Hava Durumu

#Ni̇lüferde

Yeni Marmara Gazetesi - Ni̇lüferde haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ni̇lüferde haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

NİLÜFER’DE AİLE İÇİ ŞİDDETSİZ İLETİŞİM YOLLARI KONUŞULDU Haber

NİLÜFER’DE AİLE İÇİ ŞİDDETSİZ İLETİŞİM YOLLARI KONUŞULDU

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin düzenlediği ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliği kapsamında 'Aile İçi Şiddetsiz iletişim' konusu ele alındı. Etkinliğe katılan Uzman Psikolojik Danışman Gönül Hazneci, şiddetsiz iletişimin yollarını anlattı.Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin 'Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz' etkinlikleri kapsamında ailelere yönelik yapılan eğitim içerikli buluşmalara bu kez Uzman Psikolojik Danışman Gönül Hazneci konuk oldu. Çevrimiçi gerçekleşen buluşmada Hazneci 'Aile İçi Şiddetsiz iletişim' konusunda katılımcılarla önemli paylaşımlarda bulundu.Hazneci, 'Koşulsuz kabul' olarak ifade ettiği şiddetsiz iletişimi, 'Zorlayıcı şartlar altında bile insanca davranma yeteneğini güçlendirecek dil ve iletişim becerisi' sözleriyle tanımladı. Uzman Psikolojik Danışman Gönül Hazneci; iletişim engeli, değerlendirmeden gözlemlemek, duyguları fark ve ifade etmek, duyguların sorumluluğu, empatiyle anlamak, kendimizle sevgi bağımız, öfkeyi ifade etmek ve takdir etmek konuları üzerinde durdu.Şiddetsiz iletişimi, 'Korku, suçluluk, utanç, kazanç olmadan, bunları yaşamadan ve karşımızdakine yaşatmadan oluşan farkındalık' sözleriyle anlatan Hazneci şöyle devam etti: 'Şiddetsiz iletişim süreci çok basit, sadece dört adımı var. Bu adımlar gözlem, duygu, ihtiyaç, istek ve ricadır. Gözlemlerimizi yargılamadan, değerlendirmeden sadece gördüğümüzü aktaracağız. Sadece o anı bir fotoğraf gibi düşünmek gerekiyor. 'İletişim engelini de anlatan Hazneci, 'Ahlakçı yargılarla kimin ne olduğuna odaklanırız. Suçlama, hakaret etme, küçük düşürme, karşılaştırma teşhis koyma birer iletişim engelidir' dedi ve katılımcılardan iletişime engel olan cümleler isteyerek üzerinde konuştu.Bir olayın gerçekleşmesini ateşin yanmasına benzeten Hazneci 'Biz, etiketleyerek, suçlayarak küçük düşürerek, hakaret ederek teşhis koyarak, yanan ateşe her seferinde bir odun atarız ve bu ateş sönmez. Ateş, ordan geçen herkesi yakar. Peki ne yapacağız, doğru ile yanlışın ötesinde bir yer var orda buluşacağız, yargılardan uzaklaşacağız' diye konuştuGözlem ve değerlendirme arasındaki farka da dikkat çeken Hazneci, duyguların da ifade edilmesi gerektiğini belirterek, 'İfade edilmeyen duyguların bedeli ağır olur, içimize atmamızın bedeli ağır olur' diye konuştu.Hazneci, herkesin duygularının sorumluluğunu da alması gerektiğini belirterek bu sorumluluğun nasıl alınacağını anlattı. 'Duygusal kölelikten uzaklaşmak gerekiyor, duygusal özgürlük yaptıklarımızın sorumluluğunu üstlenmekten geçer' diyen Hazneci şöyle devam etti: 'Bunu başardığımız zaman hayatımızı zenginleştirebiliriz. Bir şey rica ederken istemediklerimizi değil istediklerimizi dile getirmek gerekiyor. Dürüstlükle istemek gerekiyor. Bütün bunlar çok önemli. Karşımızdaki, söylediğimizi talep olarak algılarsa ya boyun eğmesi ya da başkaldırması gerekiyor. Kendimizle ilgili suçluluk duymamıza sebep oluyorsa bu bir taleptir rica değildir.'

NİLÜFER’DE ADRENALİN PARKI KURULACAK Haber

NİLÜFER’DE ADRENALİN PARKI KURULACAK

Nilüfer Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı ikinci oturumunda gündeme gelen konu hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Orhaneli yolu üzerinde belediyeye ait alanda yap-işlet-devret modeliyle adrenalin parkı kurulacağını söyledi. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi’nin 2014 yılında Avrupa Komisyonu İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak, kentteki karbondioksit oranını azaltmayı taahhüt ettiğini hatırlatan Başkan Erdem, bu nedenle Karting Pisti’nden vazgeçtiklerini ifade etti. 2020 yılına kadar Nilüfer’de karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Nilüfer Belediyesi’nin bu hedefi yüzde 16,29 seviyesinde tutturduğunu ve çıtayı bir adım daha yükselterek 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Başkan Erdem, bu nedenle motorlu araçlarla yapılan sporlar yerine doğa sporlarına yöneldiklerini söyledi. Bu bakış açısıyla Karting Pisti’nin bulunduğu alanda eksterm sporları sevenlere hitap edecek bir adrenalin parkı kurmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi, toplam 19 bin metrekarelik alanı ihaleyle 15 yıllığına kiralayarak, yap-işlet-devret modeliyle bölgeye bir adrenalin parkı kazandıracak. Park içerisinde; tırmanma duvarı, düşüş durdurucu, dev salıncak, gibi 48 oyun platformunun bulunduğu ahşap kule ve macera parkuru, ağlı macera parkuru, zipline ve serbest düşüş kulesi, tubby slide, 4’lü salto trombolin, survivor parkuru gibi bölümler bulunacak.

NİLÜFER’DE İŞİTME ENGELLİ VE ÇOCUKLARA ÖZEL MASKE ÜRETİLİYOR Haber

NİLÜFER’DE İŞİTME ENGELLİ VE ÇOCUKLARA ÖZEL MASKE ÜRETİLİYOR

Nilüfer Belediyesi maske üretim atölyesinde Korona virüs önlemleri kapsamında işitme engelli ve çocuklara özel maske üretiliyor. Korona virüsle mücadele kapsamında herkese maske kullanım zorunluluğu getirilmesi, işaret dili ve dudak okuma yoluyla iletişim kuran işitme engellilerin işini zorlaştırdı. Nilüfer Belediyesi de bu süreçte işitme engellilere bir nebze de olsa destek olmak için maske üretimini çeşitlendirdi.   21 Nisan’dan bu yana haftanın her günü 20 binin üzerinde maskenin üretildiği Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki atölyede, işitme engellilerin dudak okuyarak iletişim kurmalarına olanak sağlayacak şekilde ağız bölümü şeffaf maske üretilmeye başlandı. İşitme engelli vatandaşların yakınları ve ailelerine talepleri doğrultusunda dağıtılacak bu maskelerin yanı sıra, çocuklar için de küçük ölçülerle tasarlanmış maskeler üretildi. 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma yasağının belirli gün ve saatlerde esnetilmesi üzerine, sokağa çıkabilecek çocukların ihtiyacı öngörülerek başlatılan çalışma kapsamında çocukların yüz yapılarına uygun küçük boyutlarda maske üretiliyor. Nanwoven kumaştan 3 katlı, 80 gram ağırlığında üretilen maskeler, Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binalarında, vatandaşlara ihtiyaçları kadar veriliyor. Muhtarlıklar aracılığıyla da vatandaşlara ulaştırılan maskeler pazar yerlerinde de halka dağıtılıyor.

NİLÜFER’DE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA DESTEĞİ Haber

NİLÜFER’DE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA DESTEĞİ

Nilüfer Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlara gıda yardımı yapıyor. 65 yaşın üstünde olup ihtiyaç duyanlarla, salgın nedeniyle işsiz kalanlara erzak paketlerini ulaştıran Nilüfer Belediyesi, bir nebze de olsa vatandaşlara destek oluyor.Nilüfer Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle, vatandaşlara her alanda destek olmaya çalışıyor.Bir taraftan dezenfeksiyon çalışmaları ile halkın bulunduğu alanları sağlıklı hale getirmeye çalışan, pazarlarda halka maske dağıtan Nilüfer Belediyesi, vatandaşlara, ihtiyaçları konusunda da yardımcı olmak için seferber oldu.65 yaş üstü vatandaşların, hastaneye gidip gelmeleri, maaşlarını çekmeleri, gıda ve ilaç gibi alışverişlerini gerçekleştirmeleri için ekipleriyle görev başında olan Nilüfer Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine de erzak paketleri veriyor.Yardımlar, Sosyal Destek Vefa Grubu veya muhtarlar aracılığıyla talepte bulunanlar ile Nilüfer Belediyesi’ne ulaşarak yardım isteyen ihtiyaç sahiplerine yapılıyor.İhtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü vatandaşlar ile koronavirüs salgını nedeniyle işyerleri kapatılan veya gündelik işlerde çalıştıkları için bu süreçte işsiz kalan vatandaşlar, erzak yardımında öncelikliler arasında.Dayanışma kenti Nilüfer’de her zaman halkın yanında olmak için gayret ettiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 'Amacımız gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmak. Çünkü biliyoruz ki bu süreçte çok zor durumda kalanlar var. Sürecin ne kadar devam edeceğini bilemiyoruz elbette. Ama biz Nilüfer Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için gayret edeceğiz. Bütün dünyanın zor günler yaşadığı bu günlerde vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.