Hava Durumu

#Şantaj

Yeni Marmara Gazetesi - Şantaj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şantaj haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Korkunç Olay: Eşinin Sevgilisine Saldıran Koca, Cinsel Saldırı ve Şantajla 46 Yıl Hapisle Yargılanıyor Haber

Korkunç Olay: Eşinin Sevgilisine Saldıran Koca, Cinsel Saldırı ve Şantajla 46 Yıl Hapisle Yargılanıyor

Eşinin telefonundan M.Y.'yi eve davet eden Halil Zorlutuna, komşusu Ü.Y. ile birlikte saklandığı odada M.Y.'yebeyzbol sopasıyla saldırarak ağır şekilde darp etti. Dehşetin Boyutları: Olay, 2022'nin Ağustos ayında Yenidoğan Mahallesi'nde yaşandı. Halil Zorlutuna, M.Y.'yi evine çağırıp bir odaya saklandı. M.Y. içeri girer girmez, Halil Zorlutuna ve Ü.Y. tarafından saldırıya uğradı. Halil Zorlutuna, M.Y.'yi dövdükten sonra cinsel saldırıda bulunup bu anları kaydetti. Daha sonra bu görüntüleri şantaj amaçlı kullanarak M.Y.'den otomobil ve ziynet eşyasını aldı.   Mahkeme Süreci: Olayın ardından M.Y. polise başvurdu ve Halil Zorlutuna, F.Z. ve Ü.Y. gözaltına alındı. Halil Zorlutuna tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Cumhuriyet Savcısı Halil Zorlutuna için 46 yıl hapis cezası talep etti. Suçlamalar arasında 'yağma, cinsel saldırı, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın ihlali, silahla yaralama' bulunuyor.   Mağdur ve Eşinin Talepleri: Duruşmada mağdur M.Y. ve eşi Ş.Y., sanıkların cezalandırılmasını talep etti. M.Y.'nin eşine ait 21 bin lira değerinde ziynet eşyasını aldığı gerekçesiyle Halil Zorlutuna'ya 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması da yöneltildi. F.Z. için 'Nitelikli yağma' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 20 yıl hapis; Ü.Y. için ise 'Nitelikli yağma', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından toplam 23 yıl hapis istendi. Son Duruşma ve Beklenen Karar: Dava, sanık avukatlarının savunmalarını yapması için ertelendi.

10 milyon dolarlık şantaj operasyonu Haber

10 milyon dolarlık şantaj operasyonu

Antalya’nın Kemer ilçesinde yabancı uyruklu erkek şahsın kadınlarla görüntülerini çekerek görüntülerin yurt dışında paylaşılmaması karşısında 10 milyon dolar talep eden şahıslar yakalandı.   Alınan bilgiye göre; Kemer ilçesinde yabancı uyruklu Z.A.T. eskiden tanıdığı U.Ş., E.Y. ve C.T.’nin; kendisini tutmuş oldukları villaya getirdikleri kadınlarla arasında yaşananları gizli kamera ile kayıt altına aldıktan sonra 10 milyon dolar istediğini söyledi. Şahıslar paranın verilmemesi halinde görüntüyü kendi ülkesinde bulunan sosyal medya sayfalarında yayacaklarını belirterek tehdit ve şantajda bulundu. Ayrıca Z.A.T. kendisine uyuşturucu madde verildiğini, bu sebeple hareketlerini kontrol edemediğini, cebindeki 10 bin doları E.Y. isimli şahsın çaldığını, kendisine şantaj yapan şahıslardan davacı olduğunu beyan ederek şikayetçi oldu.  Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarına istinaden İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; Adana’da 3 ayrı adres, Antalya il merkezinde 1 adres ve Kemer ilçesinde 1 adres olmak üzere toplam 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.  Operasyonda, şüpheliler U.Ş., E.Y., C.T., U.E., E.C., A.Y. ve fuhuş amaçlı villaya kadın getiren K.T. isimli şahısların birbirleri ile organize bir şekilde hareket ederek olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Olaya ilişkin şantaj konusu video içeriği eşliğinde 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.  Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden A.Y. ifadesinin ardından savcılıktan serbest bırakıldı. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan K.T., E.Y., C.T., E.C. ve U.E. isimli şahıslar hakkında Adli Kontrol Kararı uygulandı. U.Ş. ise tutuklanarak Antalya Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildi. 

Eski sevgili kabusu! Cinsel ilişki görüntüleriyle şantaj yaptı Haber

Eski sevgili kabusu! Cinsel ilişki görüntüleriyle şantaj yaptı

Antalya’da 2018 yılının eylül ayında duygusal birliktelik yaşayan S.K. ve E.K., bir iş yerini 15 gün ortak işletti. Ancak ikili arasında anlaşmazlık çıktı. E.K., beraberindeki 4 kişiyle, evrak üzerinde S.K.'ya ait olan iş yerine gelerek, eşyaları aldı. S.K. de polise şikayetçi oldu. E.K. ise iş yerindeki güvenlik kamerasında kayıtlı olan, cinsel birlikteliklerinin yer aldığı görüntüleri alıp, S.K.'ye “İş yerinde seninle birlikte olduğumuz anı gösteren görüntüler elimde. Şikayetini geri almazsan bu görüntüleri internet ortamında yayarım. Ayrıca, ağabeyine ve oğluna da gösteririm” tehdidinde bulundu. Bunun üzerine şikayetini geri çekmek zorunda kalan kadın, 3 senet ve protokol imzaladı. Daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. MAHKEME GÖREVSİZLİK VERDİ E.K. hakkında, 'şantaj' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava, 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme hakimi davanın ikinci duruşmasında, zorla senet almanın şantaja değil, yağmaya girdiğini, dosyanın ağır cezada görülmesi gerektiğini belirterek 'görevsizlik' verdi. Dosyanın gönderildiği 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına şikayetçi S.K. ile sanık E.K. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, 15 yıla kadar hapsi istenen E.K., S.K. ile 15 günlük ticari ilişki içerisine girdiğini belirterek, “Kendisiyle anlaşamadık. İş yerine yaptığım giderler karşılığında iki adet 50 binlik, 1 adet 14 binlik 3 senet verdi. Senetler vadesi geldiğinde ödenmediği için icraya koydum. Benden senetleri istedi ve beni şikayet edeceğini söyledi. Ortada şantaj varsa, şantaja uğrayan benim" dedi. S.K. ise Asliye Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesini tekrarlayarak, “Yeterli param olmadığı için E.K.'yi yüzde 50 payla ortak yaptım. İş yerime yaklaşık 50 bin liralık tadilat masrafı yapıldı. E.K. bunun 15-20 bin lirasını ödedi. Hatırladığım kadarıyla E.K.'ye 30 bin lira borçluyum. Sonrasında aramızda anlaşmazlık doğdu. Dükkana getirmiş olduğu birtakım malzemeleri 4 adamı ile birlikte gelip, aldı. Ben de şikayetçi oldum. Elindeki görüntülerle bana geldi. Görüntüler ortaya çıkmasın diye şikayetimden vazgeçip, senetleri ve protokolü imzalamak zorunda kaldım. Kendisinden davacı ve şikayetçiyim" diye konuştu. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için 14 Temmuz tarihine ertelendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.