Hava Durumu

#Kedi

Yeni Marmara Gazetesi - Kedi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kedi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa İnegöl'de Sokak Kedilerine Yönelik Şok Edici Vahşet Haber

Bursa İnegöl'de Sokak Kedilerine Yönelik Şok Edici Vahşet

Bursa'nın İnegöl ilçesi, sokak kedilerine yönelik gerçekleştirilen korkunç bir vahşetle sarsıldı. Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yer alan bir sitede, bir sokak kedisinin 6 yavrusu başları kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Olay, dün sabah saatlerinde site sakinlerinin dairelerinden çıktıklarında karşılaştıkları dehşet verici manzara ile ortaya çıktı. Kedilerin annesi de dahil olmak üzere, yavruların başları kesilmiş ve annelerinin kuyruğunun kesildiği tespit edildi. Polis ekipleri, ihbar üzerine hızla olay yerine intikal ederek, bu vahşi eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunup adalet önüne çıkarılması için çalışma başlattı. Bu olay, hayvan hakları savunucuları ve bölge sakinleri arasında büyük bir üzüntü ve öfkeye neden oldu. İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Grup Başkanı Şebnem Erkan, yaşanan vahşete dair duydukları derin kaygı ve üzüntüyü dile getirdi. Erkan, bu tür eylemlerin sadece hayvanlara değil, toplumun genel güvenliği açısından da büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, suçluların bulunarak gerekli cezayı almaları çağrısında bulundu. Toplumu ve yetkilileri, hayvanlara karşı şiddetin önlenmesi ve hayvanların güvenliğinin sağlanması konusunda sorumluluk almaya davet etti. Bu trajik olay, sokak hayvanlarına yönelik şiddetin son bulması ve daha güvenli bir toplum için acil eylem çağrısını güçlendiriyor.

Çalındığı öne sürülen yavru kediler için camiden anons yapıldı! Haber

Çalındığı öne sürülen yavru kediler için camiden anons yapıldı!

Doğum yaptıktan kısa süre sonra yavruları çalınan anne kedinin üzülüp ağlamasına, kedilerine bakımını üstlenen Haskül Kuyar dayanamadı. Aklına mahalledeki cami imamı geldi ve imamdan anons yapması için ricada bulundu. Camiden kedilerin geri getirilmesi için anons yapıldı. AFİŞ DE BASTIRDI Olay, geçtiğimiz pazartesi günü Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Haskül Kuyar tarafından bakımları üstlenilen bir anne kedi doğum yaptı. Kısa süre sonra kedinin 3 yavrusu, kimliği belirsiz kişiler tarafından yaşadıkları kulübeden alındı. Anne kedi, yavrularının kaybolmasına üzüldü. Bunu gören Kuyar, afiş bastırdı ve camiye giderek anons yaptırdı. "ANNE KEDİ AĞLAMAKTADIR, ÜZGÜNDÜR" Camide yapılan anonsta, "Bir anne kedinin 3 adet yavrusu alınmıştır. Anne kedi ağlamaktadır, üzgündür. Yavruları kim aldıysa annesinden ayırmasın, annesine geri getirsin" ifadeleri yer aldı. "KEDİ GİBİ BEN DE UYUYAMAZ HALE GELDİM" Kedilerin bakımını üstenen Haskül Kuyar şöyle konuştu: "3 gün önce yavruları kayboldu, üzüldü ve biz de üzüldük. Geceleri miyavlıyordu. Aklımıza mahalledeki hocamız geldi. Ona söyleyip anons ettirelim dedik. Camiden hoca anons yaptı, bende broşür hazırlayıp astım duvarlara, 'Kim götürdüyse, getirsin' diye. Hayvan sürekli miyavlıyor, rahatsız olduk ve üzüldük. Kedi ağlıyordu ve üzgün. Gece saat 02.00-03.00'e kadar miyavlıyor. Sürekli duyuyorum sesini. İnsan ister istemez üzülüyor, sonuçta oda bir anne. Alan kişilerin illaki bir büyükleri var yani, kim götürdüyse getirsin. Hayvan buradan ayrılmıyor, yavrusu gelir diye. Kedi gibi geceleri ben de uyuyamaz hale geldim. Düşündüm ne yapabilirim diye, bunları yapmak geldi aklıma. Bilen, bulan getirir diye ama halen getiren olmadı"

Kuaför çırağı kediyi dakikalarca tekme ve yumruklarla dövdü! Haber

Kuaför çırağı kediyi dakikalarca tekme ve yumruklarla dövdü!

Olay, 4 Ekim Çarşamba akşamı Muratpaşa ilçesi Tahılpazarı Mahallesi'ndeki bir erkek kuaföründe yaşandı. Yaklaşık 2 hafta önce Serdar Latif Mantıcı'ya ait kuaförde işe başlayan M.A. (15), işletmenin kedisini üst katta darp etmeye başladı. Bacaklarından tuttuğu kediyi defalarca tekmeleyen M.A., zaman zaman da yumruklar atıp hayvanı yere çarptı. Bu sırada kuaförde yardım için gelen bir başka genç, sesleri duyup yukarı çıktığında M.A.'nın kediyi tekmelediğini gördü. Genç adam durumu o sırada işyerinde olmayan Mantıcı'ya bildirdi. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Mantıcı, gördükleri karşısında şoke oldu. İş yerine gelen Mantıcı, çırağın işine son verip durumu polise bildirdi. Dakikalarca darp gören kedi ise iç kanama şüphesiyle veterinere götürülüp 72 saatlik müşahede altına alındı. "Güvenlik kamerasını izlediğimde şok geçirdim" Olayın halen şokunda olan kuaför Serdar Latif Mantıcı, yaşananları şu sözlerle anlattı: "Müşterimizin oğlu yardıma gelmişti. Seslerden şüphelenip yukarı çıkmış. O anda kediye çırağın yaptıklarını görünce beni aradı. Güvenlik kamerasını izlediğimde şok geçirdim. İş yerine geldiğimde kedi bitkin haldeydi. Tırnakları kan içindeydi, kafası şişmişti. Neden böyle bir şey yaptığına dair hiçbir şey söylemedi. Gün içinde de kedinin kulağını kuyruğunu çekiştiriyordu. Kedi de onu görünce kaçıyordu. Kedimin hiç zararı yoktu, saatlerce köşede yatar, sessiz ve sakindi. İşine hemen son verdim, mesleki eğitim merkezine kaydını yapmıştım, çıkışını yaptırdım." O anlar güvenlik kamerasında Öte yandan çırağın kediyi darp anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kediyi bacaklarından tutan M.A.'nın defalarca tekmeleyip yumrukladığı, zaman zaman da yere vurduğu görüldü. Kedinin zaman zaman M.A.'nın elinden kaçtığı, ancak tekrar yakalanmasıyla darbın devam ettiği gözlenirken, bir süre sonra da iş yerindeki başka bir gencin sesleri duyup gelmesi ve darp anlarına şahit olması da görüntülere yansıdı.

Sokağa terk edilen kedi, estetik operasyonuyla gözlerine kavuştu Haber

Sokağa terk edilen kedi, estetik operasyonuyla gözlerine kavuştu

Bursa’da gözlerinde akıntı ve görme bozukluğu olması sebebiyle sahibi tarafından sokağa terk edilen kediye, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sahip çıktı. Cins ırk olan kedi, geçirdiği başarılı estetik operasyonu sonucu sağlığına kavuştu. Gözlerindeki akıntının kesildiğini, göze batan kirpiklerinin de estetik operasyonuyla giderildiğini belirten Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, bir hevesle alıp sonra sokağa bırakan vatandaşlara sitem etti. Daha ismini bile belirlemedikleri kedinin gereken tüm bakımlarının yapıldığını ifade eden Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, “Sokakta bulunarak hayvansever kişiler tarafından kedi bizlere getirildi. Irk olan kedimizi, tıraş ettik. Biraz ağzı yüzü kendine geldi. Gözünde çok çapaklanma ve akıntı olduğu için sahibi tarafından sokağa terk edilmiş. Ameliyatını gerçekleştirdik. Dünyayı daha güzel gördüğüne eminim. Estetik ameliyatta, kirpiklerdeki içe dönüklüğü giderdik. Artık gözünde oluşacak bir sıkıntı yok. Erkekler de estetik olabiliyormuş. Kedi olması bir şeyi değiştirmiyor” dedi. Cins ırk hayvanların da sokağa bırakılmasını sık sık yaşadıklarını belirten Yazıcı, “Bakımını sağlayamayan kişiler ne olur evlerine hayvan almasın. Sonra bu hayvanlar sokaklarda ziyan oluyor. Bu hayvanlar sokaklarda yaşayamaz. Ev hayatına uyumlu olan bir hayvanı sokağa bıraktığınızda bu gibi sorunlar yaşanır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.