Hava Durumu

#Patlama

Yeni Marmara Gazetesi - Patlama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Patlama haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Dehşet Anları! Alevler İçinde Evden Zor Kurtuldu! Haber

Bursa'da Dehşet Anları! Alevler İçinde Evden Zor Kurtuldu!

Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Bahçıvan Ali Vurgun'un yangından kurtulduktan sonra sokaktaki alevler içindeki anı kameraya yansıdı. Vurgun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, ölen kişinin 52 yaşındaki Mustafa Ş. olduğu belirlendi. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı.   Merkez Osmangazi ilçesi İnkaya Mahallesi İlim Sokak'ta 3 katlı villada bir kişinin yaralandığı patlama ve yangın sonrası yapılan incelemede, bodrum katında ceset bulundu.  Sahiplerinin yurt dışında olduğu tespit edilen villada bahçıvanlık yapan Ali Vurgun, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangında yaralandı. 40 yaşındaki Vurgun alevler içinde kendisini dışarı attı. Komşular hemen yardıma koştu. O anlar başka bir villanın güvenlik kamerasına yansıdı. Vurgun 112 ambulansıyla kaldırıldığı Şehir Hastanesi yanık ünitesinde ağır yaralı olarak tedaviye alındı.  Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri üst katları da saran ve camları patlayan villadaki yangını söndürdü. Ek 112 ekibi de bölgeye sevk edildi.  Polis ve itfaiye ekipleri yaptıkları araştırmada villada Mustafa Ş.'ye (52) ait olduğu düşünülen yanmış bir ceset buldu. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı  Yangının çıkış sebebi, cesedi bulunan kişinin ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması sürüyor.  Yandaki bir villanın güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, villadan duman yükseldiğini, bahçıvanın alev alan kıyafetleriyle kendini sokağa attığını ve komşularının yardımıyla ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirledi. 

Maden faciası davasında olay yerine ilk gelen isim dinlendi Haber

Maden faciası davasında olay yerine ilk gelen isim dinlendi

Patlamadan 3-4 dakika sonra kuyu başına ulaştıklarını söyleyen Sedat Kırat, "Orada bir kargaşa vardı. İtfaiye olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Biz yeraltına yani olay yerine 19.30'da madenci arkadaşlarla indik. Ben daha önce madene hiç inmemiştim. Eksi 320 kotuna kadar indik. Oradan arkadaşlarımızı elimizden geldiği kadar çıkarmaya çalıştık. Onları tahliye etmek için elimizden geleni yaptık" dedi. 'MADEN FACİASINDAN 10 GÜN ÖNCE OCAĞIN HAVALANDIRMA TRAFOLARINDAKİ BORU PATLAMIŞTI, BİZDEN YIKAMA TALEP EDİLDİ' 14 Ekim'den 10 gün önce Amasra Müessese Müdürlüğü'nde bulunan havalandırma borularının patladığını söyleyen Sedat Kırat, "Patlamadan10 gün önce havalandırma trafolarındaki hidrolik sisteminin borusu patlamış, bizden yıkama talep edildi. Orada çalışan arkadaşa sordum, 'bu boru nedir? hidrolik ne işi yarıyor?' diye oda bana, 'yeraltındaki havalandırmayı sağlayan boru sisteminin' olduğunu söylemişti. Bu arızanın daha sonra giderilip, giderilmediğini bilmiyorum. Yine bizlerden mahkemenin talep etmesi halinde o gün hidrolik borularıyla ilgili yaptığımız işlemin daha detaylı olarak sizlere sunabiliriz" diyerek konuştu. SAVCI, TAHLİYE İSTEMEDİ Savcı, duruşmada mütalaasını açıklayarak, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını talep etti. Müşteki avukatları da sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Sanıklar ve sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatını talep etti. 7 SANIĞIN TUTUKLULUK, 16 SANIĞIN DA ADLİ KONTROL HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ Bartın Ağır Ceza Mahkemesi 16-17 Ekim'deki 4'ncü duruşma ile 3 gün devam eden 5'nci duruşmada, aralarında Zonguldak tahlisiye ekiplerinin de bulunduğu 145 madenci tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, 7 tutuklu sanığın tutukluluk halleri ve 16 tutuksuz sanığın adli kontrol şartlarının devamına karar verildi. Mahkeme bir sonraki duruşmada ise kalan 8 tanığın dinlenmesine; 6'ncı duruşma öncesinde de maden mühendislerinden profesörlerin yer alacağı 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulacağını; söz konusu heyetle maden ocağında keşif yapılıp yapılamayacağının değerlendirilmesine karar verildi. Duruşma 13 Şubat Salı günü saat 10.00'a ertelendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.