Hava Durumu

#Muhtar

Yeni Marmara Gazetesi - Muhtar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Muhtar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kadın Muhtar, İkinci Adaylığında 25 Yıllık Muhtarı Devirdi Haber

Kadın Muhtar, İkinci Adaylığında 25 Yıllık Muhtarı Devirdi

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci adaylığında muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık muhtarı devirerek göreve başladı.   Şeyh Şamil Mahallesi’nde önceki dönem muhtar adayı olan 58 yaşındaki 4 çocuk annesi Çiçek Gözen, seçimi kaybetmesine rağmen pes etmeyip çalışmalarına başladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde tekrar aday olan Gözen, en yakın rakibi 25 yıllık muhtarı, 1200 oy fark atarak devirdi.  2’si kadın, 6 erkek azasıyla göreve başlayan Gözen'in, muhtar olunması mahalledeki kadınları sevindirdi.  Çiçek Gözen, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, Şeyh Şamil Mahallesi’nde ikamet ettiğini, ev hanımı olduğunu ve ticaretle uğraştığını söyledi. Geçen dönemde muhtar adayı olduğunu hatırlatan Gözen, çok güzel gittiğini, bir talihsizlik yaşanıp çok az farkla kaybettiğini ifade etti.  “Bırakmadım, pes etmedim, yoluma devam ettim, bu dönem yine aday oldum” diyen Gözen, “Çok büyük bir farkla, 1200, önceki muhtarımız Mehmet Kızıltepe 25 yıllık muhtardı, kazandık. Altı erkek, tek kadın aday bendim. Doğuda kadınları biraz yadırgıyorlardı, ‘kadın nasıl aday olur, nasıl muhtar olur.’ İnşallah kadın muhtarlar daha da çoğalır. Sadece evde oturup yemek yapmak, temizlik yapmak olmasın. Allah’ın izniyle daha iyi yerlere varırız. Kadınlar, her alanda olsunlar. Kadınlar, her yerde, her alanda olsun. Bunu istiyoruz, bunu diliyoruz” dedi.  Şeyh Şamil Mahallesi’nde yaklaşık 21 bin seçmen olduğunu aktaran Gözen, “Kullanılan oy sayısı 10 bin civarıydı. 3 bin 250 oy ile seçildim. Azalarım, 2 bayan, 6 da erkek. Mahallede genelde kadınların işi düşüyor. Kadın muhtar olunca, kadınlar istedikleri saatte gelip derdini, sorunlarını anlatabiliyor. Ama erkek olunca ister istemez çekindikleri de oluyor” diye konuştu.  4 gündür mesai başladığını kaydeden Gözen, “Bayanlar geliyor, yıllardır söylemediklerini söylüyor. Bugün bir bayan geldi şaşırıp kaldım. Kadının her yeri yara bere içinde. Ama gelip kimseye anlatamıyor derdini. Yardım istedi, Allah’ın izniyle elimden geleni yapacağım. Bu tür durumlarda kadının muhtar olması anlıyor” şeklinde konuştu.  Mahalle sakini Sozdar Sarıca, çok memnun olduklarını, bayan muhtar olmasını çok istediklerini dile getirdi. Yaklaşık 3-4 yıldır mahalleye taşındıklarını belirten Sarıca, “Benim işim oluyor muhtarlıkta. Erkekler genelde çok fazla gelip gidemiyor. Onun için bayan olmasını istiyorduk. Özelikle ablaya verdik, oylar topladık. Bayanların işi bir tek ev işleriyle kalmasın, her yerde olsunlar” dedi. 

Muhtar Olur Olmaz İlk İcraati Bakın Ne Oldu Haber

Muhtar Olur Olmaz İlk İcraati Bakın Ne Oldu

Kocaeli'de ilk defa mahalle muhtarı seçilen Selçuk Marul, seçimden henüz 2 hafta geçmesine rağmen çalışmalarıyla herkesin takdirini topladı. Gençlerin uyuşturucu kullanması muhtemel olan binanın girişine elleriyle duvar ören muhtar, iş makinesine binip çalılık alanı dümdüz etti.   31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde İzmit ilçesi Alikahya Atatürk Mahallesi Muhtarı seçilen 41 yaşındaki Selçuk Marul, seçimden henüz 2 hafta geçmesine rağmen çalışmalarıyla herkes tarafından takdir gördü. İlk hedefinin gençleri uyuşturucu bataklığından kurtarmak olduğunu söyleyen Marul, uyuşturucu kullanım alanları olan metruk binaları kullanım dışı bırakıyor. Metruk binaların girişini kendi elleri ile tuğla ve sıvayla kapatan Marul, aynı zamanda iş makinesiyle de yasak madde kullanım alanlarını yıkıyor.  Gölcük Tersanesi’nde çalışan, ilk defa adaylığını koyan ve seçimi kazanan Muhtar Selçuk Marul, "Mahalleme, insanlarıma faydalı olayım diye yola çıktım ve kazandım. Seçimleri kazanalı 15 gün oldu, henüz mazbatamızı almadık ama seçildiğim günden beri çalışıyorum. Camimizin arkasında bulunan neredeyse ormanlık alana dönüşmüş yeri bazı şahıslar mekan edinmişlerdi. Caminin eşyalarını da çalarak kendilerine mekan yapmışlardı. İlk olarak kepçeye bindim ve mekanı yıktım. Yeşillik alanı da temizledim. Daha sonra uyuşturucu metruk binanın girişlerini duvar örerek kapattım. Binanın içerisi çok kötü durumda" diye konuştu.  "İlk hedefim gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucu bataklığından kurtarmak"  Toplumumuza faydalı olmak için çalıştığını belirten Muhtar Marul, "Gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucu bataklığından kurtarmak, topluma faydalı birey olmaları için her yolu deneyeceğiz. Artık tüm alanları uyuşturucu kullanımına kapatacağız. Devletimiz, emniyet teşkilatımızla birlikte gençlerin maddelere ulaşımını da engelleyebilirsek inanıyorum ki çocuklar daha iyi bir birey olarak, topluma hizmet etmeye başlayacak. Elimizden gelen her şeyi toplumumuz için yapacağız. Yaptığımız hizmetlerin tamamını şu ana kadar cebimizden karşıladık. İleriki süreçlerde belediyeden taleplerimiz olacak. Mahallede bulunan tüm metruk binaların ya yıkımını sağlayacağız ya da kullanım dışı bırakacağız. İlk hedefim gençlerimizi, çocuklarımızı uyuşturucu bataklığından kurtarmak" şeklinde konuştu.  Yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Marul, “Uyuşturucu kullanım yerlerini kullanım dışı bırakacağız. Daha sonra uyuşturucu bağımlısı gençlere seminerle eğitim vereceğiz. Mahallemizi güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, örnek mahalle olacağız. Özellikle işsiz gençlerimize meslek dallarına yönlendirip ailelerine ve kendilerine faydalı olmaları için çalışacağız. Bunu kesinlikle başaracağız. Herkes bulunduğu ortamda halkı için bu mücadeleleri yaparsa toplum otomatikman düzelir. Küçük sorunları çözdüğümüz zaman büyük sorunların oluşmayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

24 Yaşında Köyünün Muhtarı Oldu Haber

24 Yaşında Köyünün Muhtarı Oldu

Gümüşhane’nin 2 bin 331 nüfusuyla en büyük köyü olan, bir süre önce de mahkeme kararıyla belde olan Tekke Köyü’nde geçici muhtarlık görevine 24 yaşındaki Nurican Alkan seçildi.   Gümüşhane’de daha önce belde iken köy statüsüne düşürülen ve 31 Mart Yerel Seçimlerine köy olarak giren Tekke Köyü’nün yeni muhtarı 24 yaşındaki genç Nurican Alkan oldu. Mahkeme kararıyla tekrar belde olma hakkı kazanan Tekke’de belediye başkanlığı seçimleri için 2 Haziran tarihi belirlenirken, bu tarihe kadar köy muhtarlığını yürütecek olan Alkan projelerini hayata geçirmek için erkenden çalışmalara başladı. Tekke’deki 560 seçmenin 310’unun oyunu alarak Gümüşhane’nin en büyük köyünün en genç muhtarı seçilen Nurican Alkan, muhtarlığın yaşlı mesleği olmaktan çıkıp gençlere bırakılması gerektiğini söyleyerek ise gençlere çağrıda bulundu.  “Muhtarlık artık büyüklerin mesleği olmamalı”  Köylerinde kurdukları genç grupla birlikte muhtarlığa aday olma kararı aldıklarını söyleyen Nurican Alkan “1,5 ay önce muhtarlığa aday olmaya karar verdim. Köyümüzün gençleriyle kurduğumuz bir birliğimiz var, artık genç bir adayımız olsun dediler ve topu da bizim üzerimize attılar. Biz de onları kırmadık ve bu yola çıktık. Seçim sürecinde ev ev dolaştık, projelerimizden bahsettik. Bir genç olarak daha iyi çalışabileceğimizi anlattık, vatandaşımız da sağ olsun 560 seçmenimizden 310 tane oy aldık. 2 tane rakibimiz vardı bir tanesi genç ekip çıkınca ben artık gençlere rakip olmam diyerek çekildi fedakârlık gösterdiler teşekkür ediyoruz onlara. Bence bu artık büyüklerin mesleği olmamalı gençlerin önünün açılması lazım, zihniyetlerin değişmesi lazım. Daha atılgan gençlere bu ülkenin bırakılması lazım. Nüfusumuz 2bin 331, mahkeme kararıyla belde olduk benim önümde 2 buçuk aylık bir süreç var, şu an tek muhtar benim. Bu süreçte tekrar bir belediye başkanı seçimi olacak ve köyümüz 4 mahalleye bölünerek 4 muhtar seçilecek ben bu süreç içerisinde söz verdiğim projelere başladım, yollarımızı yaptırmaya başladık” dedi.  “Muhtarın genç olması çok güzel bir şey”  Genç muhtara tecrübeleriyle destek olacaklarını ifade eden Halit Yılmaz (68), “Türkiye’de artık insanlar yönetimi gençlere bırakıyorlar, siyasi partilere de bakıldığı zaman artık herkes gençleşiyor. Muhtarın da gençleşmesi çok güzel bir şey. Muhtarımız güzel bir çocuk köy olarak bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Biz deneyimlerimizle ona destek olmak zorundayız. Kimin muhtar olduğu çok önemli değil ama genç olması bizim için bir gurur artık yönetimi gençlere vermemiz gerekiyor” diye konuştu. Tekke Köyü sakini Süleyman Kaya ise, “Genç muhtar heves etti, ihtiyar heyetinin de hepsi genç. Canla başla işe sarıldılar. Onlar o cesareti gösterdiler bizim de işimiz onlara yardım etmek” ifadelerini kullandı. 

Kadın Muhtar Adayından "Sahte Aday" İddiası Haber

Kadın Muhtar Adayından "Sahte Aday" İddiası

Samsun'da bir mahallede muhtarlık seçiminde tek kadın aday olan Nurcan Korkmaz, seçim günü kabinlere konulan "Nurdan Kaçmaz" isimli aday pusulasının sahte olduğunu iddia ederek, Samsun İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. "Nurdan Kaçmaz"ın azaları içinde Survivor yarışmacılarının bazılarının isimlerinin olması dikkat çekti.  Samsun'un Atakum ilçesinde Yenimahalle Mahallesi'nde uzun yıllardır terzilik yapan Nurcan Korkmaz ve 4 erkek aday muhtarlık seçimi için yarıştı. 20 bin 788 seçmenin olduğu mahallenin tek kadın muhtar adayı olan Nurcan Korkmaz, oy verme işleminin başlamasından 2 saat sonra bir kadın muhtar adayı daha olduğunu öğrendi. Akabinde bu kişiyi araştıran aday Nurcan Korkmaz, rakibin adının “Nurdan Kaçmaz” olduğunu duyunca şoke oldu. Kabinde Nurcan ve Nurdan isimli oy pusulalarının iç içe veya yan yana durmasından dolayı bazı mahalle sakinleri isim benzerliğinden kafalarının karıştığını söyledi. Tek kadın aday Nurcan Korkmaz ve azaları araştırmaları sonucu böyle bir muhtar adayı ve azalarının mahallelerinde ikamet etmediğini öğrendi. Son dakika seçime dahil olan ve şu ana kadar kendini göstermeyen Nurdan Kaçmaz isimli adaya sandıktan 889 oy çıktı. En çok oy alan aday 3 bin 565 oy alırken, oylarının bölündüğü söyleyen Nurcan Korkmaz ise 3 bin 391 oy alarak seçimi kazanamadı.  “Nurdan Kaçmaz”ın oy pusulasında yer alan “Aleyna Kalay” ve “Emre Özdenen” gibi aza isimleri, Survivor yarışmacıları ile aynı ismi taşıması dikkat çekti.  Seçimin tekrarlanması talebi  Samsun İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunan Nurcan Korkmaz, seçimin iptal edilerek tekrarlanmasını talep etti. İtiraz dilekçesinde, “31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Yenimahalle Mahallesi'nde yapılan muhtarlık seçimlerinde ‘Nurdan Kaçmaz’ adına ‘sahte ve asılsız’ olarak basılarak sandık alanlarına bırakılan oy pusulasının esasen Nurcan Korkmaz'ın oylarını bölmek adına yapılan bir işlem olması ve seçim sonucunu direkt etkilemesi nedeniyle yapılan seçimin iptal edilerek tekrarlanması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.  “Bu oyunu kimin kurduğunu merak ediyorum”  Sahte pusulaların seçmenin kafasını karıştığını ileri süren muhtar adayı Nurcan Korkmaz, bu oyunu kendisine kimin kurduğunu merak ettiğini belirterek, "Yenimahalle Mahallesi'nde uzun yıllardır terzilik yapıyorum. Çok güzel bir çevrem var. Mahallede bazı eksiklikler gördüğümden dolayı muhtar adayı olmaya karar verdim. Koca mahalleyi gezdim. Herkesle tek tek görüştüm. Desteklerini aldım. Adaylığımı açıkladım. Arkama çok iyi bir kitle aldım ve seçim günü geldi. Okullara gittik, oy pusulamızı dağıttık. Kabinlerin arkasında koyduk. İnsanlar oy kullanmaya başladı. Saat 10.30 gibi bir tane daha kadın adayın olduğunu öğrendim. Başka bir kadın aday yoktu. ‘Nurdan Kaçmaz’ diye bir kadın adayını öğrendim ve şoke oldum. Araştırma yaptık ve böyle bir kişinin olmadığını öğrendik. Çünkü 4 tane erkek aday vardı. Tek kadın aday bendim. Seçimi kazanacağımı biliyordum. Böyle bir kadın varsa çıkmasını istiyorum. Böyle bir insan yoksa benim hakkımın yendiğini düşünüyorum. Bana bu oyunu kimin kurduğunu merak ediyorum. Bu insanlara şu anda cevap vermek durumunda kalıyorum. ‘Abla biz sana güvendik oy verdik' diyorlar. Bu kadar isim benzerliği olmaz" dedi.  Nurcan Korkmaz ayrıca İlçe Seçim Kurulu'na ve İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğini, böyle bir adayın olmadığını öğrendiğini sözlerine ekledi.  Yaklaşık 50 kişi Nurcan Korkmaz'ın dükkanının önünde toplanarak kendisine destek verdi. Seçimin tekrarlanmasını isteyen mahalle sakinleri, ‘sahte aday Nurdan Kaçmaz' yüzünden seçimi kaybettiklerini öne sürdüler. 

Muhtarın bıçaklanması olayında tutuklu sayısı 3'e çıktı Haber

Muhtarın bıçaklanması olayında tutuklu sayısı 3'e çıktı

Karaman’da köy muhtarı ile boşanma aşamasındaki eşinin babasının birbirini bıçaklayarak ağır yaralama olayında tutuklu sayısı 3’e çıktı.   Olay, 20 Aralık akşamı saat 23.00 sıralarında Yunus Emre Mahallesi 2271 Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, merkeze bağlı Madenşehri köyü muhtarı Durmuş Ali D. (44), boşanma aşamasındaki eşinin Konya'da yaşayan babası Hasan Ali E. (65) ile konuşmak için sözleşti. Muhtar Durmuş Ali D., Karaman’daki buluşma noktasına kendi imkanları ile giderken, muhtarın kardeşinin eşi Döne D. de kendi kardeşi Yunus D.’nin (35) aracıyla birlikte geldi. Muhtar Durmuş Ali D., Konya’dan yola çıkan kayınpederi Hasan Ali E. ile sözleştikleri adreste buluştu. Sokak üzerinde iki taraf konuşurken bir anda aralarında kavga çıktı. Kimin bıçakla saldırdığı henüz belli olmayan olayda, muhtar Durmuş Ali D. karın bölgesi ile koltuk altından, kayınpederi Hasan Ali E. de kafası ve yüzüne aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralandı. Kavga anında orada olan Yunus D. ise koltuk altına gelen bıçak darbesi ile yaralandı.  Yaralılar 15 dakika arayla aynı hastaneye geldi  Kavga sonunda aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan muhtar Durmuş Ali D., Döne D. tarafından durdurulan bir araçla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önüne getirilip bırakıldı. Döne D. daha sonra bir yakınının evine gitti. Hastane çalışanları tarafından yerde yatarken fark edilen muhtar, hemen acil servise alınarak tedavisine başlandı. Kendi aracıyla yaralı halde olay yerinden ayrılan kayınpeder Hasan Ali E. ise bir akaryakıt istasyonunda yaralı olduğunu fark eden çalışanların haber vermesi üzerine ambulans ile Yunus D. de kendi aracıyla 15 dakika arayla aynı hastaneye gelerek tedavi altına alındı.  Olaydan 2 gün sonra yaralı muhtarı hastaneye bırakan Döne D. tutuklandı  Olaydan sonra İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı cinayet bürosu ekipleri soruşturma başlattı. Yaralıların hastaneye geldikleri anda verdikleri kısa bilgilerden yola çıkan ekipler, kavga esnasında muhtar Durmuş Ali D.'nin erkek kardeşinin eşi Döne D.’nin de orada olduğunu belirledi. Ekipler, bir yakınının evine giden Döne D. ile eşi M.D.’yi gözaltına aldı. Karı-koca emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Döne D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, olay anında orada olmadığı tespit edilen kocası M.D. savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.  Tutuklu sayısı 3’e çıktı  Yaşanan kavgayla ilgili yürütülen soruşturmada polis, dün hastaneden taburcu edilen kayınpeder Hasan Ali E. ile Yunus D.’yi gözaltına aldı. İfadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Hasan Ali E. ile Yunus D. de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olay sonrası ağır yaralanan merkeze bağlı Madenşehri köyü muhtarı Durmuş Ali D'nin Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin halen yoğun bakım servisinde devam ettiği öğrenildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.