Hava Durumu

#Ödülü

Yeni Marmara Gazetesi - Ödülü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ödülü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne kalite ödülü Haber

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne kalite ödülü

KalDer'in, tüm sektör ve kuruluşlarında mükemmellik kültürünün yaygınlaştırılması, yerel ve ulusal düzeyde kamu sektöründeki iyi uygulamaların ödüllendirildiği Tanıma Programı kapsamında hayata geçirdiği "İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri" Ankara'da düzenlenen 23. Kamu Kalite Sempozyumu'nda dağıtıldı. DEVLET ÜNİVERSİTELERİ KATEGORİSİNDE TEK Başvurusu yapılan projelerin 4 farklı kategoride ödüllendirildiği organizasyonda "Güvenli İnşaat İçin Bilinçli Kadro" projesi Bursa Uludağ Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Kategorisinde En İyi Proje ödülünü kazanmayı başardı. Törende hazır bulunan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ödülü, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Funda Coşkun, Proje Yürütücüsü ve İSG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, Öğr. Gör. Yasemin Özdemir, Öğr. Gör. Hüdayi Taşçı, Öğr. Gör. Gizem Akalp, Öğr. Gör. Uğur Saklangıç, Dr. M. Sami Döven,İMSİAD Yöneticileri ve ekip üyeleriyle birlikte aldı. ÖZEL PROJEYE ÖZEL ÖDÜL BUÜ ve İMSİAD ortaklığında yürütülen Güvenli İnşaat için Bilinçli, Kadro Projesi, iş sağlığı ve güvenliği alanında ilk olma özelliğine sahip. Avrupa Birliği Projesi olarak yürütülen çalışma kapsamında Üniversite Kampüsü sınırları içerisinde İSG DİEM (Dijital İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi) kuruldu. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine inovatif bir katkı sağlamayı amaçlayan proje sayesinde çok sayıda personel nitelikli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alma şansını yakaladı.

Sait Faik ödülü sahibi yazarlar Sait Faik’i anlattı Haber

Sait Faik ödülü sahibi yazarlar Sait Faik’i anlattı

2022 yılını, modern Türk öykücülüğünün kurucu ismi olarak gösterilen Sait Faik Abasıyanık’a adayan Nilüfer Belediyesi, yılın yazarı etkinlikleri çerçevesinde Akkılıç Kütüphanesi’nde bir söyleşi düzenledi. “Sait Faik’in İzinden Giden Öykücüler” isimli söyleşiye, her biri Sait faik Öykü ödülü sahibi olan Ethem Baran, Oya Baydar ve Sine Ergün konuk oldu. Sait Faik Abasıyanık’ın Türk edebiyatı ve kendi yazın yolculuklarına etkisi hakkında düşüncelerini paylaşan yazarlar Sait Faik’in yalın ve etkileyici üslubunun, onu Türk edebiyatının en etkili kişilerinden biri yaptığını vurguladı. Aynı zamanda gazeteci ve sosyolog olan Oya Baydar, sıradan, yalın, sokaktaki insanın gündelik yaşamın ve yalnızlığın şiiri olarak tanımladığı Sait Faik edebiyatının kendisi üzerinde oluşturduğu duyguları ve yazın hayatı üzerindeki etkisini “Onun edebiyatı, bizi başka atmosferlere, başka insanların dünyasına yalın bir üslupla götüren bir edebiyattır” sözleriyle özetledi. Eğitimci ve yazar Ethem Baran da “Sait Faik, yalınlığın içinde şaşırtıcı bir derinlik oluşturan anlatımı ile modern Türk öykücülüğünde öncesi ve sonrası olmayan bir yazardı. Hayatını, yazıları içinde, yazmak içinde yaşamış yalnızlardan biriydi” dedi. Öykü yazarı Sine Ergün de çocukluk yıllarından itibaren Sait Faik Abasıyanık’ın hayatı ve eserleri üzerindeki etkisini, söyleşi için kaleme aldığı ve katılımcılar için seslendirdiği öykü tadındaki metni ile paylaştı. Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, konuk yazarlara, yılın yazarı etkinliklerine katkıları nedeniyle teşekkür etti.

ULUTEK firmalarına e-ticaret ödülü Haber

ULUTEK firmalarına e-ticaret ödülü

Amazon mağazasında dünya genelinde satış yapan işletmelerin gelirlerini artırmak ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla otomasyonlar geliştiren ULUTEK Teknopark firmalarından Pirahas Teknoloji, 8. GİV Girişimcilik Ödülleri’nde E-Ticaret Girişim Ödülü’nün sahibi oldu. Amazon üzerinden satış yapan işletmelere yönelik bütünleşik bir yönetim aracı sunarak firmaların uluslararası pazara açılma süreçlerine destek olduklarını belirten Pirahas Teknoloji Kurucularından Aykut Aşkın, “Ülkemizin ihracat rakamlarını artırabilmek ve yeni girişimlere ilham olmak için ekonomimize sağladığımız katma değer seviyesini en üste çıkarmak istiyoruz” dedi. Pirahas Teknoloji tarafından kurumsal firmalara Amazon mağazalarında satış yapmaları için danışmanlık paketleri sunulduğu bilgisini veren Aykut Aşkın, “Firmamız tarafından geliştirilmeye devam edilen CRM ve Product Research modülleri yakın tarihte piyasaya sürülecek. Yeteri kadar sermayesi olmadığı hâlde e-ticaret yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Dropshipping yöntemimiz, işletmelere 14 farklı Amazon pazarında satış yapma imkânı tanıyor. Amazon içerisindeki satıcılarımızın rakiplerine karşı fiyatlarını dinamik olarak değiştirmelerini sağlayan Repricing modülümüz, kullanıcıların rekabet ortamında avantajlar elde etmesini hedefliyor. CRM modülü de mail otomasyonu ile müşterilerin geri bildirimlerini ileterek kullanıcıyı hedef kitlesinin görüşlerine göre aksiyon almaya yönlendiriyor. Son olarak geliştirdiğimiz Product Research modülü ise pazar araştırması ve rakip analizi uygulaması olarak çalışıyor. Aralık ayında ilk modülü canlıya alan firmamızın şu anda 300'ü aşkın kullanıcısı var. Firmamızdan destek alan satıcılar bu güne kadar 4800'den fazla sipariş aldı ve toplamda 400 bin dolarlık satış gerçekleştirdi” diye konuştu. “Amazon’a yönelik danışmanlık hizmeti sunuyoruz” İlerleyen süreçte 14’ten fazla Amazon pazar yerini çalışma sistemlerine entegre etmek istediklerini kaydeden Aşkın, “Ülkemizdeki bireysel ve kurumsal firmaların satışlarını farklı kanallardan da artırmak niyetindeyiz. Özellikle tüm dünyada perakende sektöründe ülkemizdeki üretimi ve çeşitliliği dahada bilinir bir seviyeye taşımak en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Bu düşünceden hareketle, bireysel müşterilerimize otomasyon hizmetlerimiz dışında ücretsiz çevrimiçi eğitimler ve 7/24 destek hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimler sayesinde işletmeler, uygulamalarımızı en efektif biçimde kullanabiliyorlar ve satışlarına ivme kazandırabiliyorlar. Kurumsal müşterilerimiz için ise yazılım çözümlerimizin yanı sıra tüm hesap yönetimi sürecini ekibimizin yönettiği danışmanlık hizmetlerimiz bulunuyor. Dolayısıyla müşterilerimizin firmasında Amazon konusunda yetkili bir kişi olmasa bile bizlerin sunduğu danışmanlık ile yurtdışına ürünlerini gönderip, satışlarını kolaylıkla yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

HARMANCIK BELEDİYESİ EKO TURİZM TESİSLERİNE ÖRNEK PROJE ÖDÜLÜ Haber

HARMANCIK BELEDİYESİ EKO TURİZM TESİSLERİNE ÖRNEK PROJE ÖDÜLÜ

BEBKA, Büyükşehir Belediyesi ve Harmancık Belediyesi iş birliğiyle yapılan Harmancık Belediyesi Eko Turizm Tesisleri, ulusal alanda kent ekonomisi ve işletmeciliği kategorisinde örnek proje gösterilere ödüle layık görüldü. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, ödülden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ödül getiren proje hakkında şu bilgileri paylaştı 'BEBKA’dan 2015 yılında sağlanan 1,5 milyon TL’lik hibe ile Harmancık Belediyesi tarafından yaptırılan 3,5 milyon TL bütçeli Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesinde 14 adet bungalov ev, 250 metrekare restoran, macera parkı, paintball, dağ bisikletleri, yürüyüş parkurları ve ATV gezi motorları aktivite alanları bulunuyor. Vatandaşlara doğa ile iç içe muhteşem bir tatil imkanı sunan tesislere ilgi gün geçtikçe artarken, artan talebin karşılanması için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesine 350 metrekare taban alanına sahip toplamda 900 metrekare alanlı konferans salonu binası kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilave 3 milyon liralık yatırımıyla aynı alana 3 adet 35 metrekarelik ve 3 adet 45 metrekarelik 2 katlı bungalov ahşap ev, 1 adet çamaşırhane ile 1 adet umumi tuvalet yapıldı.' Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri’nin Harmancık nüfusunun 16 katı civarında yıllık ziyaretçi ağırladığına dikkat çektiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 'Yıllık 110 bin ziyaretçi ağırlayan tesisimiz gerçekten büyük ilgi görüyor. Örnek proje gösterilmesi de başarının eseridir. Yılın 12 ayı hizmet veren tesisimizde, 20’si kadın olmak üzere, toplam da 28 kişi istihdam ediliyor. İlçemize istihdam sağladığı gibi bölge turizmi açısından tarihi bir dönüm noktası diyebilirim. Herkesi Harmancık’a bekliyoruz. BEBKA’ya, ilave yatımlar ile ilgili desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve Özel Kalem Dergisi Yönetim Kuruluna, değerli seçici kurul hocalarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim.'

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.