Hava Durumu

#Sahibi

Yeni Marmara Gazetesi - Sahibi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sahibi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gürsu Belediyesi 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı Haber

Gürsu Belediyesi 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı

“İstihdam odaklı birçok proje ve hizmete imza atarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 50 istihdam buluşmamızda, 5 bin vatandaşımıza iş imkanı sunduk” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İstihdam buluşmalarımıza katılan 5 bin vatandaşımız arasında 2 bin 500’ü iş sahibi oldu. Firmaların ihtiyaç duyduğu personellerde aranan niteliklere göre iş arayan hemşehrilerimizin başvuru yapmasını sağlayarak, iş ihtiyacı olan kişilerin de kendi beklentilerine uygun işlere başvuru yapmalarına imkan sunuyoruz. Gürsu sınırları doğrultusunda başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. 2021 yılında faaliyete aldığımız Kollektif Kariyer Merkezi’miz, Gürsu ve Bursa’mızın sınırlarını aşarak birçok ilden de talep alır hale geldi” dedi. Gürsu Belediyesi'nden 50. istihdam buluşması Gürsu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen 50. istihdam buluşmasında, Yazaki Firması yetkilileriyle 'üretim operatörü' pozisyonuna uygun olan adayların görüşmesi sağlandı. İstihdam buluşması çerçevesinde başvuru ve mülakat işlemleri gerçekleştirilerek, 18-40 yaş arası kişilerin iş görüşmesi gerçekleştirmesi için fiziki ve psikolojik bir ortam oluşturuldu. “İstihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla çalışma arkadaşlarımızla birlikte dikkate değer bir çaba ortaya koyuyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz Kollektif Kariyer Merkezi’mizle, belediyemize iş başvurusunda bulunan kardeşlerimizle firmalarımız arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Her yönüyle işin özelliklerinin belirtildiği duyurularımızla organize ettiğimiz istihdam buluşmalarında, iş arayan hemşehrilerimizin kendilerinin beklentileri ve yeterliliklerine göre iş başvurularını yapmalarını sağlıyoruz. Tüm iş kollarında hizmet veren firmalarla kurduğumuz bağlantılarla tüm hemşehrilerimizin kendilerine uygun niteliklerde iş imkanları elde etmelerine imkan sunuyoruz. Böylece şirketlerin eleman ihtiyaçlarını gidermelerine, iş arayan vatandaşlarımızın da iş imkanlarına ulaşmalarına destek olarak dertlerine derman oluyoruz. Hem iş arayan kardeşlerimize hem de personel ihtiyacı olan firmalarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında sanayicimizin en çok ihtiyaç duyduğu iş dallarında eleman yetiştirilmek üzere meslek edindirme kursları, girişimcilik kursları da düzenliyoruz. Böylece şirketlerin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyoruz. İstihdam buluşmalarımıza katılan tüm firmalara istihdama destekleri için teşekkür ediyorum“ dedi.

BUÜ’nün hak sahibi olduğu patent sayısı 60’ı buldu Haber

BUÜ’nün hak sahibi olduğu patent sayısı 60’ı buldu

BUÜ Yönetimi, görev süresi içerisinde akademisyenlerin projelerine odaklanarak patentleştirilmesi mümkün olan çalışmaları mercek altına aldı. 12 Mart 2020 yılında çalışmalarına başlayan Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Değerlendirme Komisyonu ile birlikte Teknoloji Transfer Ofisi vasıtasıyla yapılan araştırmalar neticesinde 3 yıl içinde Üniversitenin hak sahibi olduğu patent sayısı 60’a çıkarıldı. Ulusal ve uluslararası patentleri alınan projelerin hak sahipliğini üstlenen Üniversite, iş dünyasından gelen talepler üzerine bazı patentlerin hak sahipliğini satarak hem akademisyenlere hem de öz gelirine katkı sağlamayı başardı. Üniversitenin akademik ve bilimsel değerinin arttırılması hedefiyle bu çalışmaya odaklandıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “50 yıla yaklaşan bir akademik bilgi birikimine sahibiz. Elimizdeki bilimsel çalışmaların katma değere dönüştürülmesi ülkemiz ve üniversitemiz açısından büyük bir önem taşıyor. Son derece kıymetli çalışmalar yürüten akademisyenlerimiz var. Bu akademisyenlerimizin çalışmaları bir süre sonra kendilerine sıradan gibi geliyor. Teknoloji Transfer Ofisimiz vasıtasıyla hocalarımızın projelerini inceleyince anladık ki son derece kıymetli çalışmalar yapılmış. Bunların patentini almak istediğimizi belirtiyoruz. Onların da izin ve desteği ile üniversitemizin hak sahibi olduğu patent sayımızı 3 yılda 60’a çıkardık. Üniversite tarihi boyunca da başvurulan ulusal ve uluslararası patentlerin sayısı 346 iken, bunların 143 adeti tescil edilerek belge almıştır. Bu verileri de büyük yatırımlar yaparak devreye aldığımız AVESİS veri tabanı sayesinde ortaya çıkardık. Yakın zamandaki hedefimiz de 1 yıl içerisinde üniversitemizin hak sahibi olduğu patent sayısını 100’e ulaştırmak ve hatta mümkünse geçmek” dedi. Patenti alınan projeleri iş dünyası ile paylaştıklarını ve ilgilenen olduğu takdirde hak sahipliğini belli bir ücret karşılığında devrettiklerini de açıklayan Rektör Kılavuz, “Sürekli gelişen ve yenilenen dijital bir çağda yaşıyoruz. Sektör fark etmeksizin teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya gayret eden bir iş dünyası var. İşte burada bizim patentlerimiz devreye giriyor. Akademisyenlerimizin patentli projelerini sanayicilerimiz ve iş dünyası temsilcilerine iletiyoruz. Uygun görülen olursa hak sahipliğini alıyorlar. Buradan üniversitemiz kazanıyor, akademisyenimiz kazanıyor, iş dünyası kazanıyor. Büyük resme baktığınız zaman ülke ekonomisi ve bilim dünyasının kazançlı çıktığını da görebilirsiniz. 3,5 yıllık görev süresi içinde 5 patentimizin hak sahipliğini devrederek ticarileştirdik. Yeni patentler almaya devam edeceğiz. Çok büyük bir akademik birikime sahibiz. Bu birikimin değerlendirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sait Faik ödülü sahibi yazarlar Sait Faik’i anlattı Haber

Sait Faik ödülü sahibi yazarlar Sait Faik’i anlattı

2022 yılını, modern Türk öykücülüğünün kurucu ismi olarak gösterilen Sait Faik Abasıyanık’a adayan Nilüfer Belediyesi, yılın yazarı etkinlikleri çerçevesinde Akkılıç Kütüphanesi’nde bir söyleşi düzenledi. “Sait Faik’in İzinden Giden Öykücüler” isimli söyleşiye, her biri Sait faik Öykü ödülü sahibi olan Ethem Baran, Oya Baydar ve Sine Ergün konuk oldu. Sait Faik Abasıyanık’ın Türk edebiyatı ve kendi yazın yolculuklarına etkisi hakkında düşüncelerini paylaşan yazarlar Sait Faik’in yalın ve etkileyici üslubunun, onu Türk edebiyatının en etkili kişilerinden biri yaptığını vurguladı. Aynı zamanda gazeteci ve sosyolog olan Oya Baydar, sıradan, yalın, sokaktaki insanın gündelik yaşamın ve yalnızlığın şiiri olarak tanımladığı Sait Faik edebiyatının kendisi üzerinde oluşturduğu duyguları ve yazın hayatı üzerindeki etkisini “Onun edebiyatı, bizi başka atmosferlere, başka insanların dünyasına yalın bir üslupla götüren bir edebiyattır” sözleriyle özetledi. Eğitimci ve yazar Ethem Baran da “Sait Faik, yalınlığın içinde şaşırtıcı bir derinlik oluşturan anlatımı ile modern Türk öykücülüğünde öncesi ve sonrası olmayan bir yazardı. Hayatını, yazıları içinde, yazmak içinde yaşamış yalnızlardan biriydi” dedi. Öykü yazarı Sine Ergün de çocukluk yıllarından itibaren Sait Faik Abasıyanık’ın hayatı ve eserleri üzerindeki etkisini, söyleşi için kaleme aldığı ve katılımcılar için seslendirdiği öykü tadındaki metni ile paylaştı. Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, konuk yazarlara, yılın yazarı etkinliklerine katkıları nedeniyle teşekkür etti.

Türkiye, motosiklet lastiği sektöründe söz sahibi olmaya başladı Haber

Türkiye, motosiklet lastiği sektöründe söz sahibi olmaya başladı

Dünyada yaşanan salgın, motosiklet kullanımını gözle görülür bir şekilde arttırdı. Türkiye’nin enduro motosiklet kışlık lastiğini üreten ilk ve tek ülke olması global sektörde de söz sahibi yaptı. Özellikle pandemi sonrası motokuryelerin ciddi oranda artış gösterdiğini ifade eden lastikplatformu.com kurucusu Sedat Yıldız, “Dünyada yaşanan pandemi, bireysel, ekonomik ve kolay ulaşım sağlayan motokuryelerin ne kadar gerekli olduğunu hatırlattı. Biz bu büyümenin daha da artacağını düşünüyoruz. Dünyada motosiklet kullanımı Türkiye'ye göre çok fazla. Dolayısıyla bizde adaptasyon süreci hızlı olacak ve büyüme de paralel hızda gerçekleşecektir” dedi. “Türkiye’de üretilen lastikler uluslararası arenada” Türkiye’de üretilen motosiklet lastiklerinin birçok uluslarası şampiyonalarda başarı elde ettiğini ifade eden Sedat Yıldız, “Dünyanın en çok izlenen motosiklet yarış organizasyonlarından biri olan Speedway Gp'de 2021 yılı şampiyonunun kullandığı lastikler Türkiye'de üretiliyor. Bunun yanında dünyanın en zorlu yarışlarından olan Transanatolia ve Africa Eco Rally etaplarında da ülkemizin lastikleri boy gösterdi. Lastiklerimizi kullanan pilotlar birçok etapta kürsüye çıkmayı da başardı. Enduro arazi sınıfında gösterilen bu başarılardan sonra şimdi de pist lastiği çalışmalarının hızla devam etmekte olduğunu biliyoruz. İnanıyoruz ki birkaç yıl içerisinde motosiklet dünyasının vitrini olan Moto Gp yarışlarında da milli ürünlerimizin başarılarını izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyesi iş sahibi yapıyor Haber

Yıldırım Belediyesi iş sahibi yapıyor

Yıldırım Belediyesi, ilçeyi sosyo ekonomik yönden geliştirmek amacıyla önemli projelere imza atıyor. 2019 yılından bu yana işsizlik problemine çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yürüten Yıldırım İstihdam Merkezi, 5163 kişinin işe yerleştirilmesine öncülük etti ve 519 engelli bireyin de istihdamını sağladı. 2021 yılında ise Yıldırım İstihdam Merkezi’ne başvuran 7567 kişinin 1252’si işe yerleştirilirken 190 engelli bireyin iş sahibi olmasına destek sağlandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve İŞKUR iş birliği ile çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, iş sahibi olmak isteyenlerle çalışanlar arasında köprü vazifesi görüyor. İşe alımların yanı sıra istihdamı artırmak amacıyla mesleki eğitimleri de hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, “Destekli İstihdam Modeli” ile başta iş arayan engelli bireylere yönelik olmak üzere, işe uyum eğitim programları ile ‘İş Koçu Yetiştirme Programı’ uyguluyor. “Mesleki ve Teknik Eğitim Modeli” ile gençlerin ve kadınların istihdamına öncülük ederek nitelik kazanmasına katkı sağlıyor. “Fason Çalışma Modeli ve İşe Uyum Modeli” ile kursiyerlere fason eğitimi vererek vasıf kazanmasını destekleyen Yıldırım Belediyesi, otomotiv tekstil ve makine sektöründe isim yapmış fabrika sistemine sahip firma ziyaretleri de gerçekleştirerek işin niteliğini öğrenen kursiyerlerin işe alınması için de kapılar açıyor. Yıldırım İstihdam Merkezi’nin meyvelerini vermeye başladığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizler Yıldırım Belediyesi olarak iş arayan hemşehrilerimize iş imkânı sağlamak adına ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önce teknik eğitimler veriyor sonra da işe yerleştirilme aşamasında onlara destek oluyoruz. Yıldırım İstihdam Merkezi’miz açıldığı günden bu yana binlerce hemşehrimiz nitelikli hale gelerek iş buldu. Bu vesileyle hem iş arayan vatandaşımızın yüzünü güldürüyor hem de üreticilerimizin aradığı nitelikli iş gücü ihtiyacını da karşılamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.