Hava Durumu

#Öğrencilere

Yeni Marmara Gazetesi - Öğrencilere haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Öğrencilere haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bu ilçede öğrencilere ulaşım ücretsiz Haber

Bu ilçede öğrencilere ulaşım ücretsiz

Aylık 90 lira olan BuKart abonman bedeli 1 yıl boyunca Kestel Belediyesi tarafından karşılanacak. Uygulamadan memnun kalan ve ücretsiz Bukart için belediyeye müracaat eden aileler ve öğrenciler, Belediye Başkanı Önder Tanır'a teşekkür ettiler. Geçtiğimiz aylarda üniversite öğrencilerinin de ulaşım masraflarını bir yıllığına karşılama kararı alan belediye, ilçe halkı tarafından büyük takdir kazandı. Başkan Tanır’ın ulaşım desteği, lise öğrencileri ve ailelerini mutlu ederken başvurular 5 Ocak 2023 itibariyle tarihinde başladı. İHA'ya açıklama yapan aileler, “Öğrencilere yapılan uygulama çok güzel. Ne mutlu Kestel Belediyesine, ücretsiz yapmaları gerçekten iyi olmuş. Çok işimize yaradı. Otobüse binerek giden okuluna giden yüzlerce öğrenci var” diye konuştu. Kendilerine yapılan uygulamayı çok güzel bulduklarını belirten öğrenciler ise, “Öğrenci olduğumuz için belli masrafları karşılayabiliyoruz. Öğrencilere böyle bir destek sağlanması güzel oldu. Devamının gelmesini bekliyoruz. 3 çocuğu olan aileler için çok güzel. Maaşların belli bir kısmı yol masrafına gidiyor” dedi. Başkanı Önder Tanır da, projeye ilişkin yaptığı acıkmalara şu cümlelere yer verdi; “2022-2023 eğitim-öğretim döneminin başında örgün üniversitelerde lisans veya ön lisans eğitimi gören öğrencilerimizin yıllık abonman kartlarını Kestel Belediyesi olarak üstlenmiştik. Güzel bir memnuniyet oluştu. Daha sonra gelen talepleri değerlendirmek suretiyle, liseli kardeşlerimiz için de uygulamak istedik. İlçe meclisimizde almış olduğumuz kararla ilçemizde ikamet edip, ilçe dışında okuyan liseli öğrencilerin de ulaşım giderlerini BURULAŞ’a ait abonman ücretini belediyemiz tarafından karşılama kararı aldık. Yaklaşık ilçe dışında okuyan 2 bin ailemize ve gencimize dokunacak bu hizmet hayırlı olsun. Kıymetli öğrencilerimize ve değerli ailelerine bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Her zaman ve her yerde dile getirdiğimiz gibi ülkemizdeki, şehrimizdeki, ilçemizdeki, mahallemizdeki öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Desteklerimizi her zaman hissettirmeliyiz” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediyesinden YGS'ye hazırlanan öğrencilere destek Haber

Mustafakemalpaşa Belediyesinden YGS'ye hazırlanan öğrencilere destek

Sınava az bir süre kala sınav maratonunu en başarılı şekilde tamamlamaları için Mustafakemalpaşa Belediyesi öğrencilere ölçme ve değerlendirme yapabilmeleri adına deneme kitapçığı dağıttı. İlçedeki ve kırsaldaki tüm okulların maddi manevi yanında olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar kış ayında 8. ve 12. sınıf öğrencilerine toplam 2 binden fazla kitapçık dağıtarak öğrencilerin yanında oldu. Okumanın önemi üzerinde duran Belediye Başkanı Mehmet Kanar ilçede ve kırsalda olmak üzere tüm okullara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Dünya Klasikleri kitapları dağıtarak, öğrencilerin yarıyıl tatillerini verimli geçirmelerini sağlayarak, Mustafakemalpaşa'nın okuma oranını arttıran bir etkinliğe imza atmıştı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün temin etmiş olduğu deneme kitapçıkları İbrahim Önal Fen Lisesi öğrencilere dağıtılarak, bir kere daha kendini ölçme ve eksiklerini tamamlama fırsatı buldular. Sınav öncesi moral olması adına Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici öğrencileri ziyarette bulunarak öğrencilere başarılar diledi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Çalışkan bir gençlik, çalışkan bir nesil geliyor, bu gençlere bir nebze destek sağlayabiliyorsak ne mutlu. Geçtiğimiz seneden bu yana daha okur bir Mustafakemalpaşa için maddi manevi desteklerimizi esirgemiyor ve yarıyıl tatillerinde kitap desteği ve dönem içinde deneme sınavı destekleri ile gençlerimizin okul hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Tabii sadece bununla kalmıyor, sene sonunda gençlerimizi öyle bir merkez bekliyor ki, içerisinde kütüphanesinden, sinemasına, kendilerini geliştirebilmeleri adına her şey Gençlik Merkezi onları bekliyor. Ben deneme sınavına girecek tüm evlatlarıma başarılar diliyorum. Dualarım onlarla, deneme sınavlarda gösterdikleri başarıyı gerçek sınavda tatmaları dileğiyle. Hepsini kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.

İş dünyası ile yakın ilişkiler öğrencilere staj katkısı sağlıyor Haber

İş dünyası ile yakın ilişkiler öğrencilere staj katkısı sağlıyor

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz öncülüğünde sürdürülen çalışmalar her geçen gün yeni anlaşmalar ile büyümeye devam ediyor. Üniversite-Sanayi işbirliği protokollerine yeni bir halka daha eklendi. Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya bölgelerinde bilişim ve bilgi teknolojileri alanında hizmetler sağlayan yeni nesil teknoloji hizmeti sunan İthinka Grup Şirketleri ile akademik ve bilimsel temelli proje işbirliği yürütülecek. Anlaşma ile BUÜ’de eğitim gören lisans öğrencilerinin Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülen Dönem İçi Staj Programı, staj ve bitirme projelerine firma tarafından destek verilecek.İşbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve İthinka Grup Şirketleri Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bektaş imza attı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelik yeni protokollere imza atmaya devam ettiklerini vurguladı. Toplumun her kesimine üniversitenin kapılarını açtıklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Kalabalık bir öğrenci nüfusuna sahip olmamız nedeniyle iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine ayrı bir ilgi gösteriyoruz. Öğrencilerimize teorik bilgi vermenin yanında staj ve benzeri imkânlar ile pratik bilgiyi de göstermemiz gerekiyor. Bunu bir yere kadar üniversitemizin öz kaynaklarıyla yapabiliyoruz. Ancak bir noktadan sonra iş dünyasının desteği bizler için elzem hale geliyor. Bu çerçevede bugüne kadar onlarca işbirliği protokolüne imza attık. Bir taraftan akademik ve bilimsel işbirliği yelpazemizi genişletiyor, öte yandan bu işbirliği protokolleri ile binlerce öğrencimize yeni staj kapıları açmış oluyoruz. Mühendislik Fakültemizin yürüttüğü dönem içi staj çalışmalarına bu protokol ile katkı sağlayacağız. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Doğru istihdam için fırsat İthinka Grup Şirketleri Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bektaş ise işbirliği için Üniversite Yöneticilerinin ve Mühendislik Fakültesi yöneticilerinin olumlu yaklaşımlarını son derece değerli bulduklarını aktardı. Üniversite ile proje odaklı çalışmalar yapacak olmanın yanı sıra kendileri için de doğru istihdam sağlama olanağı bulacaklarının altını çizen Ertuğrul Bektaş; “Bu bizim için gerçekten çok değerli. Doğru istihdam konusunda yatırım yapan bir kurumuz. Yeni mezunları oryantasyona tabi tutup, iş hayatına hazırlamak için hali hazırda çalışmalarımız devam ediyor. Bu staj işbirliği bir anlamda bizim işimizi de kolaylaştırmış olacak. Destek veren tüm üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan ve firma yöneticileri hazır bulundu.

Belediyeden sınava hazırlanan öğrencilere destek Haber

Belediyeden sınava hazırlanan öğrencilere destek

LGS ve TYT sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrenciler için ilçe genelinde deneme sınavı yapıldı. Tüm deneme sınav kitapçıklarını Mustafakemalpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü temin etti. ‘Öğrencilere moral ziyareti’ Deneme sınavı öncesi öğrencilere moral ziyaretinde bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 8. Sınıf öğrencilerine deneme sınavı öncesi başarılar diledi, deneme sınav kitapçıklarını inceledi, heyecanlarına ortak oldu. Okullara maddi manevi destek verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 8. ve 12. Sınıflar için toplam 2000’den fazla kitapçık dağıtıldığını söyledi. Başkan Kanar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve Belediye Başkan yardımcısı Ersin Ekici eşlik etti. Hızlı bir maratonun içinde olan öğrenciler, hayallerine ulaşmak için gün sayıyor. Düzenli aralıklarla deneme sınavı yapılan öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a teşekkürlerini iletti. Sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sınav öncesi vakit geçirdi. Öğrencilerin sınavlarında en yüksek başarıya ulaşabilmeleri için destekleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar öğrencilere desteğimiz sürecek dedi. Kırsaldan başlayarak tüm ortaokul öğrencilerini ziyaret edip, deneme kitapçıklarını kendi elleriyle öğrencilere teslim eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar ‘’ Öğrenciler bizim geleceğimiz. İlçemizin ismini birincilik listelerinde görmek için sabırsızlanıyorum. Emekleriniz boşa çıkmasın evlatlarım, dualarım hep sizinle başarılarınız daim olsun.’’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.