Hava Durumu

#Öğrenci̇ler

Yeni Marmara Gazetesi - Öğrenci̇ler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Öğrenci̇ler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

ÖĞRENCİLER 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' YAZDI, GÖKTÜRK 1 O ANI 700 KİLOMETRE YUKARIDAN ÇEKTİ Haber

ÖĞRENCİLER 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' YAZDI, GÖKTÜRK 1 O ANI 700 KİLOMETRE YUKARIDAN ÇEKTİ

Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) Dünya Uzay Haftası’nda bini aşkın öğrenci 'İstikbal göklerdedir' yazısını oluşturdu. Bu anın fotoğrafını ise Göktürk-1 uydusu yaklaşık 700 kilometre yukarıdan çekti.GUHEM, 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası’nda Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte tarihi bir çalışmaya imza attı. Bini aşkın öğrenci Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir' sözünü GUHEM’in bahçesinde oluşturdu. Yazının oluşturulmasının ardından Keşif Uydu Komutanlığı kontrolündeki Göktürk-1 uydusu yaklaşık 700 kilometre yukarıdan çektiği fotoğrafla bu anı ölümsüzleştirdi.GUHEM’in uzay ve havacılığı her yaştan gence sevdirmeyi misyon edindiğini belirten GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, Dünya Uzay Haftası’nı anlamlı bir çalışma ile taçlandırdıklarını söyledi. 'Dünya Uzay Haftası 4 Ekim 1957 tarihinde insan yapımı ilk uydu Sputnik-1’in uzaya başarıyla gönderilmesi anısına kutlanıyor. Biz de bu haftayı GUHEM’e yakışır bir şekilde kutladık ve uzay ile ilgili birçok faaliyet yaptık. Bu haftayı sonlandırırken binin üzerinde öğrenci arkadaşımızla beraber Atatürk’ün güzel sözü ’İstikbal Göklerdedir’ yazdık. Yaklaşık 700 kilometre yukarıdan Göktürk-1 uydumuz da bu anın görüntüsünü çekti. Milli Savunma Bakanlığı desteğiyle Keşif Uydu Komutanlığı tarafından özel bir çalışma ile bu görüntüyü elde ediyoruz. Bu güzel haftada yaptığımız etkinlikleri anlamlı bir çalışma ile tamamladığımız için çok mutluyuz' dedi.Daha önce GUHEM’e okuluyla birlikte gelip çok beğendiğini dile getiren 6. sınıf öğrencisi Miray Öztürk, bugünkü etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Etkinliğe katılan öğrencilerden Muhammed Fatih Sera ise, 'Bugün okulumdaki tüm arkadaşlarımla beraber Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü GUHEM’in bahçesine yazdık. Uzayda yer alan uydu bizim fotoğrafımızı çekti. İlk defa böyle bir etkinlikte yer alıyorum. Bu yüzden çok mutluyum. Benim için çok güzel bir anı oldu' diye konuştu.Dünya üzerinde herhangi bir bölgeden coğrafi kısıtlama olmaksızın görüntü alabilen Göktürk-1 uydusu, Avrupa Uzay Ajansı’na ait VEGA fırlatma sistemi ile Fransız Guyanası’ndan 5 Aralık 2016 tarihinde fırlatılmıştı. Altı yıldır uzaydaki gözümüz olan Göktürk-1, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Keşif Uydu Komutanlığı tarafından kontrol ediliyor. Dünya etrafında yaklaşık 90 dakikada bir turunu tamamlayan uydu, 0.5 metre çözünürlüklü görüntü çekebiliyor.

ÖĞRENCİLER UZAKTAN EĞİTİME KENDİ ÖĞRETMENLERİYLE GİRECEK Haber

ÖĞRENCİLER UZAKTAN EĞİTİME KENDİ ÖĞRETMENLERİYLE GİRECEK

Bursa’daki bir okulda eğitim gören çocuklar, 23 Mart’tan itibaren kendi öğretmenleriyle uzaktan eğitime katılabilecek.Milli Eğitim Bakanlığı, korona virüsü sebebiyle okulları 1 hafta önceden ara tatile alırken, Bursa’daki bir okul ise öğrencilerin kendi öğretmenleriyle uzaktan eğitim görmelerini sağlayacak. 23 Mart’tan itibaren belli bir süre uzaktan eğitimi kullanacak öğrenciler için yüzün üzerinde öğretmen kamera karşısına geçti. Öğrenciler, kendi sınıflarında yapılan çekimlerle kendi öğretmenleriyle derslerine kaldıkları yerden devam edecek.Korona virüsü tedbirlerini ilk günden beri aldıklarını ve çalışmaları da ona göre yaptıklarını belirten Özel Altınşehir Okulları Eğitim Koordinatörü Kadir Sezer, 'Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamadan sonra biz de hemen harekete geçtik. Biz öğrencilerimizin kendi öğretmenleriyle ve kendi sınıflarında eğitim alması için öğretmenlerimizle 2-3 haftalık eğitim çekimlerimizi tamamladık. Normalde 23 Mart’tan itibaren bütün okullar bu uzaktan eğitim sistemine geçecek. Ancak herkes hazır videolarla bunu gerçekleştirecek. Ortak bir müfredatla hareket edecekler. Belki 3-4 sene önce çekilen videolarla eğitim alacaklar. Biz farklılık yaparak öğrencilerimizin kendi öğretmenleriyle eğitim almalarını sağlayacağız. Sınıfta hangi konuda ve sayfada kaldılarsa, evde sisteme girince o kitabın o sayfasından öğretmenleri karşılarında olacak. Yabancı birilerini görmeyecekler' dedi.Öğrencilere ara tatile çıkmadan önce program verdiklerini belirten Sezer, 'Eğitimin başlamasıyla birlikte her gün telefonlarına atacağımız mesajlarla onları bilgilendireceğiz. Kendi içimizde bir sistem oluşturduk. Bu sisteme kendi isimleriyle girerek gerekli yoklamalar da yapılmış olacak. Katılmayan öğrencilerin velileri anında uyarılarak çocukların eğitime katılmaları sağlanacak. Şu an 2-3 haftalık ders videolarımız hazır. Şayet Milli Eğitim Bakanlığı tatili uzatma kararı alırsa, biz de bu videoların devamını getireceğiz. Çocuklar okullarına döndüklerinde ise hızlı bir tekrar ile derslerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz' diye konuştu.

ÖĞRENCİLER BUGÜN SON KEZ YIKILACAK OKULLARINA GİTTİ Haber

ÖĞRENCİLER BUGÜN SON KEZ YIKILACAK OKULLARINA GİTTİ

Milli Eğitim Bakanlığı sömestr tatilinde Bursa’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 24 okulun yıkılmasına karar verdi. Bugün o okulların öğrencileri okullarına son kez gitti. Okul yöneticileri, öğrenci ve velilere tebligat yaparak bugünden itibaren başka okullarda eğitim göreceklerini açıkladı. Yapılan incelemeler sonucu Bursa’da 24 İlk, orta ve lisenin depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucu bu okullar hakkında yıkım kararı çıktı. Velilere çocuklarının öğrenim gördüğü okullarıyla ilgili bilgi verilirken öğrenciler bugün son defa okullarına gitti. Çocuklarını son kez okula getiren veliler, ’’Okulumuz başka bir yere taşınacak diye üzgünüz, ancak depreme dayanıklı okula taşındıkları için mutluyuz. Biz okulun taşınmasını cuma günü öğrendik, bugün çocuklarımızı son kez okula getirdik’’ dedi. Bursa’da 24 okulun yıkılacak listesi şöyle 'Gemlik Atatürk İlkokulu A bloğa, Gemlik Zübeyde Hanım Anaokulu Cumhuriyet İlkokulu ve Halitpaşa İHO’ya Karacabey Cumhuriyet İlkokulu C blok ve Adnan Menderes Ortaokuluna, Karacabey 14 Eylül Ortaokulu B bloka, Kestel Musa Fırat Coşkun Ortaokulu A bloka, Mudanya Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu A blok, Mustafakemalpaşa Yalıntaş Ortaokulu A bloka, Nilüfer Nedim Öztan İlkokulu NOSAB İlkokuluna, Orhangazi Erenlen M.T.A.L. Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna, Orhangazi Atatürk İlkokulu A bloka, Orhangazi Sölöz Ortaokulu Gürleler İlkokuluna, Osmangazi Hürriyet Anadolu Lisesi A bloğa, Osmangazi Hüma Hatun MTAL Bahadır Aydın Ortaokuluna, Osmangazi Merinos İlkokulu Atatürk Anadolu Lisesi’nin B bloğa , Osmangazi Sönmez İlkokulu Şehit Doğan Sevinç Ortaokuluna, Osmangazi Sönmez İmam Hatip Ortaokulu Kamil Sarıaydın İlkokuluna, Osmangazi Yunuseli Hacı Naciye Kanaliçi İlkokulu 23 Nisan Ortaokuluna, Osmangazi Mithatpaşa İlkokulu Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi’ne, Osmangazi Başaran İlkokulu Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Akçeşme İlkokulu TOKİ Orhangazi Ortaokuluna, Yıldırım Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi A, B ve C blokları Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesine, Yıldırım Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu Emir Buhari Ortaokuluna, Yıldırım Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu B blok, Ali Rıza Bey İmam Hatip Ortaokuluna, Yıldırım Şerif Artış İlkokulu B blok, A bloka taşınacağı bilgisi verildi.

ÖĞRENCİLER OKULDA SESLİ KÜTÜPHANE AÇTI Haber

ÖĞRENCİLER OKULDA SESLİ KÜTÜPHANE AÇTI

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerin gayretleriyle kurulan Cemil Meriç Sesli Kütüphanesi hizmete girdi.Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Cemil Meriç adına açılan sesli kütüphanenin açılış törenine Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, protokol mensupları ile STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Necmi Kartal, Orhangazi ÇPAL ile ilgili bilgi sundu. Kartal, kütüphanenin bilhassa görme engelliler için önemine işaret etti. Kütüphaneye ismini veren Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç canlı telefon bağlantısı ile programa katılarak, Cemil Meriç Sesli Kütüphanenin kurulmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Daha sonra projeyi yürüten edebiyat öğretmeni ve diğer öğretmenler proje ilgili bilgi aktardı. Öğretmenler, 'Kitaplarımız Dile Geldi-Sesli Kütüphane' projesi dahilinde okulun kütüphanesinde bulunan kitapların öğrenci ve öğretmenler tarafından sesli olarak kayıt altına alınarak görme engelli vatandaşlarla buluşturmanın hedeflendiğini, bu doğrultuda her hafta yeni bir kitap kaydedilerek okulun web sitesinde yayınlandığını söyledi. Konuşmaların ardından projeye katkı sunan kişi ve kuruluşlar ile projeyi yürüten öğrenci ve öğretmenlere teşekkür plaketi ve belge takdimi yapıldıktan sonra kütüphanenin açılışı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.