Hava Durumu

#Öğrenciye

Yeni Marmara Gazetesi - Öğrenciye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Öğrenciye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’da 70 bin öğrenciye ücretsiz yemek Haber

Bursa’da 70 bin öğrenciye ücretsiz yemek

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı öğrencilere yönelik sağlanan ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletildi. Ücretsiz yemek uygulamasında 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilerede ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak. Bu sayede 81 ilde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 1,8 milyondan 5 milyona yükselecek. Bursa’da taşımalı eğitimde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrencilerle birlikte okul öncesinde eğitim gören 40 bin 645 öğrenci de 6 Şubat’tan itibaren ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Bursa’da toplam 70 bin öğrenci ücretsiz yemek yiyecek. Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Millî Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Yarınlarımızın ümidi evlatlarımızı; vatanını ve milletini seven, aklın ve ilimin ışığında millî ve manevi değerlerine sahip çıkan fertler olarak yetiştirmek üzere özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin evlatlarına eğitim alanında hizmet eden bizler, ‘Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak’ bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Şehirde taşımalı eğitim alan 30 bine yakın öğrencinin ücretsiz yemek hizmetinden yararlandığını belirten Gür, “Bakanlığımızca ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletilerek anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilerimiz de bu dâhil edildi. İkinci dönemin başlayacağı 6 Şubat tarihinden itibaren okul öncesi eğitim gören öğrencilerimize de ücretsiz yemek imkânı sağlayacağız. Bursa’da toplam 70 bin öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Öğrencilerimizin faydalanacağı ücretsiz yemek uygulamasında meslek liselerimiz de bu süreçte görev alacaklar. Okullarımızda döner sermaye çerçevesinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan yemekler, beslenme desteği olarak öğrencilerimize ücretsiz sunulacak. Meslek liseli öğrencilerimiz bu kez okul öncesinde eğitim gören kardeşleri için üretecekler. Eğitim içi bu dayanışma ve iş birliği bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir. Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânının sağlanması noktasında başta Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

500 öğrenciye eğitim yardımı Haber

500 öğrenciye eğitim yardımı

İnegöl Belediyesi, öğrencilere can suyu niteliğindeki eğitim yardımlarının ilk ödemesini gerçekleştirdi. Eğitim yardımları için Eylül ayında kayıtların başlaması ile birlikte başvurular da alındı. Umuteli Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü, yapılan başvurular arasında 500 öğrencinin eğitim yardımı alabileceğini tespit etti. Güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 taksite şeklinde yapılan eğitim yardımlarının ilk ödemesi, aralık ayı başı itibariyle hesaplara yatırıldı. 500 öğrenciye 350 bin lira eğitim yardımı yapıldı 500 öğrencinin hesabına 700’er TL olmak üzere toplam 350 bin TL eğitim yardımı ödemesi gerçekleştirildi. İkinci ödemelerin ise Ocak ayı sonuna kadar yapılması planlanıyor. Bahar dönemi için yapılacak ikinci ödemelerde de yine 500 öğrenciye 700’er TL eğitim yardımında bulunulacak. Yapılan eğitim yardımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, maksatlarının üniversite öğrencilerine bir nebze olsun destek olmak olduğunu ifade ederek, “Bu doğrultuda Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz eylül ayında okul kayıtlarının yapılmasıyla birlikte eğitim yardımı için de başvuruları alıyor. Bu başvurular değerlendirilip uygun görülen öğrencilere eğitim yardımları iki ayrı taksit halinde güz ve bahar dönemi olarak ödeniyor. Güz dönemi ödemelerini her öğrenciye 700 TL olarak Aralık ayı başında yatırdık. Burada amacımız öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri, harçlık veya yol masrafları gibi ihtiyaçları için destek olabilmek. İnşallah bahar dönemi ödemelerini de geciktirmeden ocak ayı sonuna kadar aynı hesaplara yatırmayı planlıyoruz” dedi.

Kestel Belediyesi’nden 4 Bin 500 öğrenciye kırtasiye desteği Haber

Kestel Belediyesi’nden 4 Bin 500 öğrenciye kırtasiye desteği

Kestel Belediyesi, geleneksel hale getirdiği hediye kırtasiye setlerinin dağıtımına bu yıl da devam etti. Belediye Başkanı Önder Tanır, Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere, doğa dostu ve geri dönüşebilen kırtasiye setleri ile beslenme çantası hediye etti. İçlerinde temel eğitim araç-gereçlerinin bulunduğu 4 bin 500 kırtasiye seti, 1.2.3 ve 4.sınıf öğrencilerine dağıtılmak üzere ilçede bulunan 14 ilkokulun idarecilerine teslim edildi. Konuya ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’ Kestel Belediyesi olarak, okullarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak bir araya geldiği tüm alanlarda dezenfekte işlemlerimiz devam ediyor. Yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin kesinlik kazanmasıyla, ekiplerimiz dezenfekte ve temizlik seferberliği başlattı. Eğitim süresi boyunca da belirli aralıklarla bu dezenfekte çalışmalarımız devam edecektir. Gayemiz, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitim görmeleri. Bugünde, yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimize, geleneksel hale getirdiğimiz kırtasiye setlerini ulaştırdık. 4 bin 500 öğrencimize, içlerinde temel eğitim-araç gereçlerinin bulunduğu setleri hediye ediyoruz. Ancak bu kez farklı bir konsept ile öğrencilerimizin karşısına çıktık. Hediye ettiğimiz setler tamamen doğa dostu ve geri dönüşebilen maddelerden elde edilen ürünler olma özelliğini taşıyor. Amacımız onlara hayırlı olsun dileklerimizi iletmek ve bunun yanında da çocuklarımıza bir destek de bulunmak. ‘’diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.