Hava Durumu

#Mustafakemalpaşa

Yeni Marmara Gazetesi - Mustafakemalpaşa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafakemalpaşa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mustafakemalpaşa’nın Yeni Dönemi Başladı Haber

Mustafakemalpaşa’nın Yeni Dönemi Başladı

Mustafakemalpaşa’nın 47. Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak, devir-teslim töreninin ardından yeni görevine resmen başladı.   Adliye Sarayı’ndaki mazbata törenine, meclis üyeleri ve partililerinde katıldığı kalabalık bir heyetle gelen Belediye Başkanı Erdem, alkışlarla karşılandı. Vatandaşla selamlaşan Erdem, devir-teslim töreni öncesi mazbatasını alırken, yaptığı ilk açıklamada 2019 yerel seçimlerini hatırlatarak; “Adalet yerini buldu” dedi.  ‘Halkımızı kucaklayacağız’  Meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Şükrü Erdem, yaptığı ilk açıklamada, mazbatayı alarak seçimin tüm yorgunluğunu geride bıraktıklarını, halkın yüzde 50’ye yakın oy desteği ile kendisine büyük bir görev tevcih ettiğini kaydetti. “Halkımızı kucaklayacağız” diye konuşan Erdem; “Yükümüz artık daha ağır, bunun bilincindeyiz. Halkımıza layık olmak için var gücümle mücadele edeceğim. Bakanlık dönemimde yaptığımız hizmetlerin daha fazlasını yapmaya çalışacağım. Mustafakemalpaşa’mızın geleceği adına memleketimize uzun yıllar sonra bir milletvekili kazandırma gayreti içinde olacağım” dedi.  ‘Benim nezdimde bütün partiler kazandı’  “Halkımız hizmet bekliyor, isteklerine cevap vermemi, onları kucaklamamı bekliyor” ifadelerini kullanan Erdem; “Parti ayrımı gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Bu hareketi başlatırken de ‘Gönül Birliği Hareketi’ adı altında yola çıktık ve ilçemizde uzun yıllar sonra Cumhuriyet Halk Partisi kazanmış oldu. Benim nezdimde bütün partiler kazandı. Dürüst, ahlaklı, çıkar peşinde koşmayan insanlara belediyemizin kapılarını sonuna kadar açık tutacağım. Herkes gönül rahatlığı içinde bana gelebilecekler” şeklinde konuştu.  ‘Adalet yerini buldu’  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le de 5 yıl önce omuz omuza mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Şükrü Erdem; “Bu da mücadelenin bir devamıydı. Geçen seçimlerde de kamuoyunun bilgisi dahilinde olan bir gadre uğramıştık ama adalet yerini buldu, halkımız bize teveccüh gösterdi. Büyükşehir Başkanımız Mustafa Bozbey’e de çıktığı bu yolda başarılar dilerim. Omuz omuza güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum” dedi.  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem daha sonra devir-teslim töreni için belediye binasına geçti. Belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılanan Erdem, halefi Mehmet Kanar’dan görevi devraldı. 

CHP'li Başkan Adayı Erdem: "İlahi adalet illaki tecelli edecek" Haber

CHP'li Başkan Adayı Erdem: "İlahi adalet illaki tecelli edecek"

CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem, "Öcalan hain değildi" sözleri sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeye çağrıldı. İfadenin ardından açıklamalarda bulunan Erdem, "Şüphe yok ki ilahi adalet illaki tecelli edecek. Tarafıma kurulan bu kumpasta yine dürüstlük kazanacak" dedi.  Eski bakanlardan CHP'li Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem hakkında Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu'nun 215. maddesi uyarınca resen soruşturma başlattı. Başsavcılık, suçu ve suçluyu övme suçundan Şükrü Erdem'e ifade vermek üzere davet gönderdi. Şükrü Erdem ifade vermek üzere adliyeye gelirken, partililer de adliyede toplandı.  Erdem, savcılığa verdiği ifadenin ardından yaptığı açıklamada, "Tarafıma kumpas kurulmak amacıyla yapılan bu asılsız gerçek dışı videolar neticesinde bugün itibarıyla yasal süreç başladı. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Kötü niyetli şekilde basın yayınlarını kullanarak beni bütün Türkiye'ye linç ettiler. Hakkımda yanlış haberler yayan ve bu haberleri tüm sosyal medyalarda çekinmeden paylaşarak senelerce ailemden, hayatımdan ödün vererek alnımın akıyla hizmet ederek milletimde yer ettiğim saygı ve itibarı 2 dakikada yalan haberlerle yerle bir etmeye çalışanlara izin vermedim, vermeyeceğim. Şüphe yok ki ilahi adalet illaki tecelli edecek. Tarafıma kurulan bu kumpasta yine dürüstlük kazanacak. Kirli zihniyet ve kirli siyasetinizle kendi kazdıkları bu çukurda onlar ve onlar gibiler boğulacaktır. Hayatım boyunca gururla taşıdığım onurumu ve kimliğimi böylesine aşşağılık gerçek dışı suçlamalarla kirletmeye çalışan kim varsa hakkımı helal etmiyorum. Mustafakemalpaşa için iyi olacağını düşünerek kendisine oy attığım, ismini anmaya gerek duymadığım şahsiyete oyum da, hakkım da haram olsun. Çünkü anladım ki onların koltuk sevdası onurlarından da, şereflerinden de daha öte. O yüzden onlara üzülüyorum" dedi. 

Tartışılan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ afişi: Başkan yanıt verdi Haber

Tartışılan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ afişi: Başkan yanıt verdi

Açıklamada, “Öğrenciler için yapılan çalışmaya onaylanmamasına rağmen yanlışlıkla sadece birkaç noktada uygulandığı fark edilir edilmez, kaldırılmıştır. Yani tepkiler üzerine kaldırılmamıştır. Hata fark edilir edilmez değiştirilmiştir. Ve Mustafakemalpaşa billboardlarında bu hafta sadece Başöğretmen Atatürk’ün yer aldığı kutlama yer almaktadır. Konu bundan ibarettir. Hakaret, karalama söz konusu değildir, olamaz” dedi. Mustafakemalpaşa’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan afişlere tepki gelmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Kanar yazılı açıklama geldi. Açıklamada 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlarken, “Adını taşımaktan gurur duyduğumuz Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve başımızın tacı tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Özetle; arkadaşlarımız 24 Kasım için iki çalışma planlıyor. Birincisi öğrencilerin dikkatini çekecek bir çalışma ve okullar bölgesinde kullanılacak, diğeri bu hafta billboardlar da yer alan Başöğretmen Atatürk’ün yer aldığı öğretmenler günü kutlaması. Öğrenciler için yapılan çalışmaya onaylanmamasına rağmen yanlışlıkla sadece birkaç noktada uygulandığı fark edilir edilmez, kaldırılmıştır. Yani tepkiler üzerine kaldırılmamıştır. Hata fark edilir edilmez değiştirilmiştir. Ve Mustafakemalpaşa billboardlarında bu hafta sadece Başöğretmen Atatürk’ün yer aldığı kutlama yer almaktadır. Konu bundan ibarettir. Hakaret, karalama söz konusu değildir, olamaz. Olumsuz, olumlu tüm eleştirilere sözümüz yok. Bizim Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve öğretmenlerimize saygısızlığımız söz konusu dahi olamaz. Yine de değerli öğretmenlerimizi kırdıysak özür dileriz. Bu durumdan, çirkin ve pervasızca netice sağlamak isteyenlere ise sözümüz yok” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.