Hava Durumu

#Okulu

Yeni Marmara Gazetesi - Okulu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Okulu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hayat Hastanesi Gebe Okulu sona erdi Haber

Hayat Hastanesi Gebe Okulu sona erdi

Bursa Özel Hayat Hastanesi’nin 3 ayda bir düzenlediği Gebe Okulu, ekim ayında anne adaylarıyla buluştu. 3 hafta süren Gebe Okulu’nda katılımcılara eğitimin sonunda sertifika verildi. Hastane konferans salonunda 20 anne adayının katılımıyla gerçekleşen Gebe Okulu’nda, anne adaylarına gebelik ve doğum süreci ile doğum sonrasında fiziksel ve psikolojik olarak yaşayacaklarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, Gebe Okulu’nda 11. dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, gebelerin aldığı eğitimler sayesinde gebelik sürecini psikolojik ve fizyolojik olarak daha rahat geçirebileceğini söyledi. Özkul, “Başladığı günden bugüne yoğun ilgi gören Gebe Okulumuzun 2022 yılı son eğitimini tamamladık. 3 ayda bir 3 haftalık eğitim şeklinde düzenlediğimiz Gebe Okulu’nda 11. dönemde anne adaylarıyla buluştuk. Anne adaylarının yanında olmaktan mutluyuz. Hayat Hastanesi olarak anne adaylarımıza hamilelik süresince neler yaşayacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve çocuğun doğumunun ardından yapılması gerekenleri uzman doktorlarımız 3 haftalık eğitimde anlattılar” dedi. Gebe Okulu’nun ilk haftasında Diyetisyen Fatma Hallaç “Gebelikte ve sonrasında doğru beslenme”, Diş Hekimi Büşra Düzen ‘’ Gebelikte diş problemleri’’, Ebe Halime Şahin ‘’Doğuma hazırlık - Doğum eylemi ve sonrasında anne ve bebeğin takibi‘’, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Rıza Dediler ‘’Doğum eyleminde anestezi yöntemleri - Epidural - Spinal - Genel Anestezi” başlıkları altında anne adaylarına bilgi aktardı. Gebe Okulu’nun 2. haftasında Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazmiye Şentürk “Gebelik ve Doğum ”, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Comart ‘’Doğum sonrası yenidoğanın takibi’’, Klinik Psikolog Nida Biçen de “Normal doğum normal bir süreçtir”, Bebek Hemşiresi Ayşenur Kanat "Anne sütü ve emzirme eğitimi" hakkında bilgiler paylaştı. Gebe Okulu’nun son haftasında ise Fizyoterapist Merve Evis “Gebelikte doğru duruş ve nefes egzersizi teknikleri-Gebe pilatesi” ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin ise ‘’Gebelikte ve sonrasında hemoroid - Safra kesesi - Meme rahatsızlıkları” başlığında bilgiler aktardı.

'Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu' kapılarını Aktopraklık’ta açtı Haber

'Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu' kapılarını Aktopraklık’ta açtı

Nilüfer Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak için çeşitli atölye ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Yaz aylarında en çok ilgi gören etkinliklerden biri olan “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” başladı. Bu yaz Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda çocuklar adeta zamanda yolculuğa çıkıyorlar. Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek etkinlikler çerçevesinde Neolotik, Kalkolitik ve Roma döneminin yaşam izlerini taşıyan Arkeopark’ta gezinti yaparak, geçmişin yaşam izlerine tanıklık eden çocuklar ayrıca; drama, arkeoloji, kazı, oryantiring, ritim, üç boyutlu yazıcı ve modelleme, botanik baskı atölyelerine de katılma olanağı buluyor. 26 mahalleden 7-10 yaş arası çocukların katıldığı yaz okulunu ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bilimle, sanatla, müzikle, çeşitli hobi faaliyetleriyle vakit geçiren çocukların keyfine ortak oldu. Çocuklarla birlikte buğdayı ilkel şartlarla öğütme çalışmasına katılan Başkan Erdem, çocukların taşla buğdayı ezerek una dönüştürmelerine şahitlik ederek onların heyecanını paylaştı. Etkinliğe gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, eğitici ve renkli atölyelerle çocukların yaz tatillerini verimli geçirmelerini istediklerini söyledi. Başkan Erdem daha sonra, Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’un Arkeoloji Okulu’ndaki eğitimine de katılarak çalışmaları yerinde inceledi.

Hayat Hastanesi Gebe Okulu sona erdi Haber

Hayat Hastanesi Gebe Okulu sona erdi

Bursa Özel Hayat Hastanesi’nin 3 ayda bir düzenlediği Gebe Okulu, mart ayında anne adaylarıyla buluştu. 3 hafta süren Gebe Okulu’nda katılımcılara eğitimin sonunda sertifika verildi. Hastane konferans salonunda 25 anne adayının katılımıyla gerçekleşen Gebe Okulu’nda, anne adaylarına gebelik ve doğum süreci ile doğum sonrasında fiziksel ve psikolojik olarak yaşayacaklarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, Gebe Okulu’nda 9. dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, “Başladığı günden bugüne yoğun ilgi gören Gebe Okulumuzun 2022 yılı ilk eğitimini tamamladık. 3 ayda bir 3 haftalık eğitim şeklinde düzenlediğimiz Gebe Okulu’nda 9. dönemde anne adaylarıyla buluştuk. Anne adaylarının yanında olmaktan mutluyuz. Hayat Hastanesi olarak anne adaylarımıza hamilelik süresince neler yaşayacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve çocuğun doğumunun ardından yapılması gerekenleri uzman doktorlarımız 3 haftalık eğitimde anlattılar” dedi. Gebe Okulu’nun ilk haftasında Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazmiye Şentürk “Gebelik ve Doğum”, Fizyoterapist Merve Evis “Gebelikte doğru duruş ve nefes egzersizi teknikleri-Gebe Platesi”, Emzirme Danışmanı Hemşire Elif Balcı “Anne Sütü” başlıkları altında anne adaylarına bilgi aktardı. Gebe Okulu’nun 2. haftasında Klinik Psikolog Nida Biçen, “Normal doğum normal bir süreçtir”, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Comart “Doğum sonrası yenidoğanın takibi”, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin “Gebelikte ve sonrasında hemoroid-safra kesesi-meme rahatsızlıkları” hakkında bilgiler verdi. Gebe Okulu’nun son haftasında ise Diş Hekimi Büşra Düzen “Gebelikte diş problemleri”, Diyetisyen Fatma Hallaç “Gebelikte ve sonrasında doğru beslenme”, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Rıza Dediler “Doğum eyleminde anestezi eylemleri-Epidural-Spinal-Genel Anestezi”, Ebe Halime Şahin “Doğuma hazırlık-Doğum eylemi ve sonrasında anne ve bebeğin takibi” hakkında bilgiler paylaştı. Gebe Okulu’nun 10. dönemi, Haziran 2022 tarihinde yapılacak.

Hayat Hastanesi Gebe Okulu sona erdi Haber

Hayat Hastanesi Gebe Okulu sona erdi

Hastane konferans salonunda 20 anne adayının iştirâkiyle gerçekleştirilen Gebe Okulu’nda, anne adaylarına gebelik ve doğum süreci ile doğum sonrasında yaşayacakları hakkında bilgiler verildi. Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, Gebe Okulu’nda 8. dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, “Gebe Okulu başladığı ilk günden bugüne büyük ilgi görüyor. 3 ayda bir 3 haftalık bir eğitim şeklinde düzenlediğimiz Gebe Okulu’nda 8. dönemi bitirdik. Anne adaylarının yanında olmaktan mutluyuz. Hayat Hastanesi olarak anne adaylarımıza hamilelik süresince neler yaşayacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve çocuğun doğumunun ardından yapılması gerekenleri uzman doktorlarımız 3 haftalık eğitimde anlattılar” diye konuştu. Gebe Okulu’nun ilk haftasında Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazmiye Şentürk, “Gebelik ve Doğum”, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Rıza Dediler “Doğum eyleminde anestezi eylemleri-Epidural-Spinal-Genel Anestezi”, Diş Hekimi Büşra Düzen “Gebelikte diş problemleri” ve Diyetisyen Fatma Hallaç ise “Gebelikte ve sonrasında doğru beslenme” hakkında bilgiler verdi. Gebe Okulu’nun 2. haftasında Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, “Normal doğum normal bir süreçtir”, Ebe Halime Şahin “Doğuma hazırlık-Doğum eylemi ve sonrasında anne ve bebeğin takibi”, Emzirme danışmanı hemşire Elif Balcı ise “Anne sütü” başlıkları altında anne adaylarına bilgi aktardı. Gebe Okulu’nun son haftasında ise Fizyoterapist Merve Evis, “Gebelikte doğru duruş ve nefes egzersizi teknikleri-Gebe Platesi”, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin “Gebelikte ve sonrasında hemoroid-safra kesesi-meme rahatsızlıkları”, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Kocukoğlu Dündar da “Doğum sonrası yenidoğanın takibi” hakkında bilgiler paylaştı. Gebe Okulu’nun 9. dönemi, Mart 2022 tarihinde yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.