Hava Durumu

#Katılım

Yeni Marmara Gazetesi - Katılım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Katılım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karacabey’de ramazan etkinliklerine yoğun katılım Haber

Karacabey’de ramazan etkinliklerine yoğun katılım

 17 Nisan’da başlayan etkinliklerde, çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan ramazan programında ilk 2 gün geride kaldı. Cumhuriyet Alanında planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezine alınan etkinlikler yoğun bir katılımla sürüyor. Ramazan programı; fasıl grubu, meddah gösterileri, Karagöz-Hacivat oyunları, tiyatro gösterilerinin yanı sıra önceki akşam Grup Çelebi’nin ilahi dinletisi ile devam etti. Etkinlikler boyunca çocuklara ücretsiz ikramlar yapılırken, kurulan atölyelerle el becerileri geliştirilerek eğlenceli oyunlar ve kurslar gerçekleştirildi. Ünlü Yazar Hayati İnanç Karacabeylilerle buluşuyor Ramazan etkinliklerinin üçüncü akşamında ise Ünlü Yazar Hayati İnanç, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonunda dinleyicileri ile buluşacak. Saat 21.30’da başlayacak etkinliğe yoğun katılım olması bekleniyor. İnanç etkinlikte, ‘Can Veren Pervaneler, Hayata Şiirden Bakmak’ adlı programını Karacabeylilere icra edecek. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ramazana özel hazırlanan etkinliklere tüm halkı davet ederek,“Hem çocuklarımız hem yetişkinler için yoğun bir program hazırladık. Tamamı ücretsiz gösteriler, konserler, dinletiler, ikramlar ve hediyeler var. Hem bilgilendirici, hem geliştirici içerikler var. Halkımızın da katılımlarını bu anlamda bekliyoruz” dedi.

Online sınava rekor katılım Haber

Online sınava rekor katılım

Osmangazi Belediyesi, koronavirüs salgını sebebiyle okulları kapanan ve uzaktan eğitim ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrencilere online sınav desteği veriyor. 20 Haziran’da yapılacak LGS ve 27-28 Haziran’daki YKS için son hazırlıkları yapan öğrenciler, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği online sınavda bilgilerini sınama imkanı buluyor. Osmangazi Belediyesi ve Ataevler Koleji işbirliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde başlayan online sınavların beşincisi bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Sınavlara girmek isteyen öğrenciler, www.osmangazi.bel.tr adresinde yer alan formu doldurarak kayıt yaptırabilecek. Öğrenciler, 13 Haziran Cumartesi günü LGS deneme, 14 Haziran Pazar günü ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında bilgilerini test edebilecek. Sınav günü öğrenciler, soruların cevap anahtarına ve çözümüne ulaşabilecek. Soruların çözümü Ataevler Koleji öğretmenleri tarafından öğrencilere anlatılacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, düzenlemiş oldukları online sınavların, gerçek sınavlar öncesi öğrencilerin bilgilerini sınamak adına büyük önem taşıdığını belirterek sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Online sınavlara bugüne kadar 22 bin civarında öğrencinin katılım sağladığını belirten Dündar, “Öğrencilerimiz için düzenlediğimiz deneme sınavlarının başarılarına katkı sağlamasını diliyorum. Zorlu sınav öncesinde öğrencilerimize destek vermek istedik. Artık, sınavlara az bir zaman kaldı. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.