Hava Durumu

#Mahalle

Yeni Marmara Gazetesi - Mahalle haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mahalle haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bereket sofrası o camide kuruldu Haber

Bereket sofrası o camide kuruldu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kış dönemlerinde gerçekleştirdiği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri Buluşmaları’ yaz döneminde verilen aranın ardından geçtiğimiz hafta yeniden başlamıştı. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ halk günleri buluşmalarının ikincisi, bu sabah Yeni Mahalle Merkez Camisi’nde yapıldı. Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası buluşmaları kapsamında Başkan Alper Taban ve beraberindeki heyet, Yeni Mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle buluştu. MAHALLENİN SORUNLARI KONUŞULUYOR Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor. Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bölgede devam eden alt yapı çalışmaları başta olmak üzere İnegöl Belediyesi’nin yatırım ve faaliyetlerinin de konuşulduğu buluşmada, Başkan Taban İnegöl özelinde dönemin sona geldiğini ve yerel seçimlere az bir süre kaldığını da hatırlatarak şöyle konuştu; “2019 yılında çıktığımız yolda, vatandaşlarımızın da katkı ve destekleriyle 5 yılda şehrimiz adına güzel çalışmalar ortaya koyduk. Özellikle bu dönem alt yapı çalışmaları ağırlıklı olarak gerçekleşti. İnegöl’ümüzün 50 yıllık sorununu çözecek adımlar Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın destekleriyle atılmış oldu. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde de asfalt çalışmalarımız hummalı bir şekilde sürdürülüyor” “BEYANLARIMIZIN YÜZDE 84’ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK” Verilen sözlerin önemli bir kısmını yerine getirdiklerine dikkat çeken Taban, “2019 yılında bu yola çıkarken, siz kıymetli vatandaşlarımıza sözler verdik. O gün şehrimizin ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bir beyanname oluşturmuştuk. Bu beyannamenin yüzde 84’ünü tamamlayarak son sürece girmiş olduk. Beyannamenin dışında da pek çok önemli çalışmayı şehrimize kazandırdık” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerine de söz verdi. Vatandaşların İnegöl ve yaşadıkları mahalle özelinde sorunları dinlenirken, talep ve ihtiyaçlar üzerine istişareler de yapıldı.  

Bursa Nilüfer'de 2.952 m² tarla icradan satılıktır Haber

Bursa Nilüfer'de 2.952 m² tarla icradan satılıktır

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, bulunduğu yer, kıymeti ve önemli özellikleri: 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Bursa İl, Nilüfer İlçe, 101 Ada, 216 Parsel, Taşınmaz Bursa İli, Nilüfer İlçesi, İnegazi Mahallesi, Köyiçi Mevkii, 101 ada, 216 parselde 2.952,91 m² miktarlı ve niteliği "KERPİÇ EV VE MÜŞTEMİLATLARI" vasıflı parseldir. Parsel mahalle merkezinde bulunmakta olup parsel içerisinde iki adet yığma yapı bulunmakta olup yapılardan biri tamamen yıkılmış durumda diğer yapı ise duvarlarının bir kısmı yıkılmış ve kullanılamaz durumda olup ekonomik değerleri bulunmamaktadır. Parselin yapılar dışında kalan kısımları bahçe alanı olarak bırakılmış olup uzun süreli kullanılmamadan kaynaklı bakımsız durumdadır. Parselin batı ve güney cephesinde parke kaplı imar yolu bulunmakta olup parsel topoğrafik yapısı itibari ile güneyden kuzeye eğimli arazi yapısına sahip ve parsel içerisinde ekim dikim yapılmadığı gözlenmiştir. Nilüfer Belediyesinin dosya içerisinde bulunan 05.05.2022 tarih ve 63333 sayılı yazı ekindeki İmar Planına göre Bursa İli, Nilüfer İlçesi, İnegazi Mahallesi, 101 ada, 216 nolu parselde, Bursa 2020 Yılı 1 / 100000 ölçekli 2020 Yılı Çevre Düzeni Planında Orman Alanları içerisinde kalmakta olduğu belirtilmiş olup fiili durumda parselin köy içi mevkiinde bulunması, mahallinde elektrik, su ve altyapı tesislerinin bulunması sebebi ile değerlendirmede bu veriler dikkate alınarak yapılmıştır. Adresi : Taşınmaz Bursa İli, Nilüfer İlçesi, İnegazi Mahallesi, Köyiçi Mevkii Nilüfer / BURSA Yüzölçümü : 2.952,91 m2 Arsa Payı : İmar Durumu: Var , İnşaat tarzı Bursa İli, Nilüfer İlçesi, İnegazi Mahallesi   İLANIN DEVAMI İÇİ TIKLA ÖĞREN 

AK Parti Bursa’da 230 milletvekili aday adayı temayül yoklamasına gidiyor Haber

AK Parti Bursa’da 230 milletvekili aday adayı temayül yoklamasına gidiyor

Gürkan, 3 bin kişinin oy kullanmasını bekledikleri yoklamanın ardından milletin teveccühüyle yönetime talip olduklarını söyledi.   AK Parti Bursa Milletvekili aday adaylığı, temayül yoklaması ve seçim çalışmalarıyla ilgili konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, “Seçim sürecine yaklaştığımız her gün çalışmalarımız da hızlanıyor. 22 Mart tarihi itibariyle milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarımızın süreci tamamlandı. Bursa genelinde birinci ve ikinci bölgeden toplamda, 235 başvuru oldu. Ancak bunların 5 tanesi onay sürecini geçemediği için kaldı. Müracaat eden adaylarımızın öğretim seviyeleriyle ilgili profile baktığımızda, yüzde 71’i lisans, lisansüstü ve doktora seviyelerinde yer alıyor. Müracaat eden adayların bölge sıralamasına bakıldığında ise, birinci bölge 100, ikinci bölgeye ise 130 aday adayı müracaatı aldık” dedi.  Temayül yoklamasını da Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştireceklerini belirten Gürkan, “Saat 10.00’da başlayıp, 16.00’a kadar devam edecek. E-temayül yoklaması gerçekleşecek. Bütün ilçelerimizle ilgili oylama kabinleri olacak. Seçim işleri başkanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde oylama yapılacak. İl ana kademeler, kadın ve gençlik kollarıyla beraber, ilçelerdeki teşkilatlarımız, meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, mahalle başkanlarımıza kadar 3 bin kişinin oy kullanarak temayül yoklamasını tamamlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.  Genel merkez temayül yoklamasının neticesine göre oluşacak kararın ardından 9 Nisan tarihinde YSK’ya yapılacak müracaatla, seçim çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Gürkan, “AK Parti olarak 21 yıllık çalışmaların içerisinde milletimizin güvenine sahip olmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik. Bugünden sonrada sarf etmeye devam edeceğiz. Çok şükür bu 20 yıllık süreç içerisinde biz milletimizin karşısına anlımız ak olarak çıktık. AK Parti olarak da hizmetlerimizi yapmaktan gurur duyduk. Vatandaşlarımızın güveniyle, önümüzdeki dönemde de gereken hizmetleri yapabilmek için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bu mahallede davul çalmak yasak... Haber

Bu mahallede davul çalmak yasak...

Bursa'da yüzyıllardır Emirsultan Hazretleri'nin türbesinin ve camisinin bulunduğu mahallede davul çalanların davulunun patladığı, tokat yediği, aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden korkan davulcular, burada yaşayanları 'Pilava pilava' diye bağırıp zillerine basarak sahura kaldırıyor.   Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Emirsultan Hazretleri’nin türbesinin yanında camisinin olduğu ve kendi adının da verildiği Emirsultan Mahallesi'nde yıllardır vatandaşların sahura kalkması için davul çalınmıyor. Bir rivayete göre önceleri davul çalan bir kişinin gece aynı mahalledeki evinde yatmasına rağmen sabah 10 kilometre uzaklıkta bulunan Atıcılar Mahallesi'ndeki bir mezarlıkta kalktığı söyleniyor. Bunları duyan davulcular, Emirsultan Mahallesi'nde sahur vakti davul çalmıyor.  Mahalle sakinlerinden Mustafa Duman, “ Bu mahallede 20 yıldır yaşıyorum. Benim bildiğim kadarıyla yüzyıllardır davul çalmama kültürü burada devam ediyor. Bazı rivayetlere göre geçmiş zamanlarda davul çalan vatandaşlarımızın bazı olaylar yaşamasından dolayı tedirginlik yaşanıyor. O yüzden bu bölgede davul çalmamaya özen gösteriliyor ve mahalle sakinlerini ‘pilava’ diye bağırarak, sahura kalkmasına yardımcı oluyorlar. Biz de burada yaşayan kişiler olarak bu durumdan bu kültürden memnunuz” ifadelerini kullandı.  Başka bir mahalle sakini ise , “86 yaşındayım. Doğma büyüme buradayım. Davul çalındığını görmedim. Davulcular vatandaşları burada sahura zillere basarak ve ‘pilava’ diye seslenerek uyandırıyor” diye konuştu.  Uzun zamandır davulculuk yapan Feridun Karabıyıkoğlu, “Emirsultan Hazretleri bu mahallede davul çalınmasını istemediği için burada davul çalmıyoruz. Her ramazan ayında buraya gelerek ‘pilava’ diye vatandaşlara sesleniyoruz. Eskiden tokmakla kapılara vurulurdu, şimdi onun yerine biz de zillere basıyoruz. Yüzyıllardır devam eden bir gelenek. Vatandaşlar bu durumdan memnun, biz de vatandaşlardan memnunuz."şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.