Hava Durumu

#Mahallesine

Yeni Marmara Gazetesi - Mahallesine haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mahallesine haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan Mahallesi’ne düğün salonu Haber

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan Mahallesi’ne düğün salonu

Kestel Belediyesi, Gölcük ve Ümitalan Mahalleri’nde başladığı düğün salonlarının inşaatlarına hızla devam ediyor. 490 metrekare ve 250 kişilik olan düğün salonlarında mutfak, mescid, gelin-damat odası, otopark ve engelli tuvaletleri bulunacak. Toplamda 500 kişi kapasiteli salonlarda başta düğün olmak üzere mevlit, toplantı, doğum günü gibi her türlü etkinlik yapılabilecek. Projeye ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’İlçemizin bazı kırsal mahallerinde düğün salonlarımız bulunmakta. Bunların genişletme, bakım ve onarımlarını düzenli olarak yapmaktayız. Gölcük ve Ümitalan Mahallelerimizden de düğün salonuna ilişkin yoğun talep gelmişti. Buradaki hemşehrilerimiz tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için yaz aylarını tarlada ve yaylalarda geçiriyor bu sayede düğünlerini kışın soğuk havaya rağmen dışarıda yapmak zorunda kalıyorlardı. Bizde, Gölcük ve Ümitalan Mahallelerimize çok amaçlı kullanılabilecek düğün salonumuzun yapımını başlattık. İlçemizi, kırsal mahallelerimizi daha güzel bir geleceğe taşımak için kentsel tüm ihtiyaçların giderilmesi adına büyük bir gayretin içerisindeyiz. İlçemizin her köyünde aynı mantıkla başlattığımız-başlatacağımız bu çalışmalarla köylülerimizin yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için uğraş vereceğiz. Gölcük ve Ümitalan Mahallerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Demirtaş Sakarya Mahallesi’ne yeni muhtarlık binası Haber

Demirtaş Sakarya Mahallesi’ne yeni muhtarlık binası

Osmangazi Belediyesi, demokrasinin uç beyleri muhtarların çalışma şartlarını iyileştirmek, halka en iyi şekilde hizmet vermelerini sağlamak için yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar ilçedeki birçok mahalleye yeni ve modern ‘Tip’ muhtarlık binası kazandıran Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Sakarya Mahallesi’ne de yepyeni bir muhtarlık binası kazandırmak için çalışma başlattı. İmar planlarının revize edilmesinin ardından modern ve planlı yapılaşması ile Bursa’nın en hızlı gelişen bölgesi olan Demirtaş Sakarya Mahallesinde tek kat olarak inşa edilen muhtarlık binasının içerisinde muhtarlık odası, mutfak ve tuvalet ile depo alanı yer alacak. Kaba inşaatı tamamlanan muhtarlık binasında tesisat çalışmaları devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahallelerdeki temsilcileri olan muhtarların çalışma şartlarını iyileştirmek için bugüne kadar birçok muhtarlık binasını yenilediklerini belirterek, “Eski ve kullanılamaz durumdaki muhtarlıkların yerine de yenilerini inşa ediyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını tespit edip bize iletirken, çözüm noktasında da bizlere yardımcı olan muhtarlarımız, bizlerin en önemli çalışma arkadaşları. Dolayısıyla onların çalışma şartlarını iyileştirmek, bir anlamda vatandaşlarımızın sorunlarının yerinde ve hızlı çözümü adına da son derece önemli. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu konuda çok hassas davrandık ve hizmet binası olmayan muhtarlarımızın tamamına hizmet binası kazandırdık” dedi. Başkan Dündar, Osmangazi’de başlattıkları modern ve kullanışlı ‘Tip’ muhtarlıkların son halkasının Demirtaş Sakarya Mahalle Muhtarlığı olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.