Hava Durumu

#Lira

Yeni Marmara Gazetesi - Lira haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lira haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöl’de 616 aileye 924 bin lira ısınma yardımı yapıldı Haber

İnegöl’de 616 aileye 924 bin lira ısınma yardımı yapıldı

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. 2022-2023 kış dönemi için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından toplam 616 aileye ısınma yardımı yapıldığı açıklandı. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz yıl itibariyle hava kalitesine etki eden kömür ve katı yakıtların yakılmasının yasaklanmasının ardından, Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak ilk defa Şubat ayında ısınma yardımlarını nakdi yardım şeklinde yapmaya başlamıştık. 2022-23 kış dönemi için de ısınma yardımlarımız nakdi yardım olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıldı. İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından 616 ailemize her aileye bin 500 lira olmak üzere tek seferlik ödeme gerçekleşiyor. Havaların soğumaya başladığı günlerde, ısınma yardımları 516 ihtiyaç sahibinin hesaplarına yansıdı. Hesap açacak durumda olmayan, yaşlı ve bakıma muhtaç 100 ailenin ısınma yardımları da ekiplerimiz tarafından bizzat evlerine gidilerek elden teslim ediliyor. Sosyal Yardım İşlerinde daha evvel kaydı bulunan, güncellemesi sürekli aktif tutulan ihtiyaç sahibi ailelere her yıl tek seferlik ısınma desteği veriliyor. Geçtiğimiz yıl 516 aileye 600 lira yatırılmıştı. Önümüzdeki günlerde başvuru yenilemesi gerekenler, daha evvel kaydı olmayıp ihtiyaç durumu bulunan ailelerin ise kayıtları alınmaya devam ediyor”.

Otomobilde ‘15 Eylül’ telaşı: Sıfır araç alımını durdurdular! Fiyatlar 100 bin lira düştü ama… Haber

Otomobilde ‘15 Eylül’ telaşı: Sıfır araç alımını durdurdular! Fiyatlar 100 bin lira düştü ama…

Ticaret Bakanlığı tarafından, oto alım satım işi yapanlara sıfır otomobillerde 6 bin kilometre ve 6 ay yasağı getirilmişti. 15 Eylül itibariyle yürürlüğe girecek olan yönetmelik nedeniyle galericiler de sıfır otomobilleri satmak için harekete geçti. Sıfır araç satan galerilerde otomobil fiyatlarında da düşüş yaşandı. Galericilerin bazıları araçları satamazsa 6 bin kilometre yol yapacağını dile getirdi. Sıfır araba ilanını satış sitelerine koyan bazı galericilerin ilanlarında yaklaşık 100 bin TL’lik bir düşüş olduğu görüldü. Oto galericilerin 15 Eylül telaşı FİYATLAR 100 BİN LİRA DÜŞTÜ AMA TALEP YOK Oto galeri sahibi Esat Aydın, "Bizim elimizde şu an 2 tane sıfır araç var. Şu anda araçları satmaya çalışıyoruz. Piyasa durgun, genel bir durgunluk var. 15 Eylül’den sonra bu araçları satmamak gibi bir lüksümüz yok satmak zorundayız. Araca 6 bin kilometre binerek, yasaya uyup o aracı satmayı planlıyoruz. Aslında bu uygulamanın bayiden çıkarken yapılması lazım çünkü şahıslar bu aracı alıp satabiliyor. Şahıslardan bu araçları biz temin ediyoruz, bayiler zaten bize satış yapmıyor. Şahıslara bu yasa getirilmediği sürece bu olay devam edecek. Biz şu anda fiyatları 100 bin lira düşürdük ama talep yok" dedi. SIFIR ARAÇ ALIMINI DURDURDULAR Oto galeri sahibi Yusuf Efe ise, "Şu an bende sıfır araç yok. Sıfır araç gelecekti bana ama bu yasadan dolayı iptal ettirdim. Genel olarak bir durgunluk var piyasada. Fiyat olarak da yaklaşık yüzde 6-8 düşüş yaşandı. 15-20 gün sonra tekrar piyasa açılacak diye düşünüyoruz. Ben bir galerici olarak sıfır arabaların galeriden alınmasına karşıyım" diye konuştu. Oto galerici İrfan Çeçen, "Açıkçası bu yasanın çıkması galericiler açısından iyi oldu. Ben yasadan dolayı ikinci elde hareketlilik yaşanır diye düşünüyorum. Bayiler zaten galericilere sıfır araç vermiyordu" ifadelerini kullandı.    

Kazanç haftası geldi: Asgari ücretliye, emekliye, kamu çalışanına, işsizlere ödemeler başladı... Toplam 8 bin 672 lira yatırılacak Haber

Kazanç haftası geldi: Asgari ücretliye, emekliye, kamu çalışanına, işsizlere ödemeler başladı... Toplam 8 bin 672 lira yatırılacak

Milyonlarca SGK’lı çalışan ve memur ile emekliler için kazanç haftası geldi. Bu hafta yaklaşık 13 milyon emekli ve işçiye ikramiye ödenecek. Ayrıca memur emeklileri de maaşlarını erken alacak. İşsizlik ödenekleri de bu hafta hesaplara yatırılacak. Emekli ikramiyelerinin yanı sıra bu hafta yaklaşık 700 bin kamu işçisi için de ikramiye yani ilave tediye haftası olacak. BAYRAM ÖDEMELERİ BAŞLIYOR   EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ BUGÜN HESAPLARA YATIYOR 2018 yılında başlayan emeklilere bayram ikramiyesi bu sene de devam ediyor. 12 milyon emekliyi kapsayan karar ile bayramlarda emekliler, dul ve yetim aylığı alanlara 1100 lira ikramiye yatırılacak. İşçi statüsündeki emekliler ikramiyelerini bugün ve yarın. Bağ-Kurlu emeklilerin ikramiyeleri 29 ve memur emeklilerinin ise 29 Nisan’da hesaplarına yatırılacak. İŞSİZLİK MAAŞLARI DA ERKEN ÖDENECEK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 yılı Nisan ayına ilişkin işsizlik sigortası ödemelerinin, Ramazan Bayramı nedeniyle 29 Nisan’da hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlattı. 13 GÜNLÜK TEDİYE Bu hafta yaklaşık 700 bin kamu işçisi için de ikramiye yani ilave tediye haftası olacak. Her yıl 4 taksit halinde yapılan ödemeden yaklaşık 1 milyon işçi yararlanıyor. Bu yıl ilk taksitin ödemesi 28 Ocak’ta yapılmıştı. İkramiyenin diğer taksiti ise 29 Nisan’da (cuma) hesaba geçecek. Maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışan işçilere ise ödemeler tek seferde 23 Aralık’ta yapılacak. TOPLAM 8 BİN 672 LİRA En düşük ikramiye, asgari ücretten yapılan hesapla 2 bin 168 lira olacak. Bu hesap 13 güne göre yapılıyor. Böylece bu yıl kamu işçilerinin eline en az toplam 8 bin 672 lira geçmiş olacak. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor. BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR? ● Emekli: 1.100 TL ● Ölüm aylığı (% 75): 825 TL ● Ölüm aylığı (% 50): 550 TL ● Ölüm aylığı (% 25): 275 TL ● 2 aylık alana: En yüksek ödeme getiren dosya üzerinden ● İş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında İŞÇİLER NE KADAR ALACAK? Brüt maaşı 5004 lira olan çalışanlar net 13 günlük tediye ile 1550,21 lira ek ücret alacak. 6 bin lira brüt maaşı olanlar 1858,76 lira, 7500 lira alanlara ise 2323,45 lira ek ücret ödenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.