Hava Durumu

#Olarak

Yeni Marmara Gazetesi - Olarak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Olarak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hatay'da ara verilen eğitim- öğretime bugün kademeli olarak başlatıldı Haber

Hatay'da ara verilen eğitim- öğretime bugün kademeli olarak başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'da ara verilen eğitim- öğretime bugün kademeli olarak başlatıldı. Hatay'ın Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerindeki 296 okulda ders zili çaldı. Reyhanlı ilçesi Yıldız Filiz Çalım İlkokulu'nda Vali Vekili Oğuzhan Bingöl'ün katılımıyla tören düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler dersbaşı yaptı. Eğitimden geri kaldıklarını belirten öğrenciler, okulların açılmasıyla mutlu olduklarını dile getirdi. 'DİĞER İLÇELERİ DE PLANLIYORUZ' Vali Vekili Oğuzhan Bingöl, öğrenciler kadar kendilerinin de mutlu olduklarını söyledi. Bingöl, "Öğrencilerimiz okullarımızı özlemişler. İnşallah bu sayı gün geçtikçe artacak. Hem ilçe sayımız artacak hem de öğrenci sayımız artacak. Burada kahraman öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerinden önce gelmişler, okullarını hazırlamışlar ve öğrencilerini bekliyorlar. Onların bu fedakarlıkları bizim eğitimde aksayan, geri kaldığımız yönlerimizi, derslerimizi telafi etmemize vesile olacak. Eğitim ordumuza bu fedakarlığından dolayı teşekkür ediyorum. Şu an diğer ilçeleri de planlıyoruz. Çadır sınıflar da olsa bir alternatif olarak düşünüyoruz ve oralarda da inşallah en yakın zamanda eğitim planlamamızı yapacağız. Bu dönem bitmeden düşündüğümüz ilçelerimiz var" dedi. 

Kadın Doğum Uzmanı Bahar Yüksel, çikolata kisti olarak bilinen endometriozisi anlattı Haber

Kadın Doğum Uzmanı Bahar Yüksel, çikolata kisti olarak bilinen endometriozisi anlattı

Endometriozisi, sıklıkla ağrılı ilerleyen bir hastalık olarak biliniyor. Halk arasında çikolata kisti olarak anılan bu hastalıkla ilgili önemli noktaları Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bahar Yüksel'e sorduk. Çikolata kisti hastalığı Ensonhaber yayınına katılan Yüksel, belirgin bir karın ağrısı ile kendisini gösteren hastalık için "Buz dağının görünen kısmı." ifadesini kullandı. Başka organların da bundan etkilenebileceğini söyleyen Yüksel, hastalığın belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı. "Ulaşabildiği her organa yapışabiliyor" Karın ağrısının en sık görülen belirti olduğuna işaret eden Yüksel, şöyle devam etti: Bütün sistemleri etkileyebiliyor. Aslında bir doku hastalığı. Rahim içerisinde bir doku var. Bu doku her ay adet kanıyla beraber dışarıya atılıyor. Ama bazı insanlarda bazı genetik yatkınlıklardan dolayı bu doku bir şekilde karın içerisine geçmeye başlıyor. Ulaşabildiği her organa yapışabiliyor. Çikolata kistinin tedavi yöntemleri Doç. Dr. Bahar Yüksel, tedavi yöntemlerinden de bahsetti: Tamamen kişisel. Hangi organınız tutulduysa, nasıl ki şikayetiniz farklı oluyorsa, o organa yönelik tedavi yapmak zorundayız. Bazen birtakım ilaçlardan faydalanabiliyoruz. Yanına mutlaka destekleyici tedaviler eklemek zorundayız. Bunların yetişmediği durumlarda mutlaka ameliyatlara başvurmak zorundayız

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.