Hava Durumu

#Kombi

Yeni Marmara Gazetesi - Kombi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kombi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kombi Patlaması Yangına Sebep Oldu Haber

Kombi Patlaması Yangına Sebep Oldu

Güngören'de bir binanın balkonunda bulunan kombinin patlaması sonucu yangın çıktı. Üst katta mahsur kalan 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.   Olay, Güngören Soğanlı Caddesi saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katlı binanın birinci katındaki balkonda bulunan kombi bilinmeyen bir nedenle patladı. Kombinin patlamasıyla mutfakta yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Duman binayı kaplarken, üst katta bulunan iki kişi içeride mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlatırken, içeride kalanları ise kurtardı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Ölen ya da yaralanın olmadığı yangında, kurtarılanların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.  Patlamaya ilgili konuşan Gürkan Şentürk, “Yangın çıktığında ben uyuyordum. Sanırım kombinin ateşlenmesinde bir sıkıntı oldu. O yüzden yangın çıktı. Bu sebeple de yangın yayıldı. Camlar patladı ve benzeri olaylar yaşandı. Uykudan uyandığım için ne olduğunu pek kestiremedim. Zaten yeni kendime geldim. İtfaiye ekipleri geldikten sonra yangını söndürdüler. Çok şükür can kaybı ve herhangi bir yaralanma yok. 5 ve 6. katta mahsur kalanlar oldu. Ama onlarda da bir sıkıntı yok. Onları da itfaiye gelip aldı. Herkes iyi çok şükür” dedi. 

Kombi bakımı yaptırmayanlar dikkat: Fazladan 2-3 bin TL ücret talep ediyorlar Haber

Kombi bakımı yaptırmayanlar dikkat: Fazladan 2-3 bin TL ücret talep ediyorlar

2005 yılından bu yana Diyarbakır'da ısıtma teknolojisi ve tesisat alanında hizmet veren Sabri Arıcı, vatandaşların yılda en az bir kez kombi bakımını yaptırması gerektiğini belirtti. SOĞUKLAR BAŞLARKEN KOMBİ BAKIMI YAPTIRMAYANLARI UYARDI Kombi bakımı esnasında seçecekleri ustanın güvenilir biri olması ve yetki belgesinin olması gerektiğini söyleyen Arıcı, "Malumunuz kış ayı yaklaşıyor. Vatandaşlarımız kışın soğukları başlamadan kombi bakımlarını yaptırması yerinde olur. Kombi bakımlarının yılda en az bir kez yaptırılması gerekiyor. Kombi bakımının yapıldığı esnasında eve çağırılacak ustanın işinin ehli olması, yetki belgesinin ve vergi levhasının olması gerekiyor" dedi. "MENFEZLER KAPATILIRSA KÖTÜ SONUÇLARLA KARŞILAŞILIR" Özellikle kışın havaların soğuk olmasından dolayı menfezleri kapatan tüketicileri uyaran Arıcı, "Bakım esnasında kombinin arkasındaki genleşme tankının 0,75 ve 1 bar aralığında basınçlı bir havayla gazının tamamlanması gerekiyor. Fan motorunun sökülüp bakımının yapılması gerekiyor, ateşlemenin ve çakmaklamanın temizliğinin yapılması ve kalorifer filtresinin temizlenmesi gerekiyor. Bakım esnasında tehlike arz edecek konulardan bir tanesi de tüketicinin dikkate almadığı unsur olan menfezlerin kapatılmasıdır. Menfezler içeriye soğuk hava alıyor diye vatandaşlar bunları kapatıyor. Kapattığı zaman da doğal gaz havadan hafif bir gaz olduğu için kaçış esnasında kaçacak alan ararken havaya çıkar. Vatandaşlar eğer ki menfezleri kapatırsa çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalabilir" diye konuştu. SEZONLUK DOLANDIRICILARA DİKKAT Vatandaşların kombi bakımını yaptırmak isterken seçeceği ustanın işinin ehli olması yönünde uyarıda bulunan Arıcı, "Vatandaşlarımız kombi bakımı yaptıracağı zaman dolandırıcı olan ustalara dikkat etmesi gerekiyor. Genelde sezonluk olarak bu işi bir gelir kapısı yapan ve tek amacı tüketicinin cebindeki parayı almak olan arkadaşlar için söylüyorum. Böyle işi bilmeyen ustalar bizim ilimizde de maalesef mevcut." dedi. "2-3 BİN TL FAZLADAN ÜCRET TALEP EDİYORLAR" Arıcı "Vatandaşlarımızı, genleşme tankının havası bitiktir ona azot gazı basmamız gerekiyor özel bir gazdır deyip ve bakımın içinde yapılması gereken bu işin dışındaymış gibi gösterip tüketiciden 2-3 bin lira ücret fazladan talep edebiliyorlar. Tüketicilerimizin çağıracakları ustayı tanıyıp öyle çağırmalarını söylüyorum" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.