Hava Durumu

#Kitap

Yeni Marmara Gazetesi - Kitap haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kitap haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Erdem: "Geleceğin tohumlarını atan öğretmenlerimize minnettarız" Haber

Başkan Erdem: "Geleceğin tohumlarını atan öğretmenlerimize minnettarız"

Başkan Erdem, “İnanç ve özveriyle aydınlık bir geleceğin tohumlarını atan öğretmenlerimize minnettarız” diyerek öğretmenlerin bu özel gününü kutladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenleri okullarında ziyaret etti. Odunluk Mahallesi’nde yer alan Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan İlkokulu ve Ortaokulu, Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi ve Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giden Başkan Turgay Erdem, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Odunluk Mahalle Muhtarı İlyas Seyhan’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Turgay Erdem, öğretmenlerle samimi bir ortamda sohbet etti. Gelecek nesillerin başarılı birey olmasında öğretmenlerin büyük payı olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, “Nilüfer’de başarılarıyla üst sıralarda yer alan okulların olması, bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz nesillerin, kaliteli eğitim almasında sizlerin de katkısı çok büyük. Emekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnanç ve özveriyle aydınlık bir geleceğin tohumlarını atan siz öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’de Yılın Yazarı olan Tomris Uyar’ın “Gecegezen Kızlar” adlı kitabını da öğretmenlere armağan etti. Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri de, Nilüfer’de yer alan tüm devlet okullarını ziyaret ederek, öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.

Bursa Yenişehir Kitap Fuarı'na yoğun ilgi Haber

Bursa Yenişehir Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki Yenişehir Belediyesi 4'üncü Kitap Fuarı Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle okurlar katıldı. Kaymakam Rahmi Köse, yazdıkları kitaplarla fuarda yer alan yazarlarla fuara katılan kitapseverlere teşekkür etti. Bu yıl 4'üncüsünü düzenledikleri kitap fuarının toplumun her kesiminden ilgi gördüğünü söyleyen Belediye Başkanı Davut Aydın ise "İlçeden ve ilçe dışından gelen yazarlarımızı fuarımızda ağırladık. Katılım çok yoğundu. 5 günlük çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yenişehirli kitapseverlerin fuarın ilk gününden başlayarak Kültür Merkezi'ne geldiğini, aralarında öğrencilerin olduğu binlerce ziyaretçinin kitapla buluştuğunu ifade eden Başkan Aydın, "Toplumumuzdaki kitaba olan ilginin yoğunluğu bizleri çok mutlu etti. Geleceğe yönelik umutlarımızı artırdı. Her evde kitap okunmalı, çocuklarımız kitaplar arasında büyümeli. Aileler kitap okusunlar, çocuklara ve gençlere bu konuda da örnek olsunlar istiyoruz" diye konuştu. Fuara "Yenişehir Notları" adlı kitabıyla katılan Gazeteci Yazar Gürhan Adana da organizasyona gösterilen ilgiye dikkat çekti. Kitaba karşı ilginin son yıllarda giderek arttığına işaret eden Adana, söz konusu ilginin kitap fuarına da yansıdığını belirtti. Artan kitap fiyatlarına rağmen herkesin bütçesine göre kitap aldığını ve fuarın yapıldığı Kültür Merkezi'nden mutlu ayrıldığını anlatan Adana, organizasyonda emeği geçen Başta Belediye Başkanı Davut Aydın olmak üzere herkese teşekkür etti. Genç Dağıtım Sahibi Osman Kalfa da fuara ilk 4 gün 8 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini vurguladı.

Bursa'da kitap günleri tüm coşkusuyla sürüyor Haber

Bursa'da kitap günleri tüm coşkusuyla sürüyor

İnegöl Belediyesi, 2017 yılında ilki düzenlenen İnegöl Kitap Günleri organizasyonunun 6’ncısını kitapseverlerle buluşturdu. 05 Kasım Cumartesi günü kapılarını açan ve 13 Kasım’a kadar sürecek olan 9 günlük kitap şöleni, açıldığı günden itibaren tüm coşkusuyla sürüyor. İnegöl Kitap Günleri çerçevesinde 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitap, 9 günlük organizasyonda kitapseverlerle buluşuyor. Sadece İnegöl değil çevre il ve ilçelerden de yoğun ilgi gören Kitap Günleri Fuarı, her gün binlerce misafiri ağırlıyor. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla günde 10 bin öğrenci, ücretsiz olarak fuara taşınıyor. Aynı zamanda bireysel olarak gelen ziyaretçilerle birlikte günlük 10 binin üzerinde kitapsever, yazarlar ve kitaplarla buluşuyor. Aynı zamanda yayınevleri uygun fiyatlarla herkesin kitaba ulaşması adına kampanyalar düzenleyerek yüzde 40’lara varan indirimler sunuyor. Adeta bir kitap şöleni havasında gerçekleşen Kitap Günleri etkinliği, MODEF Fuar alanında tüm coşkusuyla devam ediyor. Belediye Başkanı Alper Taban da Salı günü Kitap Günleri etkinliğini ziyaret etti. Kitap stantlarını gezen ve yerel yazarlarla buluşan Başkan Taban, devam eden etkinliğe ilişkin de açıklamalarda bulundu. Her yıl daha da geliştirerek Kitap Günleri organizasyonunun sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Taban, “Bizler bir yandan şehrimizi imar ederken, bir yandan da geleceğimiz olan gençlerimizin, evlatlarımızın sağlam temeller üzerinde gelişimlerini sürdürmelerini arzu ediyoruz. Bu noktada 2017 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl 6’ncı kez kapılarını açan İnegöl Kitap Günleri, önemsediğimiz etkinliklerimizden biri. Gençlerimiz, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı kitapla buluşturarak, yazarlarımızla bir araya getirerek okumanın önemine dikkat çekiyoruz. Bilimin, ilimin kaynağı olan kitapların her bireyin hayatının bir parçası olmasını arzu ediyoruz. Bu düsturla yetiştirdiğimiz nesiller, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceğinin temelleri olacak” dedi. İnegöl Kitap Günleri organizasyonunu her gün 10 bin öğrencinin ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Taban, “Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımızın ailece gelip stantları gezdiğini, kitaplar aldığını görüyoruz. Bu bizleri ayrıca mutlu ediyor ve aynı zamanda motive ediyor. 6’ncısını düzenlediğimiz bu organizasyonların verdiği motivasyonla bizler şehrimizde 3 tane Nöbetçi Kitaphane oluşturduk. Modern kütüphane hüviyetindeki bu mekanlar, öğrencilerimiz ve gençlerimizden de büyük ilgi gördü. Bugün şehrimizde 4’üncü Nöbetçi Kitaphanemizi oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Sadece öğrencilerimiz değil, biz tüm vatandaşlarımızın başucunda bir kitap olmasını arzu ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmaktan da vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Mudanya 4. Kitap Fuarı sona erdi Haber

Mudanya 4. Kitap Fuarı sona erdi

Mudanya 4. Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu, Müzisyen, Yazar ve Yönetmen Zülfü Livaneli oldu.3-11 Eylül tarihleri arasında Mütareke Meydanı, İsmet İnönü Parkı ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yazarlarla okurları buluşturan fuarda çocuklar için atölyelerin yanı sıra belgesel gösterimi ve konser de yer aldı. Yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve siyasetçiler çok sayıda söyleşi ile Bursalılarla bir araya geldi.Nebil Özgentürk, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Yunus Emre ve Doç. Dr. Didem Yılmaz, Hicabi Demirci, İsmet Ergin, Hasan S. Teoman, Yekta Kopan, MarioLevi, Barış İnce, Prof. Dr. Niyazi Kahveci ile Prof. Dr. A.KadirÇüçen, Erendiz Atasü, Doç. Dr. Ateş Uslu, Doç. Dr. Erol Ülkeer ve Doç. Dr. Doğan Çetinkaya,Selin Sayek Böke, Işık Öğütçü, Sinan Meydan, Ahmet Şık, Bahadır Özgür, Sibel Hürtaş, Türkan Elçi ve Eren Aysan, Nihal Ünver, Yıldırım Kaya, Nurcan Korkmaz,Aydemir Güler, Orhan Gökdemir, Meltem Ulu, Arlin Çiçekçi, Fuat Sevimay, Mehmet Fırat Pürselim, Nilay Özer, Yaşar Miraç, Haydar Ergülen, Altay Öktem, Enver Aysever, Serhat Halis, Barış Zeren ve Cangül Örnek, okurlarıyla söyleşti. Ebru Özyurt’un “Karanlıkta Uyananlar” belgeseli izlenime sunuldu. Bursalı sanatçı Ceren Toksöz ise fuar etkinlikleri çerçevesinde Mudanyalıları dünya müzikleriyle buluşturdu. Mudanya 4. Kitap Fuarı, Şair - Yazar Ataol Behramoğlu ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın “Mütareke’nin 100. Yılında Yeni Yüzyıl İçin Barış Çağrısı” ile sona erdi. Başkan Türkyılmaz, Ataol Behramoğlu ile birlikte “Barış” şiirini okurken, fuarın finali İzmir Marşı ile yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.