Hava Durumu

#Medya

Yeni Marmara Gazetesi - Medya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Medya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tarihe geçen boşanma davası: ‘Boşanıyoruz’, '10. sezon büyük final', 'mutlu son :)' yazarak Bursa’yı turladı Haber

Tarihe geçen boşanma davası: ‘Boşanıyoruz’, '10. sezon büyük final', 'mutlu son :)' yazarak Bursa’yı turladı

Bursa’da 10 yıllık evli olduğu eşi ile ortak bir şekilde boşanma kararı alan 29 yaşındaki Gülşah A., aracını gelin arabası gibi süsletti. Aracına ‘Boşanıyoruz’, '10. sezon büyük final', 'mutlu son :)' yazarak şehirde tur attı  Bazıları, araca hayretler içerisinde baksa da, bazıları Gülşah A.'nın aracının arkasına geçerek konvoy oluşturdu. İHA'ya konuşan Gülşah A. "Sadece eğlenmek amacıyla yaptım ama sosyal medyada hayli ilgi gördü. Bana destek mesajları yağdı" dedi. 2 çocuk annesi, olayın ardından sosyal medyada kötü yorum yapan görümcelerine de tepki gösterip, "Hani Barbi bebeğinizi almıştınız. Ben size 2 çocuk verdim. İnsanları anlamak çok zor" dedi.   İHA'ya başından geçenleri anlatan Nilüfer'de fantezi giyim satıcısı Gülşah A., “Videonun viral olduğu gün eşimle ortak bir şekilde boşanma kararı aldık. Bende bu karar sonrası çiçekçiye giderek aracımı süsletmek istedim. Durumu çiçekçiye anlattığımda bana ‘Çok araç süsledim böyle’ diye cevap verdi. Ben de buna karşılık olarak ‘Benimki farklı olacak’ dedim. Öyle de oldu. Aracımı süslettikten sonra birkaç tur atmak istedim. Yoldayken görenler korna çaldı. Bazıları ise arkama geçerek konvoy oluşturdu. Normalde büyütülecek bir şey yok. Ben olayı biraz eğlenceli hale getirmek istedim. Adliyeye korna ve konvoylar eşliğinde girdim" dedi. “EŞİM GELMEDİ, BİZ DE BOŞANAMADIK” Adliyeye kornalar eşliğinde giren Gülşah A., “Adliyeye girdim, amacım eşimin aracı görmesiydi. Adliyeye gelmedi, biz de boşanamadık. Aracı da göremedi. Sonrasında aracımın videoları sosyal medyaya düşmüş. Eşim de oradan gördü. Aslında kötü bir amacım yoktu, sadece eğlenmek istedim” diye konuştu. “GÖRÜMCELERİM BANA YAPILAN KÖTÜ YORUMLARIN ALTINA DAHA KÖTÜ YORUMLAR YAPTI” Boşanma kararı alana kadar görümceleri ile bir problemi olmadığını belirten A., “Bugüne kadar yaşadığımız olayları bildikleri için ailemden de bir tepki görmedim. Eşimin ailesinden de büyük bir tepki almadım. Sadece görümcelerim, bana yapılan kötü yorumların altına daha kötü yorumlar yapmışlar. Aslında bugüne kadar kendileriyle hiçbir sorunum olmamıştı. Kendilerini herkese çok güldürdüler. Aslında eşim de durumun farkında. Amacımın onu rezil etmek olmadığını çok iyi biliyor. Sadece onun için aracı süsledim ben. O da ben de duruşumuzu bozmadık. Bir tek görümcelerim bozdu. Beni gelin olarak aldıklarında "barbie bebeğimizi aldık" diyorlardı. Şimdi ne oldu. 2 çocuk dünyaya getirdim. Onlar yaptıkları yorumlarla ayıp ettiler” dedi. “ARACIMIN ARKASINA ‘BOŞANIYORUZ’ VE ‘GÜLŞAHLİCE’ YAZDIRDIM” “Aracımın arkasına ‘Boşanıyoruz’ ve ‘Gülşahlice’ yazdırdım. Çünkü herkes beni bu isimle tanıyor. Aracım da tanınan bir araç olduğu için, görenlerden bazıları korna basarken bazıları ise arkama geçerek konvoy yaptı. Araçtakinin ben olduğumu anlasınlar diye arkasına Gülşahlice diye kendi imzamı attım. Görüntüler sosyal medyada yayılınca bir çok destek mesajı da aldım.” dedi. Diğer yandan mahkeme ilk duruşmada karar vermezken, boşanma davası ise ileri bir tarihe ertelendi.

Basın mensuplarının ''En Enerjik Bowlıng Turnuvası'' Haber

Basın mensuplarının ''En Enerjik Bowlıng Turnuvası''

Turnuvada, medya sektörü çalışanları aynı çatı altında buluşurken, etkinlikte 49 takım yarıştı. Korupark Bowling Salonu’nda yapılan En Enerjik Bowling Turnuvası’na her biri 5’er kişiden oluşmak üzere 49 takım katılım gösterdi. Turnuvada stres atan basın mensupları, eğlenceli dakikalar geçirdi. Turnuvada; A Gazete, Anadolu Ajansı (AA), AS TV, Bursa Hakimiyet Gazetesi, Bursa Hayat Gazetesi, BS Haberler, Bursa Haberdar, Bursaspordabugun.com, Bursayadairhersey.com, Bursayız Biz, Demirören Haber Ajansı (DHA), Enbursa.com, Haberindogrusu.com, Herkes Duysun, Gundembursa.com, İGF Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı (İHA), İtalik PR, Kent Gazetesi, Koza24.com, Lider Bursa, Lifebursa.com, Line TV, MansetX, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi, Norm Haber, Nöbetçi Gazete, Olay Gazetesi, Sosyal TV, Şirin Medya, TRT Haber, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Türkiye Gazetesi, Uludağ Gazetesi, Yeni Dönem Gazetesi, Yeni Marmara Gazetesi, Webursa.com ekipleri ve önemli köşe yazarları kurumlarını temsil ettiler. Uludağ Elektrik Basın Bowling Turnuvası dört tur halinde gerçekleşirken, her turda farklı takımlar yarıştı. 250’yi aşkın kişinin katılım sağladığı ve kıyasıya rekabetin yaşandığı turnuva sonunda birincilik ipini göğüsleyen takım Herkes Duysun ekibi oldu. İkincilik ödülü Bursayız Biz ekibine giderken, üçüncülük ödülünün sahibi ise Bursasporda Bugün ekibi oldu. Turnuvada ayrıca bireysel kategoride ödüller de takdim edildi. Turnuvanın en skorer kadın oyuncusu unvanını Bursasporda Bugün ekibinden Özge Şimşirli alırken, en skorer erkek oyuncu unvanını ise Herkes Duysun ekibinden Musa Yeşildağ elde etti. En Enerjik Bowling Turnuvası kapsamında şampiyon takımın her bir oyuncusu, en skorer kadın ve erkek oyunculara altın ödülü takdim edildi. İkinci ve üçüncü olan takımların üyelerine ise hediye çekleri verildi. Turnuvaya katılım gösteren tüm oyunculara madalyalar ve etkinliğe özel formalar hediye edildi.

Gökhan Özoğuz: Atatürk'ün hiçbir çocuğu size asla oy vermeyecektir Haber

Gökhan Özoğuz: Atatürk'ün hiçbir çocuğu size asla oy vermeyecektir

Seçim sürecinde ön plana çıkan isimlerden biri olan Muharrem İnce, özellikle sosyal medya üzerinden büyük bir çıkış yakaladı. Yaptığı danslarla gençlerin dikkatini çeken İnce, büyük bir kitle tarafından ise tepki görmeye devam ediyor. Ünlülerin hedefi oldu Tüm tepkilere rağmen adaylığından geri adım atmamakta kararlı olan İnce, şimdilerde de ünlü isimlerin tarafından hedef alınıyor. Sık sık 'sosyal medya fenomeni', 'proje', 'sanatçı' tarzı benzetmelere maruz kalan Muharrem İnce'ye bir tepki de daha önceden destek aldığı şarkıcı Gökhan Özoğuz'dan geldi. 24 Haziran 2018 seçimlerinde, "Bir kar yağar ince ince marşı" tweetiyle oyunu Muharrem İnce'ye vereceğini belli eden Athena grubu solisti, bu kez sert ifadelerle eleştiride bulundu. "Atatürk'ün hiçbir çocuğu size asla oy vermeyecektir" En son haber'in haberine göre; Sosyal medya hesabından, İnce'nin videosunu paylaşarak yorum yapan Özoğuz, şu ifadelere yer verdi: "Sayın Muharrem İnce, siz ve geçici partiniz bir projesiniz ve hepimiz bunu gün gibi biliyoruz. Toplanılan imzaları hangi cenahtan hangi sepele nasıl topladığınız da aşikar. Şunu bilin bu ülkede Atatürk'ün hiçbir çocuğu size asla oy vermeyecektir! Sözde sanatçı." Bir tepki de Şahan Gökbakar'dan Öte yandan aynı videoya oyuncu Şahan Gökbakar da yorum yaptı. İnce'yi eleştiren isimlerden biri olan Gökbakar da şu ifadeleri kullandı: "Woooowww mükemmel bir konuşma! Metin yazarınız aynı olabilir mi? Bu laflar çok tanıdık. Beyaz elbiseli hanımefendinin mimikleri konuşmanın özeti... Not: yarın açıklama gelir, "konuşmaya ağız bükmedi, parti lahmacunumuzdan yediği için takılan maydanozu çıkartıyordu." "Sözde sanatçılar..." Söz konusu videoda ise İnce kendisini eleştirenlere tepki göstererek şöyle konuştu: "Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar... Siz bunları gördünüz mü? Bu zorlukları gördünüz mü? Boğaz'da viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler..."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'a temeli atılan hastanelerin detaylarını paylaştı Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'a temeli atılan hastanelerin detaylarını paylaştı

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.. 11 ilde 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği depremlerde, en çok yıkımın yaşandığı illerden biri de Hatay idi.. Depremin ardından bir ay geçmişken, diğer illerde olduğu gibi Hatay'da da depremzedeler için kalıcı konutlar ve hastanelerin temelleri atılmaya başlandı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni düzenlendi. Törenin ardından Hatay'da açılacak yeni hastanelerin özellikleri ve projeleri netleşti. Bakan Koca, hastanelerin projelerini paylaştı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelere ilişkin videoları sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Koca, bugünkü törenle Antakya Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi, Acil Durum Hastanesi ile Defne Devlet Hastanesinin temellerinin atıldığını, ayrıca Hatay'ın yeni yerleşim yeri Gülderen'de de 1000 yataklı bir şehir hastanesi kurulacağını anımsattı. 600 yataklı sismik izolatörlü İskenderun Devlet Hastanesi Bakan Koca, İskenderun Devlet Hastanesiyle ilgili yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: İskenderun Devlet Hastanesi 600 yataklı, sismik izolatörlü. Üçüncü basamak sağlık hizmeti verilecek bu hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi, kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak. 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi Bakan Koca, Defne Devlet Hastanesiyle ilgili yaptığı paylaşımında da şu ifadeleri kullandı: 300 yatak kapasiteli olarak planlandı. 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathanesi ve tüm branşlarda hizmet verecek donanımı olacak. Sadece 60 gün içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 400 yataklı Antakya Devlet Hastanesi Bakan Koca, Antakya Devlet Hastanesiyle ilgili yaptığı paylaşımında da şu ifadeleri kullandı: 400 yataklı. 2 katlı çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek. 12 ameliyathanesinden onkoloji merkezine, 3. Basamak niteliğinde bir hastane olacak. 10 Mayısta hizmete hazır olmayı planlıyoruz.

Murat Kurum 'Sözümüz söz' diyerek paylaştı! Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk temelleri atıyoruz Haber

Murat Kurum 'Sözümüz söz' diyerek paylaştı! Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk temelleri atıyoruz

Asrın felaketinin üzerinden 46 gün geçti. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, yurdun güneyindeki 11 ili enkaza çevirmiş, 50 bini aşkın vatandaşın da hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Büyük yıkımların yaşandığı kentlerde şimdilerde yaralar sarılıyor. Bölgede çadır ve konteyner kentler kurulurken, diğer yandan da önceki afetlerde olduğu gibi, 1 yıl içerisinde tamamlanan deprem konutları için bu felakette de sözler verildi. Bu kapsamda ilk kazmalar vurulmaya başlandı. Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni bir müjdeyi duyurdu. Bakan Kurum, depremlerden 46 sonra afet konutları için ilk temellerin bugün atılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törende, 11 ilde 17 bin 902 konutun temeli atılacak.  "1 yılda afetzede vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız" Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı: Söz, yeniden yükselecek Anadolu! Söz, yeniden baharlar gelecek topraklarına! Söz, yine huzur, mutluluk dolacak yuvalarına! Sözümüz söz! 1 yılda afetzede vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız! Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk temelleri atıyoruz. Depremin merkezine 7 bin 353 konut Yapılan videolu paylaşımda şu bilgilere yer verildi: 46 bin 500 konutun yapım süreci başlatıldı.  7 bin 353'ü Kahramanmaraş'ta olmak üzere 11 ilde ilk etapta toplam 17 bin 902 konutun temelleri atılıyor. 

Mahsun Kırmızıgül deprem bölgesinden paylaşıp yardım istedi Haber

Mahsun Kırmızıgül deprem bölgesinden paylaşıp yardım istedi

Sanatçı Mahsun Kırmızıgül, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde binlerce can kaybı ve yıkıma neden olan iki büyük deprem sonrası gönüllülük esasıyla, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bölgede görev yapıyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgede yardım seferberliği yürüten Kırmızıgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 200 kişinin kaldığı bir muz serasının görüntülerini paylaştı. 44 GÜNDÜR SERADA YAŞIYORLAR Kırmızıgül, "Antakya'nın Samandağ ilçesinde eski bir muz serasının içinde çoluk çocuk, hamile kadınlar ve yaşlı insanların da olduğu 200 kişi, tam 44 gündür yaşamaya çalışıyorlar. Gittim gördüm ve inanın çok üzüldüm. Tuvaletleri, banyoları, çadırları yok" diyerek, Kızılay ve AFAD'dan yardım istedi. Kırmızıgül, muz serasının sahibinin fotoğrafını da paylaşarak, "Antakyalı yoksul bir çiftçi olan Şevki Uzel abim, deprem olunca sokakta kalan tüm komşularını muz serasının üstünü derme çatma kapatarak tam 44 gündür kahramanca barındırıyor. İşte gerçek kahraman" dedi. HALUK LEVENT YANITLADI Mahsun Kırmızıgül'ün paylaşımına, yine depremin ilk gününden itibaren bölgede arama-kurtarma çalışmalarından gıda, giyim ve temizlik ürünleri gibi ihtiyaç malzemelerine, konteynerden çadır teminine yönelik çalışmalar yürüten AHBAP Derneği'nin başkanı sanatçı Haluk Levent yanıt verdi. Levent, "Sevgili Mahsun, 4 gün önce hijyen ürünleri, çocuk için ihtiyaçlar, temizlik ürünleri, su ve bolca kuru gıda gönderdik. Alan açılırsa çadır temini ve tuvalet temini de yapabileceğiz" dedi. Paylaşımlar sonrasında hem Kızılay ve AFAD hem de AHBAP Derneği olarak muz serasında yaşayan depremzedelerin konaklayabileceği konteyner veya çadır kurulumları için çalışma başlatıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.