Hava Durumu

#Plaka

Yeni Marmara Gazetesi - Plaka haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Plaka haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şaka gibi olayda hatadan dönüldü.. Haber

Şaka gibi olayda hatadan dönüldü..

Hiç gitmediği İstanbul-İzmir otobanından 'ihlalli geçiş' yaptığı uyarısı mesajı alan Kılınç, 'haline gülse mi? ağlasa mı?' bilemedi. Yetkililer, hatadan dönüldüğünü ve Kılınç'ın cezasının iptal edildiğini açıkladılar.   Bursa'nın İznik ilçesinde çiftçilik yapan 65 yaşındaki Ali Kılınç, geçtiğimiz günlerde telefonuna gelen '16 H aracınız ile 11.03.2023 23.26 İstanbul İzmir Otoyolu 21 - Köprü gişesinden ihlalli (ödemesiz) geçilmiştir. 15 gün içinde ödeme yapılmazsa bir katı, 45 gün sonra ise 4 katı ceza eklenecektir" mesajla şok yaşadı. OTOYOL AŞ. tarafından atılan mesajı öncelikle şaka olduğunu düşünen Kılınç, e-devlet uygulamasından durumu kontrol etti.  1976 model 47 yıllık traktörünün en fazla 10 kilometre gidebileceğini belirten Kılınç, konuyla ilgili ne yapacağını bilemediğini söyledi.  OTOYOL A.Ş. tarafından yapılan araştırmada traktörün geçiş kaydının bulunmadığı ve hatanın kısa sürede düzeltildiği öğrenildi.  OTOYOL A.Ş. tarafından şu açıklama yapıldı: "Habere konu olan (352129230311204621) numaralı, ihlalli (ödemesiz) geçişin; (16H9897) plakalı araca ait olmadığı tespit edilmiştir. Geçişi yapan araca ait plakanın, standartlara uygun olmaması nedeniyle plaka okuyucu cihazlar tarafından farklı algılandığı tespit edilmiş olup, 16H9897 plakalı araca ait ihlalli (ödemesiz) geçişin iptali tarafımızca yapılan kontroller sonrasında 16.03.2023 tarihinde, haber yayınlanmadan önce gerçekleştirilmiştir."

İZNİK KIRSALI 400 KAMERAYLA GÜVENDE Haber

İZNİK KIRSALI 400 KAMERAYLA GÜVENDE

İznik Belediyesi geçtiğimiz yıllarda arazilerde çiftçilerin ürünlerine yönelik hırsızlıkların artmasıyla başladığı güvenlik çalışmalarına devam ediyor.İznik’in yüksek kesimleri ve ovası ile merkezinde olmak üzere kurulan güvenlik kameraları İznik Belediyesi arşivlerinde depolanıyor. Son çalışmalarla 400 güvenlik kamerası kurularak çalışır hale getirildi. 7-24 izlenebilen kamera sistemleri kablosuz olup kendi enerjilerini de kendileri üretiyor. Kameralar İznik Belediyesi’nin muhtarlar ve jandarma ile yaptığı koordinasyon sonucunda kritik ve önemli görülen noktalara takılıyor. Kameralarda plaka tanıma özellikleri de bulunuyor.Konuyla ilgili açıklamada bulunan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, 'Göreve geldiğimiz ilk yıllarda vatandaşlarımızdan bu alanda çokça hırsızlık şikâyetleri geliyordu. Bizlerde buna şahit oluyorduk. Vatandaşlarımızın emeğinin, araç ve gereçlerinin çalınmasının önüne geçmek için böyle bir çalışma başlattık. Jandarmamız, muhtarlarımızın görüşleriyle belediyemiz tarafından belirlenen bölgelere şu ana kadar 400 kamera takıldı. Bunun farkını da çalışmadan çok kısa süre sonra gördük. Ovalarımızda hırsızlık olayları yok denecek kadar azaldı. Bu çalışmamız hırsızlık olaylarının yanı sıra güvenlik güçlerimizin olaylarla ilgili takiplerine de yardımcı oluyor. Kameralar kablosuz olarak güneş enerjisiyle kendi enerjilerini üretiyor. Bizlerin bir görevi de vatandaşlarımızın emeğine, malına sahip çıkmaktır. Rabbim bu hırsızlara fırsat vermesin' diye konuştu.

Sahte plakalı bisiklet hırsızı 'pes' dedirtti Haber

Sahte plakalı bisiklet hırsızı 'pes' dedirtti

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Gür Caddesi üzerindeki bir sitede gerçekleşti. Pandemi döneminde, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nı (PYBS) kazanarak biriktirdiği paralarla yıllardır hayalini kurduğu bisikleti alan M.K. isimli 13 yaşındaki çocuk, sabah saatlerinde Kur’an Kursu’na gitmek için bisikletini almak istedi. Hayatının şokunu yaşayan M.K., bisikletinin çalındığını görünce gözyaşlarına boğuldu. Gün boyunca arkadaşlarıyla site ve çevresinde didik didik bisikletini arayan M.K., durumu aile büyüklerine haber verince gerçek ortaya çıktı. Sitenin güvenlik kameraları incelenince bisiklet hırsızının taktiği 'pes' dedirtti. Sitelerin plaka tanıma sistemlerini aşabilmek için sahte plakayla gezen hırsız, M.K.’nın ikamet ettiği sitede bu sistem olmayınca kapıya tırmanarak içeriye girdi. Güvenlik kameralarınca an be an görüntülenen olayda, soğukkanlı hırsız, önce asansör düğmesine bastı. Bir an düşünen hırsız, asansörün sesinden kimse uyanmasın düşüncesiyle merdivenleri kullanarak 7. kata çıktı. Kapı önlerindeki markalı ayakkabıları çaldığı pazar arabasına dolduran hırsız, arabayı dışarı bırakıp tekrar içeriye girip bu kez çocukların bisikletine göz dikti. Önce S.G.’nin bisikletini çalan hırsız, geri dönüp M.K.’nın bisikletini çaldı. İki bisikletle ve bir pazar dolusu ayakkabıyla binadan çıkan hırsız, sitede çaldığı bisikletle tur atmayı da ihmal etmedi. Saat 04.38 sularında girdiği siteden 05.03 sıralarında çıkan hırsızın elindeki araç plakası dikkat çekti. Güvenlik uzmanları, hırsızın site kapılarını açabilmek için çalıntı araç plakalarını kullandığını ifade etti. PYBS’yi kazanarak biriktirdiği paralarla aldığı bisikleti çalınan M.K., "Arkadaşlarım gezerken, bisikletle şehir turu atarken sınavı kazanmak için ders çalıştım. Emeklerimin karşılığında sınavı kazandım. Yemedim içmedim biriktirdiğim paralarla yıllardır hayalini kurduğum marka bisikleti aldım. Ama aç gözlü hırsız, sevincimi kursağımda bıraktı. Hırsıza sesleniyorum; bisikletimi çalarak sen çok para kazanamazsın ama benim hayallerimi çaldın. Eğer bu görüntüleri izliyorsan bisikletimi bana geri ver." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.