Hava Durumu

#Koşuyor

Yeni Marmara Gazetesi - Koşuyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Koşuyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Böyle sevgi görülmedi her gün peşinden yüzlercesi koşuyor Haber

Böyle sevgi görülmedi her gün peşinden yüzlercesi koşuyor

Nilüfer ilçesinde galericilik yapan Ali Eren Soluk, hayvanlara karşı müthiş bir sevgi besliyor. Her gün aracıyla Bursa'nın farklı noktalarında 450 sokak köpeğini besliyor. Hiç ara vermeden günde 5 saatini sokak hayvanlarını beslemek için ayıran hayvanseverin beslemek için gittiği alanlarda yüzlerce köpek etrafını çevirerek saatlerce sevgi gösterisinde bulunuyor. Etrafını çeviren yüzlerce sokak köpeğini elleriyle besleyerek ortaya seyrine doyum olmayan manzaralar çıkmasını sağlıyor. Yüzlerce köpek aynı anda Soluk'un etrafını çevirerek üstüne zıplıyor, elini yüzünü yalıyor ve kendilerini her gün beslediği için ona teşekkür ediyor. Her gün 450 hayvanı besleyen Soluk, 150 kilo mama yediriyor. Bu mamaların yarısını gelen bağışlarla alırken yarasını ise kendi bütçesinden karşılıyor. Yüzlerce hayvanın Soluk'un etrafına sarmasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara izleyenlere keyfine doyumsuz anlar yaşatıyor. Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Ali Eren Soluk, "3 yıldır sahadayım Bursa'nın farklı noktalarına her gün giderek günlük 450 hayvanı besliyorum. Günde 150 kilo mamayı ellerimle sokak köpeklerine yediriyorum. Onlar beni çok seviyor. Farklı araçlarla da gitsem yüzlercesi etrafımı sararak sevgi gösterisinde buluyor. Etrafımı çeviren yüzlerce hayvanı ellerimle besliyorum. Bu zamana kadar hiç bir zararlarını görmedim, beni çok seviyorlar onları sevdiğimi hissediyorlar. Günde 5 saatimi onları beslemek için ayırıyorum. Mamaların bir kısmını gelen bağışlarla bir kısmını da kendi bütçemden karşılıyorum. Bundan vatandaşlara çağrım var sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıksınlar sokakta yaşayan hayvanların 3 -5 yıl ömrü var onları güzel yaşasınlar" dedi.

BUÜ Ziraat Fakültesi hasat rekoruna koşuyor Haber

BUÜ Ziraat Fakültesi hasat rekoruna koşuyor

BUÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ve fakülte yönetimi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu’nu ağırlayarak sürdürülen projeler hakkında bilgi verdi. Fakülte sorumluluğundaki alanları gezdiren ve çalışmalar hakkında bilgi aktaran Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut, her yıl olduğu gibi bu yıl da ekim/dikim faaliyetleri tamamladıklarını belirtti. Tarla bitkileri alanında toplam bin 167 dekarlık alana buğday, ayçiçeği, mısır, yonca ve şeker mısırı ekimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. İlhan Turgut, “Fakülte olarak verimli bir bahar sezonunu geride bıraktık. Akademisyenlerimiz ve personelimizle birlikte tamamladığımız ekim dönemi içerisinde tarla bitkileri üretimi konusunda 5 farklı bitkinin ekimini gerçekleştirdik. Mevsim koşullarını göz önünde bulundurursak, tüm bu çalışmaların sonunda bereketli bir hasat ve önemli bir gelir elde edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Bahçe bitkileri üretimi noktasında da devam eden bir işleyişin bulunduğuna işaret eden Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut, 122 dekar alan içerisinde başta elma, ayva, armut, incir, şeftali, ceviz ve üzüm olmak üzere çok sayıda meyve ağacının bulunduğunu açıkladı. Bu ağaçlardan her yıl artan bir oranda ürün elde ettiklerini aktaran Prof. Dr. İlhan Turgut, “Meyve üretimi konusunda da ciddi bir tecrübeye sahibiz. Elde ettiğimiz ürün miktarı da yıldan yıla artış göstermeye devam ediyor. Her şeyin olumlu gitmesiyle inşallah bu yılsonunda hasat rekoru kırmayı ümit ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere destek olan üniversite yöneticilerimize, çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan akademisyenlerimize ve özveri ile fakültemize katkılar sunmaya devam eden tüm personelimize gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Ziraat Fakültesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut ve ekibine teşekkür etti. Türkiye’nin en önemli ziraat fakültelerinden birisine sahip oldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Üniversitemizin her fakültesinde özverili ve azimli bir çalışma anlayışının bulunduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Gelecek hedeflerimiz konusunda daha da ümit var oluyoruz. Ziraat Fakültemiz de üniversitemize hem akademik hem de ekonomik anlamda ciddi bir katkı sunuyor. Burada elbette doğru yönetim modeli ve deneyim ön plana çıkıyor. Yürütülen çalışmaların neticesinde de yine önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyoruz. Katkı sunan ve emek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR GOL YOLLARINDA REKORA KOŞUYOR Haber

TRABZONSPOR GOL YOLLARINDA REKORA KOŞUYOR

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren ve geride kalan 27 haftalık bölümde kaydettiği 62 golle ligin en golcü takımı konumunda yer alan Trabzonspor, tarihinin en çok gol attığı sezonlardan birine ulaşma yolunda ilerliyor. Bu sezon golcü bir kimliğe bürünen, geride kalan 27 haftalık bölümde rakip fileleri 62 kez havalandırarak bu alanda da zirvede yer alan bordo-mavililer, kendi tarihinde de rekora doğru ilerliyor. Son 10 yılda 69 golle en fazla gol attığı 2010-11 sezonuna bitime 7 hafta kala yaklaşan Trabzonspor, 1974-75 sezonunda beri mücadele ettiği şuan ki adıyla Süper Lig’de en çok gole 1994-95 sezonunda ulaşmıştı. Söz konusu sezonun 34 haftalık bölümünde 80 gol kaydetmeyi başaran bordo-mavililer, bu sezonun kalan 7 haftasında 8 gol daha bulması durumunda bu alanda son 10 sezonu geride bırakacak, 19 gol kaydedebilmesi durumunda ise tarihinin en gollü sezonuna imza atacak. ÇİMŞİR İLE 10 HAFTADA 27 GOL, 24 PUAN Sezona teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde başlayan bordo-mavililer, Karaman ile çıktığı 17 maçta 35 gol kaydederken, daha sonra görevi devralan Hüseyin Çimşir yönetiminde çıktığı 10 karşılaşmada rakip fileleri 27 kez havalandırdı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde daha golcü bir kimliğe bürünen bordo-mavililer, söz konusu 10 maçı da yenilgisiz tamamlarken, bu periyotta 7 galibiyet ve 3 beraberlikle hanesine 24 puan yazdırdı. Ünal Karaman ile ligin ilk yarısını 32 puanda tamamlayan Trabzonspor, ligin ikinci yarısında teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde çıktığı 10 maçta 24 puan toplayarak puanını 56’ya yükseltti ve averaj ile Medipol Başajkşehir’in önünde zirve koltuğunda yer aldı. SORLOTH KRALLIKTA ZİRVEDE Bu arada gol yollarında önemli bir performans ortaya koyan Trabzonspor’da forvet oyuncusu Alexander Sörloth, ligde attığı 19 golle takımının ve ligin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. Gol krallığı yarışında zirvede yer alan Sörloth’u 16 golle Aytemiz Alanyaspor’lu Papis Cisse takip ediyor. Süper Lig’in 28’inci haftasında Alanyaspor’a konuk olacak ve bu maçta galibiyet arayacak olan bordo-mavililerde aynı zamanda Sörloth da gol krallığında en yakın takipçisi ile yarışacak. SOSA BEKLENİYOR Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Trabzonspor’un Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Anthony Nwakaeme’den 3 hafta faydalanamayacak olan bordo-mavililerde, gözler sakatlığı nedeniyle Göztepe ve Fenerbahçe müsabakalarında forma giyemeyen kaptan Jose Sosa’ya çevrildi. Takımdan ayrı olarak çalışmalar gerçekleştiren Sosa’nın yapılacak olan antrenmanlarda son durumunun değerlendirilerek Aytemiz Alanyaspor maçı kadrosuna dahil edilebileceği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.