Hava Durumu

#Katıyor

Yeni Marmara Gazetesi - Katıyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Katıyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ YILDIRIM’A RENK KATIYOR Haber

SOKAK OYUNLARI ŞENLİĞİ YILDIRIM’A RENK KATIYOR

Yıldırım Belediyesi’nin, hızla gelişen teknolojiyle birlikte unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yaşatılması ve çocuklara öğretilerek sevdirilmesi amacıyla düzenlemiş olduğu ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce çocuğun keyifli vakit geçirdiği organizasyonda 15 mahallede miniklerle bir araya gelen Yıldırım Belediyesi, 10 bini aşkın çocuğu Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği ile buluşturdu. Organizasyon çerçevesinde minikler; seksek, halat çekme, yağ satarım, istop, sandalye kapmaca, çuval yarışı gibi oyun ve yarışmalarla unutulmaz bir gün geçirirken, Nasreddin Hoca kostümlü anlatıcıdan da Anadolu masalları dinliyorlar. 15 mahallede gerçekleştirilen ‘Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği’ Yıldırım’ın diğer mahallelerinde de önümüzdeki haftalarda devam edecek.Neşeli YıldırımYıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: 'Çocuklarımıza sokak oyunlarını öğreterek sevdirmek için mahallelerimizde geleneksel sokak oyunlarını yaşatıyoruz. Kültürel zenginliklerimizi barındıran etkinlikler ile evlatlarımızın özlerine sadık kalmaları ve içinde bulundukları çağın donanımına uygun etkinliklerle eğlenmelerini amaçlıyoruz. ‘Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği’ ile 10 bini aşkın minik yüreğe dokunduk. Yıldırım’ın geleceği olan evlatlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği ile Yıldırım’ın 71 mahallesindeki çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.

Ayı ve sarıkız mantarı İtalyan pizzası, Fransız çorbalarına lezzet katıyor Haber

Ayı ve sarıkız mantarı İtalyan pizzası, Fransız çorbalarına lezzet katıyor

Köylüler kilogramı 30 liradan satılan mantarı bulmak için günün ilk ışıklarıyla birlikte ormanın yolunu tutuyor. Mustafakemalpaşa ilçesinin Sünlük köyünde yaşayan Yağmur ve Ada Uslu kardeşler, babalarının yanında ormana mantar toplamaya gide gele usta birer mantar avcısı olurken bolca mantar topluyor. Uçsuz bucaksız ormanların derinliklerinde devasa mantarları elleriyle koymuş gibi bulan Uslu kardeşler, mantar toplamayı babalarından öğrendiklerini ifade etti. Sünlük köyünün ormanlarında onlarca tür mantarın yetiştiğini belirten muhtar Ersin Uslu, "Bu bölgede yaşayan köylüler büyük çoğunluğu İtalya'ya ihraç olan ayı mantarını toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Diğer mantarlara oranla boyutları büyük olan bu mantarları İtalyanlar pizzalarında kullanıyor. Köyümüzün simgesi haline gelen mantarlar haziran ayında ormanlarda çıkmaya başlıyor. Bir ay boyunca toplanıyor. Ayı mantarı yılda ikinci kez eylül sonunda çıkıyor ve kasım ayına kadar toplanıyor. Kilometrelerce ormanı didik didik eden köylülerin topladığı mantarlar boylarını aşarken günde 50 ile 100 kilo arasında mantar topluyor ve mantar köylülere iyi bir kazanç sağlıyor. Mantarın İtalya’daki kilogram fiyatı ise 30 euro" dedi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ünlü salçalık domates ve kapya biberinin yanı sıra verimli toprakların katma değeri yüksek tıbbi aromatik bitkiler, bamya, karamürver, yaban mersini, incir ve daha birçok ürünle buluşması için çalışma başlattıklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.