boş çıkması müdahaleyi güçleştirdi. Alevlerin kamyonun 400 litrelik benzin deposuna ulaşması olay yerinde paniğe sebep oldu. Yoldan geçen bir su tankeri de olay yerindeki vatandaşlar tarafından durdurulup tankerdeki su müdahale için kullanıldı. Etrafı alev topuna dönen kızgın depoya soğuk su döken vatandaşlar faciaya davetiye çıkarsalar da şans eseri herhangi bir kaza yaşanmadı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip büyük bir facianın yaşanmasına engel oldu. Olay ile ilgili jandarma ekipleri tahkikat başlattı.  

Kara yollarında son durum nedir? Haber

Kara yollarında son durum nedir?

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu'nun Kaynaşlı-Abant kavşaklarında (Bolu Dağı Tüneli geçişi) tünel portal yapısı ve viyadüklerde genleşme derzi yenilemesi çalışmaları sebebiyle Ankara istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna aktarılıyor. Abant Kavşağı'ndan otoyola tekrar katılım sağlanabiliyor. İzmir-Aydın Otoyolu'nun 92-96. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Ulaşım diğer yönden geliş-gidiş olarak gerçekleşiyor. TEM Otoyolu'nun Saray-Çorlu kavşakları Edirne istikametinde üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları dolayısıyla trafiğe kapatılacak. Ulaşım diğer istikametten gidiş-geliş olarak devam edecek. Bursa Çevre Otoyolu'nun Bursa-Yıldırım kavşakları 0-5. kilometrelerinde köprü genleşme derzi onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor. Antalya il sınırı-Anamur yolunun 16-17. kilometrelerinde Demirören mevkisinde patlatmalı yol yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım kontrollü gerçekleşiyor. Yozgat-Sorgun-Akdağmadeni yolunun 47-52. kilometrelerinde yol yapım çalışması sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü devam ediyor. Konya-Antalya yolunun Demirkapı Tünelleri Konya-Antalya istikameti sağ tüpü bakım onarım çalışmaları nedeniyle kapatıldı. Ulaşım servis yolundan sağlanıyor. Çankırı-Ankara yolunun 31-32. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü gerçekleşiyor. Elazığ-Bingöl yolunun 35-36. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım kontrollü devam ediyor. Trabzon-Maçka yolunun 20. kilometresinde (Mataracı mevkisi) yaya kaldırımı yapım çalışması nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.