Hava Durumu

#Nilüfer Çocuk Korosu

Yeni Marmara Gazetesi - Nilüfer Çocuk Korosu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nilüfer Çocuk Korosu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Nilüfer koroları Kıbrıs’ta sahne aldı Haber

Nilüfer koroları Kıbrıs’ta sahne aldı

Nilüfer Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nilüfer Çocuk Korosu, Nilüfer Gençlik Korosu ve bu korolardaki öğrencilerin ailelerinden oluşan Kaizen Koro, 14-29 Temmuz tarihleri arasında Gazimağusa’da düzenlenen "Korolar Buluşuyor-3" etkinliğine katıldı. İlki 1-6 Temmuz 2024’te yine Gazimağusa’da, ikincisi 29 Ocak - 2 Şubat 2025 tarihlerinde Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen buluşma, 6 Şubat depremlerinde büyük yara alan Hatay’a ve depremde Adıyaman’da hayatını kaybeden Gazimağusalı Şampiyon Melekler voleybol takımının ailelerine destek olmak amacıyla hayata geçirildi. Etkinlik kapsamında koro şefleri, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay’ı makamında ziyaret ederek ev sahipliği için teşekkür etti. Ziyarette koro şefi Suat Şahin, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir adına günün anısına bir hediye sundu. İki belediye arasındaki "kardeş belediye" ilişkisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Uluçay, Nilüfer’e selamlarını iletti. Yedi kentin sesi aynı sahnede buluştu Gazimağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda düzenlenen konser, ev sahibi korolardan Rana Uluçay yönetimindeki Otello Çoksesli Korosu ile başladı. Ardından Hatay’dan gelen, Sezgin Suna yönetimindeki ve Natali Sovuksu’nun eşlik ettiği Apkord Regularis Korosu sahne aldı. Konser, Erkan Dağlı yönetimindeki Ada Işığı Çocuk Korosu ve Ada Işığı Gençlik Korosu ile devam etti. Onları yine ev sahibi korolardan Rana Uluçay yönetimindeki Makamer Korosu ile Ankara’dan gelen, Ekaterina Tunçtan yönetimindeki Anka Lumina ve Music Hall koroları izledi. Gecenin son bölümünde Suat Şahin yönetimindeki Nilüfer Çocuk Korosu, Nilüfer Gençlik Korosu ve Kaizen Koro dinleyicilerle buluştu. Konserin finalinde tüm korolar birlikte sahneye çıkarak üç ortak eser seslendirdi. Konserin ardından koro şefleri, buluşmanın gerçekleşmesinde büyük emeği olanlara teşekkür etti.

Nilüfer Çocuk ve Gençlik Korosu’ndan yeni yılın ilk konseri Haber

Nilüfer Çocuk ve Gençlik Korosu’ndan yeni yılın ilk konseri

Katıldıkları konser ve festivallerde alkışları toplayan Nilüfer Çocuk Korosu ile Nilüfer Gençlik Korosu, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde verdikleri konserle yeni yıla merhaba dedi. Konseri, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de ilgiyle izledi. Nilüfer Çocuk Korosu ile bu korodan mezun olan öğrencilerin de yer aldığı Nilüfer Gençlik Korosu, hem ses hem de sahne performansıyla izleyenlerin beğenisini aldı. Yeni dönem çalışmalarını 2023 Eylül ayından bu yana şef Suat Şahin, yardımcı şef Ebrar Çevik ve korrepetitör Emirhan Özkaynak eşliğinde sürdüren her iki koro, gecede yerli ve yabancı eserleri ustalıkla sergiledi. İzleyenlerin karşısına ilk olarak çıkan Nilüfer Gençlik Korosu, halk türkülerinin yanı sıra Andrew Llyod Webber, Joseph Mohr-Franz Gruber ve Orhan Veli Kanık’ın Hicret şiirinin uyarlamasını seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde sahne, Nilüfer Çocuk Korosu’nun oldu. “Yanlış Masal”, “Tik Tak”, “İstiyorum”, “Timsah Gena’nın Doğum Günü Şarkısı” adlı eserleri seslendiren Nilüfer Çocuk Korosu da, performanslarıyla izleyenlerden alkış aldı. Nilüfer Çocuk Korosu sözleri, Hatay’daki büyük deprem felaketinde yaşamını yitiren ve Antakya Polifonik Korolar Derneği üyesi 9 yaşındaki Yağmur Rifaioğlu’na ait olan “Yağmur’un Şarkısı” adlı eseri seslendirince, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Konserin son bölümünde Nilüfer Çocuk Korosu’na, Nilüfer Gençlik Korosu da eşlik etti. İki koro, Muammer Sun’un “Sevgi Her Şeydir” eserini birlikte söyledi. Konserin sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, şef Suat Şahin, yardımcı şef Ebrar Çevik ve korrepetitör Emirhan Özkaynak ile koro üyelerini muhteşem konser için kutladı. Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu’nun katıldığı organizasyonlarda kenti başarıyla temsil ettiğini vurgulayarak, “Onlarla gurur duyuyoruz” dedi. İzleyenlerin yoğun alkışı karşısında Nilüfer Gençlik Korosu, bis yaparak konseri noktaladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.