Hava Durumu

#Onu

Yeni Marmara Gazetesi - Onu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Onu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Armutlu'dan İmralı'ya, Gemlik'ten Mudanya'ya kadar herkes onu izleyecek Haber

Armutlu'dan İmralı'ya, Gemlik'ten Mudanya'ya kadar herkes onu izleyecek

Cami derneği başkanı Sinan Şahintürk'ün çabalarıyla iki minaresi ve kubbesi yükselen caminin tamamlanabilmesi için 10 milyon liraya yakın para gerekiyor. Togg'un Gemlik'teki fabrikasına kuş uçuşu yaklaşık 2 kilometre mesafede bulanan Timurtaş Paşa Camii konumu olarak, görkemli mimarisiyle İstanbul'un yeni sembollerinden biri haline gelen, aynı zamanda Türkiye'nin en modern külliyesi olan asrın mührü Büyük Çamlıca Camisi'nin bir minyatürü olarak gösteriliyor. Tamamlandığı taktirde, Armutlu'dan İmralı'ya, Gemlik'ten Mudanya'ya kadar Güney Marmara'nın büyük bir bölümünden görülecek olan cami, Türkiye'nin en büyük limanlarının bulunduğu Gemlik körfezine giren yabancı gemileri de İslamiyetin mührü gibi selamlayacak. 6500 metrekarelik külliye alanına sahip 1500 kişilik caminin minarelerinin yüksekliği ise 58 metre, cami henüz tamamlanmamasına rağmen gece ışıkları yandığında körfezden geçen gemiler tarafından siren çalınarak selamlanıyor. Türkiye'nin yükselen değeri Togg farikasının hemen yanında yükselen cami için Togg'un babayiğitlerine seslenen Cami Derneği Başkanı Sinan Şahintürk, "Bu camide Togg'un işçileri, mühendisleri gelip cuma namazlarını kılacak. Allah rızası için buraya bir el atın bu cami dana güzel nasıl yapılabilir birlikte konuşalım. Türkiye gündeminin bu kadar yoğun olduğu günlerde Cumhurbaşkanımıza destek olmanızı buraya yardım etmenizi istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bir kez bile olsa buraya gelip bir kez görmesini talep ediyorum. Burası Mevlanın evi. Biz Fatih Sultan Mehmed Han'ın torunlayırız. Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul'a Fatih Camii'ni yaparken hiç bir şey düşünmemiş, bizde bu tepeye, bu zirveye böyle güzel bir İslamın mührünü, imzasını atma gayretindeyiz. Bundan dolayı da camimiz için yardım bekliyoruz" dedi.

Tüm Bursa onu merak ediyor... Haber

Tüm Bursa onu merak ediyor...

Osmangazi ilçesi Alemdar ve Soğanlı Mahallesi'nde ortaya çıkan gizemli bir hayırsever; tüm bakkal ve eczaneleri tek tek ziyaret ederek veresiye defterlerini istedi. Gizemli kişi, durumu kötü olup borcunu ödeyemeyen ailelerin tüm borçlarını kapatıp ismini söylemeden ortadan kayboldu. Dar gelirli aileler ismini söylemeden borçlarını kapatıp giden hayırsevere arkasından hayır dua etti. Gizemli hayırsever Bursa'da günün konusu oldu. Herkes bu hayırseveri merak ederken, temennileri ise böyle kişilerin sayılarının artması oldu. Alemdar ve Soğanlı Mahallesi bakkal ve eczane esnafı, "Dükkânlarımıza bir anda bir hayırsever girdi. Borcunu ödeyemeyen dar gelirli aileler olup olmadığını sordu. Biz de mahallemizde dar gelirli ailelerin olduğunu ve borcunu ödeyemeyen ailelerin olduğunu söyledik. İş yerimizdeki veresiye defterindeki tüm borçları kapatıp gitti. Burada ne kadar bakkal ve eczane varsa gezip hepsinin veresiye defterlerini kapatmış, inşallah böyle hayırseverlerin sayısı artar" dedi. Borçlarının ödendiğini duyunca çok mutlu olduklarını ifade aileler, "Bir hayırsever gelip bizim eczane ve bakkal borçlarımızı kapatmış, Allah ondan razı olsun. Böyle hayırseverler çoğalsın inşallah" şeklinde konuştular Herkesin bu gizemli hayırseveri konuştuğunu belirten Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akay, "Mahallemizde bir hayırsever ortaya çıkıp bakkal ve eczanelerdeki tüm veresiye defterlerini kapatmış, biz mahalleli olarak çok memnun olduk. Allah böyle hayır sahiplerinin sayısını arttırsın inşallah" diye konuştu.

BURSA'DA YARDIM ÇIĞLIĞI! 300 BİN LİRA ONU KURTARACAK Haber

BURSA'DA YARDIM ÇIĞLIĞI! 300 BİN LİRA ONU KURTARACAK

4 yıl önce Azerbaycan’dan Bursa’ya taşınan Gül Köroğlu, 3 yıl önce siroz hastalığına yakalandı. Ahıska Türk’ü olan ve henüz Türk vatandaşlığına geçemeyen Gül Köroğlu (50), ücretsiz tedavi ve indirimden yararlanamıyor. Oğlunun karaciğerini vereceği kadın nakil olmak için sabırsızlanıyor ama vatandaşlığı olmadığı için nakil için 300 bin lira masraf çıkıyor. 2 defa kanama geçiren ve acilen nakil olması gereken çaresiz kadın hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor. Siroz hastası Ahıska Türk’ü kadının oğlu Emre Köroğlu, 'Annemler Bursa’ya 2016 yılında taşındı. Annem siroz hastalığına yakalandı. Acilen nakil olması gerekiyor. 2 defa kanama geçirdi. Bir kez daha geçirirse hayatını kaybedebilir, ben nakil için karaciğerimi vereceğim, ama vatandaşlığı olmadığı için 300 bin lira ücret çıkıyor. Yakın zamanda bu parayı bulmamız imkansız. Anneme bir an önce ya vatandaşlık çıkması ya da 300 bin lira para lazım, hayırseverlerden yardım bekliyoruz' dedi. Nakil olmayı bekleyen Gül Köroğlu ise, 'Ben siroz hastasıyım, uzun yılladır tedavi görüyorum. 2 defa kanama geçirdim. Doktorlar bir kez daha kanama geçirirsem hayatımı kaybedebileceğimi söyledi. Nakil için karaciğer var, çocuklarım verecek ama vatandaş olamadığım için 300 bin lira tedavi masrafı çıkıyor. Ölmemek için yardım bekliyorum' şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.