Hava Durumu

#Magazin Haberleri

Yeni Marmara Gazetesi - Magazin Haberleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Magazin Haberleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tuğba Özay nilüferleriyle ünü Işıklı Gölüne hayran kaldı Haber

Tuğba Özay nilüferleriyle ünü Işıklı Gölüne hayran kaldı

İthalat ve ihracat ürünleri ticareti yapan Skylax firmasının sahibi iş insanı Muhammed Aydın’ın daveti üzerine Çivril’e gelerek iş yoğunluğundan uzak bir gün geçiren manken ve oyuncu Tuğba Özay, Çivril’in doğası ve tarihi dokusuna hayran kaldı. Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlalarından birisine ev sahipliği yapan Işıklı Gölünde tekne turu yapan Özay, “Çivril’de bulunan muhteşem doğa görselliğine sahip Işıklı Gölü’nü ziyaret ettim. Bu gölün bir özelliği de Büyük Menderes Nehri’ni besliyor olması. Haziran ayında gölün üzerini kaplayan Nilüfer Çiçekleri olağanüstü bir doğa manzarası sunuyor. Suyun üstü nilüferlerle doluyor ve siz tekneyle nilüferler arasında keyifli bir gezinti yapıyorsunuz. Bize düşen en büyük görev bu doğayı bu doğal yaşamı korumak. Değerlerimize sahip çıkmak. Birbirimizi sevmek saygı duymak. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzelim doğal değerlerimizi koruyarak bozulmasına izin vermeden gelecek nesillere en güzel şekilde miras olarak bırakalım” dedi. Tuğba Özay’ı Çivril’de ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten iş adamı Muhammed Aydın ise “Çivril’imize hem ticari olarak hem de tanıtım katkısı yaparak hizmetlerimize devam ediyoruz. 2010 yılında kurulan firmamız ile yaptığımız ithalat ve ihracat ile ülkemize ve ilçemize ekonomik büyümesine destek veriyoruz. Bunun yanında ülkemizin sevilen isimlerini ekran yüzlerini de ilçemizde ağırlayarak ilçemizin turizm değerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tuğba Özay ile Çivril’de güzel bir gün geçirdik. Işıklı gölüne hayran kaldı” diye konuştu. Çivril’in tanıtım faaliyetlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Aydın, şöyle konuştu: “Doğduğumuz ve doyduğumuz topraklara hizmete devam edeceğiz. Ticari faaliyetlerimizin yanında birçok ismi ilçemizde ağırlamaya devam edeceğiz”  

Ünlü oyuncu ''hakaret'' suçundan ifade verdi Haber

Ünlü oyuncu ''hakaret'' suçundan ifade verdi

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, 18 yaşındaki kıza nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla İstanbul’da talimatla ifade verdi. İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen talimat duruşmasında tutuksuz sanık Farah Zeynep Abdullah ve avukatları hazır bulundu. "Amacım kesinlikle müşteki Orhan’a hakaret değildi, müşteki hakkında haberde yer alan ifadelere bir tepkiydi’’ Duruşmada savunma yapan Abdullah, kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 50 bin lira olduğunu belirtti. Ünlü oyuncu savunmasında, "Müşteki Musa Orhan ile ilgili basında ve sosyal medyada çıkan cinsel saldırı haberleri üzerine ben de iddianamede belirtilen şekilde paylaşımda bulundum. Amacım kesinlikle müşteki Orhan’a hakaret değil, müşteki hakkında haberde yer alan ifadelere bir tepkiydi. Hakaret kastım olmadığından beraatımı talep ediyorum. Ayrıca mahkumiyetime karar verilecek olursa hakkımdaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ve talep ederim’’ ifadelerini kullandı. Sanık avukatı, müvekkilinin lise ve üniversite yıllarını İngiltere’de geçirmiş olduğunu belirterek, "İfade özgürlüğünün bu ülkede çok geniş olması sebebiyle ‘hakaret’ kastı bulunmadan açıklama yapmıştır. Müvekkil, toplumda takdir ve değer gören bir sanatçı olarak genç bir kızın bu şekilde hayatına son vermesine karşı tepki olarak paylaşım yapmıştır. Beraatını talep ederiz’’ diye konuştu. Mahkeme, talimatın esas mahkemesine iade edilmesine hükmetti.

Rapçi Murda beraat etti Haber

Rapçi Murda beraat etti

Hollandalı şarkıcı Murda lakaplı rapçi Mehmet Önder Doğan, geçtiğimiz ekim ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda giriş yaptıktan sonra hakkındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmıştı. 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ünlü şarkıcı, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 4 yıl 2 ay ceza almıştı: Gerekçe uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tamamlanan soruşturma sonucunda şarkıcı Murda'ya "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan dava açılmıştı. Kararın ardından Murda cephesinden itiraz geldi ve dosyayı inceleyen İstanbul İstinaf Mahkemesi kararı bozdu. Geçtiğimiz yıl yaşanan olayın ardından konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Beraatine karar verildi Böylelikle Murda lakaplı rapçi Mehmet Önder Doğan'ın yargılandığı davada beraatine karar verildi. Murda'nun avukatı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Bilindiği üzere müvekkilimiz Mehmet Önder Doğan (Murda), şarkı sözleri nedeniyle, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve 2022 yılında hapis cezası verilmişti. Bahse konu mahkumiyet kararıyla ilgili, tarafımızca üst mahkeme olan İstanbul İstinaf Mahkemesi'ne müracaat edilmiş, benzer içerikte yargıtay ve istinaf kararları üst mahkemeye sunulmuştur." İstanbul İstinaf Mahkemesi, yaptığı inceleme neticesinde müvekkilimiz Mehmet Önder Doğan hakkında verilen mahkumiyet kararını kaldırmıştır. Yeni bir hüküm kuran İstinaf Mahkemesi 'sanat eseri olan şarkı sözlerinden dolayı sanığın suç işleme kastının olmadığı' gerekçesiyle müvekkilimiz hakkında beraat kararı vermiştir. Yerel mahkeme tarafından şarkı sözlerinden dolayı verilen hapis cezası müvekkilimizin hayranları tarafından üzüntüyle karşılanmıştı. Bugün itibarıyla bu karar kaldırılmıştır." Murda lakaplı Mehmet Önder Doğan kimdir? 30 Ocak 1984 tarihinde Amsterdam, Hollanda'da doğan Murda, gerçek adıyla Önder Doğan, Türk rap müziğinin önde gelen isimlerinden biri olarak bilinmekte. Hollandalı-Türk asıllı sanatçı, müzik kariyerine Hollanda'da başlamış, ardından Türkiye'de de geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Müziğe olan ilgisiyle tanınan sanatçı, 2008 yılında ilk EP'sini çıkararak müzik dünyasına adım attı. Hollanda'da çeşitli ünlü isimlerle işbirlikleri gerçekleştiren Murda, Bizzey, Kraantje Pappie, ve Ronnie Flex gibi Hollandalı hip-hop sanatçılarıyla çalıştı. YouTube platformu sayesinde Ezhel ile bağlantı kuran Murda, Türkiye'de müzik kariyerine devam etme kararı aldı. Türkiye'de hip-hop müziğine getirdiği etkiyle dikkat çeken sanatçı, geniş bir hayran kitlesine sahip. Türkiye'de ve uluslararası alanda adını duyuran Murda, sadece müzik kariyeriyle değil, aynı zamanda Hollanda ve Türkiye kültürlerini bir araya getiren bir sanatçı olarak bilinmekte.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.