Hava Durumu

#Müjdesi

Yeni Marmara Gazetesi - Müjdesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Müjdesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Omicron'da 'süper bağışıklık' müjdesi! Haber

Omicron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!

Bilim insanlarına göre, aşılama sonrası Omicron ve diğer varyantlara maruz kalma, virüsün bağışıklık tepkisini çeşitlendirebilir ve gelecekteki varyantlara karşı ciddi koruma sağlayabilir. Dünya çapında baskın varyant olan Delta ile mücadele ve aşılma devam ederken Omicron'un ortaya çıkması hesapları tamamen karıştırmıştı ancak bilim insanlarının yaptıkları son araştırma Delta'nın baskın olduğu zamana ait kanıtların Omicron için de geçerli olabileceğini gösteriyor.  OMİCRON'DA SÜPER BAĞIŞIKLIK: GELECEKTEKİ VARYANTALARA KARŞI KORUMA SAĞLAYABİLİR Daha önce yapılan araştırmalar tam aşılamadan sonra koronavirüse yakalanan kişilerin enfeksiyona karşı çok daha iyi korunduğu ve 'Süper Bağışıklığa' sahip olduğunu ortaya çıkarmıştı. Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'nde Delta dalgası sırasında yürütülen yakın tarihli bir çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, bu çift katlı korumayı "süper bağışıklık" olarak tanımıştı. Avusturya'da yapılan erken araştırmalar aynı durumun Omicron'da da geçerli olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, tam aşılama sonrası Omicron ve diğer varyantlara maruz kalma,  bağışıklık tepkisini çeşitlendirebilir ve insanlara gelecekte çıkacak varyantlara karşı koruma sağlayabilir. BİN KATA ÇIKAN FARK Süper bağışıklığın temelinde aşılama yatıyor. Delta dalgası sırasında koronavirüse yakalanmış ve aşılanmış kişiler hastalığa yüzde 1.000'e kadar daha etkili seviyelerde antikorlar üretti. Araştırmacılar, süper bağışıklığın Omicron'a etkisini anlamak için henüz yeterli veri toplamadı, ancak Mikrobiyoloji ve immünoloji yardımcı doçenti Tafesse, "Aşılanmış ve hastalığa yakalanmış kişilerin yüksek düzeyde korumaya sahip olacağını düşünüyoruz" dedi. HALA TAHMİN EDİLEMEZ, BİLİNÇLİ OLARAK BULAŞMAK DELİLİK OLUR Yapılan tüm araştırmalara rağmen, Koronavirüs enfeksiyonu bilim insanları için hala 'tahmin edilemez' olmayı sürdürüyor. Keşfedilen süper bağışıklık da Covid-19'un sonu anlamına gelmiyor. Herhangi bir noktada tekrardan başka bir varyant ortaya çıkabilir ve planlar en baştan değişebilir. Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nden Dr. Robert Murphy “Bilinçli olarak hastalığa yakalanmaya çalışmak tıpkı dinamitle oynamak gibi delilik olur" dedi.

Bursa’ya yeni külliye müjdesi Haber

Bursa’ya yeni külliye müjdesi

Özel Haber / Mehmet Ergül Geylani Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Amerika İnsani Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Fadıl Geylani, Dünya Şerifler ve Seyitler Derneği Başkanı Dr. Seyit Hüseyin Zeraki ve Suudi Arabistan Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Ramazanoğlu; Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Seyid Şerif Sebahattin Dömek’i ziyaret etti. Ziyaretçilerine teşekkür eden Dr. Sebahattin Dömek, Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı’nın çalışmalarının devam edeceğini belirtti. “CEHALETİ İLİMLE KALDIRACAĞIZ” Ziyaret içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Muhammet Fadıl Geylani, “Misafirlerimizle beraber Ebu Turab Kadiriler Tasavvuf ve Kültür Vakfı ile ortak çalışma yapacak. Hem Bursa’da hem de İstanbul’da bir külliyetin inşasını gerçekleştireceğiz. Burada hem fenni hem ilmi eğitim verilecek. Dünya liderliğine oynamak istiyorsa ülkemiz için bu tarz çalışmalar hem şans hem de elzemdir. İlimle cehaleti kaldıracağız. Bizim hedefimiz Abdülkadir Geylani Hazretleri’nin hakiki tasavvufunu yaymaktır.  İlim nur, cehalet isi karanlıktır. Karanlıkta insan yürüyemez. Cehaleti ilimle kaldıracağız” şeklinde konuştu. Temennilerinin külliyeler kurup hem ülkemize hem de İslam âlemine hizmet etmek olduğunu vurgulayan Fadıl Geylani, “Güzel, kaliteli, insanlara örnek olacak ve ilim erbabı kişiler yetişmesine vesile olmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.