Hava Durumu

#Ortaokulu

Yeni Marmara Gazetesi - Ortaokulu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ortaokulu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu teknoloji bağımlısı olmayı reddediyor Haber

Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu teknoloji bağımlısı olmayı reddediyor

Teknoloji bağımlılığı, günümüzün en büyük problemlerinden biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık sonucunda, evlere kapanmak zorunda kalan herkes teknolojik aletlerle baş başa kaldı. Bu durum bağımlılığın derecesini daha da artırdı. Özellikle çocuklar dersti, arkadaşlarla görüşmeydi, ödevlerdi, dış dünya ile iletişimdi derken tüm zamanını ekran karşısında geçirir oldu. Ancak bu bağımlılığın günümüz çocuklarının yaşamlarını nasıl etkilediğine dikkat etmeli ve sonuçlardan da tüm dünyanın sorumlu olduğunu unutmamalıyız. Osmangazi İlçesi’nde bulunan Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 “Teen Thinkers” adlı proje, tam bu noktaya dikkatleri çekiyor. Teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerindeki etkisi ve onların yaşamlarında nelere mal olacağından bahsediyor ve çözümü de sunuyor. Türkiye, Polonya, Letonya, Romanya ve Slovakya ortaklığındaki projede öğretmenler, yenilikçi öğretim yöntemleriyle ders işleyerek öğrencileri teknoloji bağımlısı olmaktan uzaklaştırıp teknolojinin yalnızca yararlı olan yönlerinden faydalanan bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. 25-29 Ekim tarihlerinde projenin ilk öğrenme öğretme faaliyetini Bursa’da gerçekleştiren proje ortaklarından her biri, farklı yenilikçi öğretim metodunu uygularken Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu, son yıllarda dünyada dikkatleri üzerine çeken “p4c” yöntemini kullanarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Kadir Çüçen, Dr. Elif Nuyan ve Arzu Hasançebi’nin de katılımıyla tüm ortaklar eğitimlerini tamamlayarak uygulamalarına başladılar.

Salih Şeremet Ortaokulu ilk mezunlarını verdi Haber

Salih Şeremet Ortaokulu ilk mezunlarını verdi

Pandemi sürecinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılını tamamlayan öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı. Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde 8. Sınıfı tamamlayarak liseli olan 258 öğrenci diplomalarını aldı. Pandemi kurallarına uygun olarak açık havada ve üç ayrı grupta düzenlenen mezuniyet töreninde veliler de çocuklarının heyecanına ortak oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Salih Şeremet Ortaokulu Müdürü Nurettin Kendüzler,"2017 yılında faaliyete giren okulumuzun ilk mezunlarını uğurluyoruz. Bu bitiş çocuklarımız için yeni bir başlangıç. Coronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 15 aydır uzak kaldıkları okullarına veda ediyorlar. Bu süreci başarıyla tamamlayan çocuklarımızı gururla yolcu ediyoruz. Birinci değeriniz her zaman vatanınız olsun. Atatürk'ün dediği gibi sizler bizim geleceğimizsiniz" dedi. Okulun pandemi sürecinde de artmaya devam eden başarı grafiğine dikkat çeken Kendüzler, "Bursa'nın uzaktan eğitime en yüksek katılımlı okullarından biriyiz. Bu süreci en verimli şekilde atlattık. Öğretmenlerimize ve çocuklarına bu süreçte destek olan velilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Törende okulu dereceyle bitiren öğrencilere Okul Müdürü Nurettin Kendüzler ile Müdür Yardımcıları Esra Tayan ve Arzu Baltacı tarafından plaket verildi. 258 öğrencinin diplomalarını aldığı tören kep atma coşkusu ile son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.