Hava Durumu

#Lezzet

Yeni Marmara Gazetesi - Lezzet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lezzet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ayı ve sarıkız mantarı İtalyan pizzası, Fransız çorbalarına lezzet katıyor Haber

Ayı ve sarıkız mantarı İtalyan pizzası, Fransız çorbalarına lezzet katıyor

Köylüler kilogramı 30 liradan satılan mantarı bulmak için günün ilk ışıklarıyla birlikte ormanın yolunu tutuyor. Mustafakemalpaşa ilçesinin Sünlük köyünde yaşayan Yağmur ve Ada Uslu kardeşler, babalarının yanında ormana mantar toplamaya gide gele usta birer mantar avcısı olurken bolca mantar topluyor. Uçsuz bucaksız ormanların derinliklerinde devasa mantarları elleriyle koymuş gibi bulan Uslu kardeşler, mantar toplamayı babalarından öğrendiklerini ifade etti. Sünlük köyünün ormanlarında onlarca tür mantarın yetiştiğini belirten muhtar Ersin Uslu, "Bu bölgede yaşayan köylüler büyük çoğunluğu İtalya'ya ihraç olan ayı mantarını toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Diğer mantarlara oranla boyutları büyük olan bu mantarları İtalyanlar pizzalarında kullanıyor. Köyümüzün simgesi haline gelen mantarlar haziran ayında ormanlarda çıkmaya başlıyor. Bir ay boyunca toplanıyor. Ayı mantarı yılda ikinci kez eylül sonunda çıkıyor ve kasım ayına kadar toplanıyor. Kilometrelerce ormanı didik didik eden köylülerin topladığı mantarlar boylarını aşarken günde 50 ile 100 kilo arasında mantar topluyor ve mantar köylülere iyi bir kazanç sağlıyor. Mantarın İtalya’daki kilogram fiyatı ise 30 euro" dedi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ünlü salçalık domates ve kapya biberinin yanı sıra verimli toprakların katma değeri yüksek tıbbi aromatik bitkiler, bamya, karamürver, yaban mersini, incir ve daha birçok ürünle buluşması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Mudanya Lezzet Şenliği’nde coşkulu açılış Haber

Mudanya Lezzet Şenliği’nde coşkulu açılış

Bağbozumu, zeytin ve İncir şenliklerini geleneksel hâle getiren Mudanya Belediyesi’nin kentin mutfak kültürünü tanıtmak için sürdürdüğü Lezzet Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı.Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Mudanya Bandosu eşliğinde Mütareke Meydanı’na kadar sürdü. Şenlik çerçevesinde 100 stant kuruldu. Şenlikte mutfak kültürünün bir parçası olan Girit yemekleri, zeytin yağlılar, kadınların el emeği ürünleri beğeniye sunulurken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, stantları tek tek gezerek sertifika verdi. Lezzet Şenliği’nin ilk gününde sevilen sanatçı Mehtap Meral, Mudanyalılara uzun bir aradan sonra keyifli bir gece yaşattı. Konserin sonunda Mehtap Meral’e teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Uzun bir aradan sonra yine Mudanya’mızın kalbi Mütareke Meydanı’nda en güzel şarkıları hep bir ağızdan söyledik. Kültür ve sanatın şehri Mudanya’da her şey çok güzel. Burada bulunan her stant Mudanya’nın birlikteliğinin, farklılığının ve güzelliğinin bir örneği. Katılan bütün Mudanyalılara teşekkür ediyorum” dedi. 2 Temmuz Cuma günü 21.00’de Grup Kucaklaşma, 3 Temmuz Cumartesi günü 21.00’de Esra İçöz, 4 Temmuz 21.00’de Bahtiyar Özdemir Mütareke Meydanı’nda sevenleriyle buluşacak. “En Lezzetli Tatlı ve En İyi Zeytinyağlı Yemek” yarışmalarının da yapılacağı şenlik, illüzyon gösterileriyle renklenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.