Hava Durumu

#Meslek

Yeni Marmara Gazetesi - Meslek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Meslek haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Veteriner hekim adayları beyaz önlüklerini giydi Haber

Veteriner hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndegerçekleştirilen 2023-2024 Beyaz Önlük Giyme Törenine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Veteriner Fakültesi DekanıProf. Dr. Bayram Şenlik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Pampu, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal,akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz öğrenci ve ailelerine seslenerek; “Kıymetli öğrencilerimiz ve saygıdeğer aileler, son derece değerli bir üniversiteye gelmiş bulunuyorsunuz. Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alan üniversitemiz, farklı alanlarda nitelikli eğitim veren bir yükseköğretim kurumudur. Veteriner Fakültemiz de yine ülkedeki en iyi fakülteler arasındaki yerini çoktan sağlamlaştırmıştır. Son derece özel bir yere sahip olan fakültemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma ve bilimsel proje geliştirme konusunda da kendisini geliştirmiş çok sayıda akademisyeni bünyesinde barındırmaktadır. Akreditasyon, yayın ve akademik performans alanlarında da kalıcı başarılara imza atmış fakültemizin ulusal ve uluslararası alandaki saygınlığı her geçen gün artmaktadır. İyi bir üniversiteye ve değerli bir fakülteye geldiniz. Son derece özel bir mesleğe adım atıyorsunuz. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. “DOĞRU BİR TERCİH YAPTINIZ” Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik ise veteriner hekimliğin, çeşitli alanlarda hizmet üreten son derece köklü bir meslek olduğunu vurguladı. Bu mesleğin bir mensubu olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Prof. Dr. Bayram Şenlik; “Sevgili öğrenciler; veteriner hekimlik mesleği mensupları arasına hoş geldiniz. Kesinlikle doğru bir tercih yaptınız ve kesinlikle doğru yerdesiniz. Çünkü her biri alanında uzman olan, son derece kıymetli öğretim üyelerinin bulunduğu, oldukça geniş bir hayvan hastanesinin ve çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu büyük bir çiftliğe, et ve süt üretim tesislerine sahip, mezunlarının hemen hemen her alanda öncelikli olarak tercih edildiği, akredite bir fakülteye geldiniz. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükler ile değerli bir mesleğe ilk adımlarınızı atmış olacaksınız. Sorumluluklarınız artacak. Zorlu ve uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yolda kendinizi geliştirmeye devam etmeniz ve asla yılgınlık göstermemeniz gerekmektedir. Değerli aileler sizler de fedakârlıklar ile evlatlarınızı buraya kadar getirdiniz. En iyi eğitimi alacaklarına hiç şüpheniz olmasın. Buradan mezun olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşayacaklar. Akademisyenlerimize de emeklerinden ötürü şimdiden teşekkür ediyorum. Yeni dönem hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Program; öğrenci temsilcisi Esra Sari’nin konuşması, fakülte öğrencileri Şirin Filiz ve Ennour Oğraş’ın konseri, Prof. Dr. Türel Özkul’un sunumu ve beyaz önlüklerin giydirilmesinin ardından sona erdi.

BUSMEK’ten istihdam garantili yeni kurs Haber

BUSMEK’ten istihdam garantili yeni kurs

Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla eğitim yolculuğuna başlattığı BUSMEK, bugün 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştü. Geçtiğimiz yıl toplam 23 bin 837 kişinin sanat ve meslek eğitimlerinden ücretsiz yararlandığı BUSMEK, bunun yanında istihdam garantili kurslarla da bireyleri iş yaşamına kazandırıyor. Bu yıl mart ayında Bursa Eczacı Odası iş birliği ile düzenlenen eczacı asistanlığı kursunun ardından şimdi de BUSMEK, Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği (GÜMTOB) iş birliği ile iş garantili ön büro personeli, servis personeli ve kat hizmetleri personeli kursları düzenleniyor. Otelcilik sektöründe ihtiyaç duyulan ön büro personeli, servis personeli, kat hizmetleri personeli alanlarındaki, iş garantili eğitimler Yenikaraman Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilecek. Hafta içi 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek eğitimlerin teorik kısmı Yenikaraman Mesleki Eğitim Merkezi’nde, uygulama eğitimleri ise anlaşmalı otellerde gerçekleştirilecek. Ayrıca başvuracak adayların biko.bursa.bel.tr adresi üzerinden kayıt açıp özgeçmiş oluşturmaları gerekmektedir. Kurs programı Kat Hizmetleri Personeli: Eğitim süresi 7 gündür. 2 gün kurs merkezinde, 5 gün anlaşmalı Gönlüferah Otel ve Marigold Otel’de eğitim verilecek. Servis Personeli: Eğitim süresi 17 gündür. 3 gün kurs merkezinde, 14 gün anlaşmalı Almira Otel’de eğitim verilecek. Başvuracak adayın, başlangıç seviyesi yabancı dil bilmesi gereklidir. Ön Büro Personeli: Eğitim süresi 9 gündür. 4 gün kurs merkezinde, 5 gün anlaşmalı Gönlüferah, Marigold, Ramada Çekirge ve Mövenpick Otellerinde eğitim verilecek. Başvuracak adayın orta seviye olmak üzere İngilizce bilmesi ve temel seviyede bilgisayar bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. BUSMEK-BİKO-GÜMTOB iş birliğinde iş garantili eğitimlere busmek.bursa.bel.tr adresinden online başvuru kısmından ön kayıt yaptırılabileceği gibi Yenikaraman Mesleki Eğitim Merkezi’nden de başvuru alınabilecek.

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, İçeriği ve Kapsamı Haber

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, İçeriği ve Kapsamı

HABER / FATMA ÖZTÜRK Ancak 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, özünde neyi ifade eder? Bu kanunun kapsamı tam olarak neleri içerir? 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile ilgili önemli düzenlemeler içeren bir yasadır. Bu kanunun kapsamı ise şu başlıklar altında toplanabilir: 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Kapsamı 1. Çıraklık Eğitimine Katılabilmenin Şartları: - En az ilköğretim okulunu tamamlamış olmak, - 14 yaşını doldurmuş, fakat 19 yaşını henüz geçmemiş olmak, - Mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun bir fiziksel ve sağlık durumuna sahip olmak. 2. Çıraklık Eğitimine Başvuru Süreci: - İşyerine en yakın bulunan Mesleki Eğitim Merkezinden 4 çıraklık sözleşmesi temin edilir. - Sözleşmeler, çırak, velisi ve işveren tarafından imzalanır ve firmanın bağlı olduğu Oda'ya onaylatılır. - Ardından, çıraklık sözleşmelerinin temin edilmiş olduğu Mesleki Eğitim Merkezine başvuru yapılır. 3. Kalfa Olma Süreci: - Çıraklık eğitimini tamamlayan kalfa adayları, ilk kalfalık sınavına girip başarılı olmaları durumunda Mesleki Eğitim Merkezlerinden Kalfalık Belgelerini alırlar. 4. Usta Olma Süreci: - Mesleki olarak gelişimlerini sürdüren ve belirli bir kalfalık süresini tamamlayan usta adayları, ilk ustalık sınavına girip başarılı olduklarında Mesleki Eğitim Merkezlerinden Ustalık Belgelerini alırlar. 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, çırak, kalfa ve ustaların eğitimine dair önemli düzenlemeler kapsıyor ve bu düzenlemelerin uygulanması çıraklık, kalfalık ve ustalık aşamalarını içeriyor.

Gençler o kurslarla meslek sahibi oluyor Haber

Gençler o kurslarla meslek sahibi oluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022-2023 yılları için belirlenen ‘Genç İstihdamı’ teması çerçevesinde projelerine devam eden Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle ESO tarafından düzenlenecek Mekatronik Uzmanlık Programı başladı. Eskişehir sanayisinin en önemli ihtiyaçlarının başında nitelikli personel konusunun geldiğini belirten Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi, kısa adıyla ESO-Akademi Eskişehir sanayisinin nitelikli personel sıkıntısını çözmek için hizmet vermeye başladı. Amacımız Eskişehir sanayisinin talep ettiği niteliklerde ve kalifiyede insan kaynağını yetiştirmek ve endüstriye kazandırmak. Gençlerimizi meslek sahibi yapmak, iş ve aş imkânı sağlamak bizim en büyük gayemiz. Bunun için ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. İşsiz gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla mesleki eğitimlere derhal başladık. Kademeli olarak yıllık en az 2.000 kişiyi eğitmeyi planlıyoruz. Genç istihdamına çok önem veriyoruz ve bu alanda BEBKA ile ortak çalışmalarımız devam edecek. Tamamen ücretsiz olacak Mekatronik Uzmanlık Programı eğitimi 20 gün, 120 saat sürecek. Bu eğitim sonucunda kursiyerler mesleki yetkinlikler kazanacak, istihdam edilerek hayatlarında yeni bir sayfa açacak” dedi. BEBKA desteği, ESO ve FESTO TR iş birliğiyle Eskişehir sanayisinin mekanik ve elektronik sistemlerde bakım ve onarım alanındaki nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek için düzenlenecek eğitim sonucunda başarılı kursiyerlerin FESTO TR onaylı sertifika almaya hak kazanacağını belirten BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, “Bölgede genç istihdamına yönelik olarak eğitim programlarını hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda BEBKA olarak ticaret sanayi odaları, mesleki eğitim merkezleri, organize sanayi bölgeleri gibi kurumlarla ve buralardaki firma temsilcileriyle ihtiyaç duyulan iş gücünün tespit edilmesi için çalışmalarımızı yürüttük. ESO ile yapacağımız Mekatronik Uzmanlık Programı sonrasında bölgeye nitelikli iş gücü kaynağı oluştururken gençlere de istihdam imkânı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.meslek

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.