Hava Durumu

#Osmangazi Gösteri Merkezi

Yeni Marmara Gazetesi - Osmangazi Gösteri Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osmangazi Gösteri Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi Haber

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi

Osmangazi Belediyesi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünü anlamlı bir programla andı. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen "Çanakkale’den Yükselen Nefes 1915" programı, Osmangazili vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Tarihe altın harflerle yazılan büyük destanın hatırlandığı gece, izleyenlere hem gurur hem de duygu dolu anlar yaşattı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, eşi Nadire Aydın ile birlikte etkinlikte yer aldı. OSMANGAZİLİLER DÖNEMİN DUYGUSUNU BİRLİKTE YAŞADI Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen program, milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren anlamlı anlara sahne oldu. Program kapsamında sahne alan Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, şef Fatih Şengöçmen yönetiminde Çanakkale ruhunu yansıtan türküleri seslendirdi. Çanakkale destanına özdeşleşmiş eserlerin yankılandığı gecede, salonda bulunan vatandaşlar türkülere eşlik ederek o dönemin duygusunu birlikte yaşadı. Çanakkale’de verilen mücadelenin kahramanlığına ve fedakarlığına dair güçlü bir anlatı sunan tiyatro sanatçısı Akif Oktay, izleyicileri adeta o günlere götürdü. Milli ruhu ve vatan sevgisini güçlü bir şekilde yansıtan anlatı, salonda bulunan vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle izlendi. "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU VİZYONU AKLIMIZDAN ÇIKARMAMAMIZ GEREKİYOR" Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Çanakkale Zaferi’ne değinerek şu şekilde konuştu: "Tarih tekerrürden ibaret, bunu çok iyi biliyoruz. 111 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir şekilde bu etkinlikleri yapabiliyoruz. Onları bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Eğer o gün onlar canlarını feda etmeselerdi, bizler bugün burada olamazdık ve günümüz şartlarında hemen dibimizde, komşumuzda neler yaşandığını her akşam canlı canlı izliyoruz. 100 yıl önce Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu vizyonu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Emekleriniz için teşekkür ediyorum."

Müzeyyen Senar Osmangazi’de şarkılarla anıldı Haber

Müzeyyen Senar Osmangazi’de şarkılarla anıldı

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Gököz Mahallesi’nde dünyaya gelen ve birbirinden özel şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Türk müziğinin usta ismi Müzeyyen Senar’ı, vefatının 11’inci yıl dönümünde düzenlenen anlamlı bir programla andı. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen anma gecesinde sanatçı Nurcan Başpınar sahne alırken, Müzeyyen Senar’ın en sevilen eserleri salonu dolduran yüzlerce dinleyici tarafından hep bir ağızdan ezgilerle yankılandı. Renkli görüntülere sahne olan programa; Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir’in yanı sıra Müzeyyen Senar’ın kızı Sebile Türksoy, Gököz Mahallesi sakinleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. "MÜZEYYEN SENAR BİZİM ÖNCÜMÜZDÜR" Yeşil Bursa’da sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Sanatçı Nurcan Başpınar, "Müzeyyen Senar bizim Öncümüz, konservatuvar okuma sebebimizdir. Okuma tavrı, tarzı ve kendine özgü sanatıyla her zaman saygı duyduğumuz bir isim oldu. Bizler de ondan sonra Türk sanat müziğini yaşatmak isteyen sanatçılar olarak, bu anlamlı gecede onun birbirinden kıymetli eserlerini seslendirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Gecenin sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ve Müzeyyen Senar’ın Kızı Sebile Türksoy, geceye katkılarından dolayı sanatçı Nurcan Başpınar’a çiçek takdiminde bulundu.

Osmangazi’de 6 şubat depremleri anma programı düzenlendi Haber

Osmangazi’de 6 şubat depremleri anma programı düzenlendi

Osmangazi Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümünde anma programı düzenledi. Osmangazi Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlar saygıyla anıldı.Osmangazi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programda, depremin yarattığı yıkım ve kayıplar bir kez daha hatırlatıldı. Anma gecesinde konuşan Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı, depremin Türkiye’nin değişmeyen bir gerçeği olduğuna dikkat çekerek, afetlere karşı hazırlıklı olmanın zorunluluk olduğunu vurguladı. Sakallı, kentlerin bilimsel ve ortak akla dayalı yaklaşımlarla daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Program kapsamında, Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BURFOD Yönetim Kurulu Üyesi Alper Keskin’in “Deprem Geliyorum Der” adlı multivizyon çalışması izleyicilerle buluştu. Depremden etkilenen il ve ilçelerde çekilen fotoğraf ve videolardan oluşan gösterim, yaşanan yıkımı ve afetin boyutlarını çarpıcı görüntülerle aktardı. Gösterimin ardından açıklamalarda bulunan Alper Keskin, hazırlanan çalışmanın deprem gerçeğine dikkat çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti.Programın sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ve Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı tarafından, anma gecesine katkı sunan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, Alper Keskin’e ve dinleti programında yer alan müzisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Mübadele  acıları türkülerle anlatıldı Haber

Mübadele acıları türkülerle anlatıldı

Osmangazi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Birlikte Söylenen Ayrılık Türküleri” konserine, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Nida Ateş’in güçlü yorumuyla hayat bulan ‘Çalın Davulları’, ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ ile ‘Vardar Ovası’ gibi türküler, mübadele yıllarında yaşanan ayrılıkların ve zorunlu göçlerin bıraktığı derin izleri yeniden hatırlattı. Konseri yoğun ilgiyle takip eden dinleyiciler ise kimi zaman hüzünlenirken kimi zaman da ortak geçmişin birleştirici gücüyle duygu dolu anlar yaşadı. Göçlerin ve insan hikayelerinin türkülerini birlikte dile getireceklerini belirten Nida Ateş, “Hepimiz biliyoruz ki göç, dünyanın olduğu kadar ülkemizin ve şehirlerimizin de en önemli meselelerinden biri. 103 yıl önce büyük bir travma yaşayan insanların bugün artık çocukları ve torunları var. Ancak o sancılı sürecin izleri ve hatıraları, hala toplumsal hafızamızda varlığını sürdürüyor. Biz de bu konserde dilimiz döndüğünce, elimizden geldiğince o döneme ait yaşanmışlıkların türkülere dönüşmüş hallerini sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Sadece ezgiler değil; o ezgilerin ardında kalan anekdotları, bilgileri ve duyguları da birlikte hatırlamak istiyoruz. Bu anlamlı geceyi bizlere sunduğu için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konser sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, günün anısına usta müzisyen Nida Ateş’e teşekkür hediyesi takdiminde bulundu.

Çocuklar bilimle buluştu Haber

Çocuklar bilimle buluştu

Osmangazi Gösteri Merkezi’nde 19-23 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Bilim Şenliği, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın katılımıyla başladı. Şenlik kapsamında çocuklar ve gençler; sanal gerçeklik uygulamaları, robotik kodlama atölyeleri, astronomi ve uzay temalı çalışmalar, akıl ve zeka oyunları, kağıt sanatları ile çeşitli yarışma ve atölyelere katılma imkanı buluyor. Bilimsel içerikli etkinliklerle eğlenerek öğrenme fırsatı sunan şenlik, aynı zamanda çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı hedefliyor. Sanal gerçeklik deneyimleri ve robotik kodlama çalışmaları sayesinde katılımcılar, geleceğin teknolojilerini yakından tanıma şansı elde ediyor. Açılışın ardından atölye alanlarını gezerek çocukların çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkan Aydın, çocuklarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Bilim Şenliği’nin sömestr tatilinde çocuklara önemli bir fırsat sunduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Beş gün sürecek Bilim Şenliği’mizde kimyasal deneylerden uzay çadırına, yetenekleri geliştirecek birçok atölye yer alıyor. Bu şenlik, çocukları televizyon, tablet ve internetten uzak tutacak. Burada edindikleri deneyimler, belki de ileride Türkiye ve dünya çapında bilim insanı olmalarının ilk adımı olacak. Ailelerimize, öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin hem kötü alışkanlıklardan uzaklaşmada hem de büyük bir sorun haline gelen ekran bağımlılığıyla mücadelede etkili olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.