Hava Durumu

#Mustafakemalpaşada

Yeni Marmara Gazetesi - Mustafakemalpaşada haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafakemalpaşada haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mustafakemalpaşa’da açık lise mezunları diplomalarını aldı Haber

Mustafakemalpaşa’da açık lise mezunları diplomalarını aldı

Ortaokulun ardından liseyi de HEM’de tamamlayan Suzan Kara (60) ve Hafize Çelik Çandar (62), yıllar sonra diploma almanın sevincini yaşadı. Azimleriyle takdir toplayan mezunlar, lise diplomalarını Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’ın elinden aldı. Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu HEM’de, Açık Öğretim Lisesi ((AÖL) eğitimlerini tamamlayan 2022 Yılı’nın 1’inci Dönem mezunları için diploma töreni gerçekleştirdi. 1302’si açık lise, 412’si ise açık ortaokul olmak üzere bu yıl 1714 öğrencinin eğitim gördüğü HEM’in Hamidiye Mahallesi’ndeki merkez binasında düzenlenen törende, 3 çocuk 6 torun sahibi 60 yaşındaki Suzan Kara ile 2 çocuk 3 torun sahibi 62 yaşındaki Hafize Çelik Çandar’da diploma heyecanı yaşadı. Törene katılan Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, yıllar sonra gelen mezuniyetle büyük sevinç yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. Çalık, HEM Müdürü Zafer Göllü’nün de hazır bulunduğu programda öğrencileri tebrik ederek, diplomalarını takdim etti. Hedefi üniversite 60 yaşında lise diplomasına kavuşan Suzan Kara; “3 çocuğum ve 6 torunum var. Gençliğimde okumaya imkân bulamadığım için eğitimim yarım kaldı. Açık öğretim hizmeti ile önce ortaokulu daha sonra da liseyi bitirerek 3,5 yılda mezun oldum. Şimdi hedefim üniversiteyi bitirmek” dedi. Diğer mezun öğrenci Hafize Çelik Çandar ise eğitimin önemine dikkat çekerek; “62 yaşındayım. 2 çocuğum ve 3 torunum var. 4 yıl içerisinde hem ortaokulu hem de liseyi bitirerek diplomamı aldım. Çok mutluyum. Okumanın yaşı yoktur. Eğitimime devam edeceğim” diye konuştu. Törenin ardından Halk Eğitimi Merkezi’ndeki Kâğıt Rölyef Kursu’nda yapılan eserlerin bulunduğu sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’a kâğıt-rölyef sanatı hakkında bilgi verildi. Eğitici Türkan Bahçeci; “Rölyef, farklı boyutlardaki kâğıtların kabartılıp inceltilmesiyle oluşturulan bir tür kâğıt kabartma sanatıdır. Tarihi yapılar ya da insan figürlerinin, özel kâğıtlar kullanılarak tablolara 3 boyutlu halde yerleştirilmesidir” dedi. Veysel Çalık, Eğitmen Türkan Bahçeci ve kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Damanın kalbi 22. kez Mustafakemalpaşa’da atıyor Haber

Damanın kalbi 22. kez Mustafakemalpaşa’da atıyor

Dama’nın Kırkpınar’ı olarak bilinen Türk Daması Şampiyonası Mustafakemalpaşa Belediyesinin özel ilgisiyle yıllardır geniş kitlelere ulaşırken ‘’Dama ile kardeşlik köprülerini kuruyoruz diyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, tüm dama severleri şampiyonaya davet etti. 22. Uluslararası Türk Dama Şampiyonası 19-20-21 Ağustos tarihlerinde Kapalı Pazar yerinde gerçekleşecek. 19 Ağustos Cuma günü dama severlerin katılımıyla başlayacak turnuvada birinciye 10 bin lira ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 2 bin 500 TL’lik para ödülü şampiyonlarını bekliyor. Osmanlının Kültür mirası olarak geleceğe taşınan ve gelenekselleşen Türk Damasının ülkemizde ki dama severlerle ilçemizde ki dama severler arasında kardeşlik köprüsü kurduğunu belirten Başkan Kanar ‘’ Güreşin Kırkpınar’ı olduğu gibi damanın Kırkpınar’ı da Mustafakemalpaşa Yerli ve Yabanı binlerce dama severi 22 senedir ilçemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Damanın insanlar arasında iletişimi güçlendirdiğini ve ilk çağlardan beri zihin gelişimi için büyük rol oynuyor. 22 yıldır süregelen bu eşsiz heyecanı, gelecek nesillere öğretiyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her sene artan genç oyuncularımızın katılımıyla gençlerimizin telefon ve bilgisayarlardan kurtulup, milli kültürlerimizden biri olan damaya gönül vermeleri bu özel etkinlikleri daha da anlamlandırıyor. Damaya gönül vermiş, gönül veren tüm hemşehrilerimi bu eşsiz heyecana ortak olmaya bekliyorum” dedi.

Mustafakemalpaşa’da kadın girişimcilerin sayısı artıyor Haber

Mustafakemalpaşa’da kadın girişimcilerin sayısı artıyor

 3 yıl içinde 100’e yakın kadın üretime katkı sağlıyor. 3 yılın sonunda bugün yüze yaklaşan kadın girişimcilerinden biri de birçok farklı sektörde kullanılan kara mürver ve lavanta ile lezzeti dışında ilaç ve takviye gıda olarak da son derece değerli olan enginar üretimi yapan Aysun Hanım, “Kırsal alanlarımıza alternatif olarak alışılmışın dışında ürünler ekerek, hem tarımda yeni bir sayfa açıyor, hem aileme destek oluyorum. Biz gençler toprağa sahip çıkmalıyız ki, gelecek nesillere örnek olalım” dedi. Kadın girişimcileri teşvik ederek sayılarının her gün daha fazla artması için özel gayret sarf eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, her fırsatta onları ziyaret ederek destek oluyor. Kadınların gelir veya ek gelir kaynağı elde edebilmesi için hızlı bir şekilde çalışmalar yürüten Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Bu çerçevede öncü bir ismim olan Aysun hanımın yanındayız. Aysun hanım uzun süredir belediyemiz işbirliği ile atıl olan toprakları doğru tarım teknikleriyle, aromatik bitkilerle canlandırıp, elde ettiği ürünlerle kendine ek gelir sağlayan öncü bir hanımefendi. İlçemizde tıbbi aromatik bitkilerin ekilip, kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlar görmek istiyoruz. Aysun hanım sayesinde başta kadınlar olmak üzere tüm çiftçilerimiz karamürverin, lavantanın atıl arazilerde nasıl ekildiğini nasıl verim alındığını gördü. Karamürver bitkisini geçtiğimiz yıllarda Güllüce mahallesinde 3 bin 500 metrekarelik pilot bölgemize ekip, verim almıştık. Biz üretmek isteyen tüm çiftçilerimizin, girişimcilerimizin yanındayız. Onların başımızın üzerinde yeri var. Tarımda yol haritasına ihtiyacı olup, üretmek isteyen tüm çiftçilerimizi ve özellikle de üretmek isteyen kadınlarımızı belediyemize bekliyoruz. Dilerseniz 444 3 815 numaralı çağrı merkezimizden de bizlere ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Mustafakemalpaşa’da ücretsiz toprak analizi Haber

Mustafakemalpaşa’da ücretsiz toprak analizi

Türkiye’nin verimli topraklarına sahip Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın “Ekilmedik Toprak Kalmayacak” sloganı ile başlattığı tarım seferberliği çerçevesinde önemli bir adım daha atıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Dijital Toprak Analizi Cihazıyla topraktaki besin elementlerini, toprağın ihtiyaç duyduğu gübre çeşitlerini ve miktarlarını tarlada anında öğrenip, ilçedeki çiftçilerin yüksek verim alarak daha fazla kazanç elde etmesini sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün çiftçilere sağladığı tohumların doğru alana ekilip doğru verim alabilmeleri için tarlalarından aldıkları toprak örneklerini inceliyor, toprak analizi sonucunda toprağa uygun ekim önerileri yapılıyor. Analizin temel amacı Mustafakemalpaşa topraklarında standartları yüksek seviyelere çıkarıp alternatif hangi bitki besinlerin ekilebileceğini öğrenebilmek, toprağa uygun tüm besinleri öğrenip yöre topraklarına kazandırılması hedefleniyor. Mustafakemalpaşa'nın verimli toprakları, üretken çiftçileri buluşan onlarca bitkinin yeşerdiğine dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Bu verimli toprakların daha doğru işlenebilmesi için ekibimizle birlikte tüm çiftçilerimin verimli tarım yapabilmeleri için toprak analizi desteği sağlıyoruz. Doğru ekim ile hem zamandan, hem sudan, hem de emekten tasarruf edip doğru süre zarfında doğru ekim yapabiliyorlar'' dedi.

Bursa ipeği Mustafakemalpaşa'da kozalarından doğuyor Haber

Bursa ipeği Mustafakemalpaşa'da kozalarından doğuyor

Katma değeri yüksek alternatif tarım ürünlerinin ilçe ve ülke çiftçisine katkısı için özel çalışmalar yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün başlattığı faaliyetler meyvelerini vermeye devam ediyor. Kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik çalışmalarına aralıksız şekilde devam eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, uzun yıllardır süre gelen ipekböcekçiliği geleneğini unutulmaya yüz tutmuşken özel ilgi ve destekleri ile gelecek nesillere taşıyor. İpek böceği yetiştiriciliği dönemi yaklaşırken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede Mustafakemalpaşa Belediyesi ipek böceği yetiştirmek isteyen üreticilere desteğini artırarak sürdürüyor. Geçtiğimiz senelerde büyük ilgi gören larva desteğine bu senede yoğun talep üzerine devam ediliyor. Tamamen ücretsiz larva desteği sağlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 444 3 815 numaralı çağrı merkezinden ulaşıp talepte bulunan herkese larva desteğini sağlıyor. Bu önemli ve katma değeri yüksek geleneği için özel çaba ve girişimlerde bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Üreticilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Aromatik bitkilerin cenneti olmaya devam ederken, yüzyıllardır süregelen ipekböcekçiliğine ilginin yoğun olması bizleri sevindiriyor. Bereketli toprakların, üretken insanlarının memleketi Mustafakemalpaşa, paylaştıkça, dayanıştıkça bereketleniyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.