Hava Durumu

#Kimlik

Yeni Marmara Gazetesi - Kimlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kimlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yer:  900 bin liralık hırsızlık: 2 tutuklama Haber

Yer: 900 bin liralık hırsızlık: 2 tutuklama

Olay, 11 Kasım’da saat 18.00 sıralarında, Selimiye Mahallesi’nde meydana geldi. Bülbülce Sokak’ta bulunan A.L. (30) isimli şahsın evin kapısını iddiaya göre kredi kartı yöntemiyle açarak giren 2 şüpheli dolabın içindeki kasada bulunan 130 bin TL, 5 bin dolar, 300 gram altın, laptop ve kulaklığı aldı. Yaklaşık 2 saatte toplam 900 bin TL’lik hırsızlık yapan şüpheliler olayın ardından kayıplara karıştı. Gece saatlerinde evinin kapısının açık olduğunu gören ve kasasının kırıldığını fark eden A.L., durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde incelemede bulunan ekipler şüphelilerin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. SORGUDA ORTAĞINI ELE VERDİ, POLİS KISKIVRAK YAKALADI Geniş çaplı inceleme başlatan Osmangazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro ekipleri, bölgede bulunan çok sayıda güvenlik kamerasını titizlikle inceledi. Olayın öncesinde bölgede bir kişinin keşif yaptığı ve olay saatinde bölgeden hızla uzaklaştığı belirleyen ekipler şüphelinin Z.C. olduğunu tespit etti. Şüphelinin evini takibe alan ekipler Z.C.’yi evinden çıktığı sırada kıskıvrak yakaladı. Polis merkezine götürülen Z.C. burada yapılan sorgusunda suçunu itiraf ederken hırsızlığı A.H. ile yaptığını belirtti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler aynı mahallede yaşayan A.H.’yi de yakaladı. Şüphelilerin evinde ve depo olarak kullandığı iş yerinde arama yapan ekipler 39 bin lira, 150 gram altın, laptop ve kulaklık ele geçirdi. Ayrıca yapılan aramada 2 altın yüzüğün 25 bin liraya satıldığına dair belge ele geçirdi. Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı Haber

Kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı

Kimlik kartlarıyla ilgili yeni uygulama devreye alındı. Buna göre hastanelerde nüfus tescil işlemi uygulaması başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-rapor sistemi sayesinde yeni doğan bebeklerin nüfus cüzdanları artık hastanede verilebilecek. UYGULAMADAN NASIL YARARLANILACAK? Ailelerin Nüfus Müdürlüğüne gitmesine gerek kalmayacak olan uygulamadan yaralanmak için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmesi gerekiyor. İlgili birim, ailelerin resmi nikah ve kayıtlı bir ikametgah adresleri olup olmadığını kontrol ettikten sonra Nüfus Müdürlüğü'nün de görebildiği sistem üzerinde işlemleri yapacak. İşlemleri tamamlanan aileler, yeni doğan bebeğin ismini de belirledikten sonra başka bir işleme gerek kalmadan bebeklerine nüfus cüzdanı alabilecekler. Ailelerin kurumlar arasında geçirecekleri zamanı artık çocuklarına ayıracaklarını söyleyen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumhane Sorumlusu Sümeyye Topuz Söyler, “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak doğum yapan her annemize daha iyi bir hizmet sunabilmek için bebeğin kimliğinin çıkarılması işlemleri İl Nüfus Müdürlüğü'ne gidilmeden hastanemizden yapılabilmektedir. Normal doğum veya sezaryen ile doğum yapmak için hastanemize başvuran her gebe bu haktan faydalanabilmektedir. Doğum yaptıktan sonra doğum raporu çıkarılırken, bunu bize iletmeleri yeterli olacaktır. Doğum yapmadan önce bebeğin ismini belirlediyseniz, resmi nikahınız varsa ve sistemde kayıtlı ikametgah adresiniz bulunuyorsa bu haktan faydalanabiliyorsunuz. Bu sayede annelerimiz kimlik işlemleri için ayıracakları zamanı bebeklerine ayırabilirler” diye konuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.