Hava Durumu

#Şehit

Yeni Marmara Gazetesi - Şehit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şehit haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’da şehitlerin anısına lokma dağıtıldı Haber

Bursa’da şehitlerin anısına lokma dağıtıldı

Pençe Kilit Operasyon bölgesinde terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit olan 12 askerimiz, Bursa Ulu Cami’de cuma namazı öncesinde okunan dualarla anıldı. Namaz sonrasında ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 farklı noktada yaklaşık 5 bin kişiye lokma dağıtıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Mahmut Demirtaş tarafından yapılan dağıtıma büyük ilgi gösteren vatandaşlar, şehitlerimiz için dua ederken terörü lanetledi. Haftalardır Gazze’de bir insanlık dramı yaşandığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, masum insanların, yavruların, kimsesizlerin katledildiğini ve 3 aylık süreç zarfında 21 bin civarında insanın İsrail tarafından öldürüldüğünü belirtti. Gazze’deki akan kanın durmasının en büyük temennileri olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bizler zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz her zaman tehdit altında. Bu tehdidi bertaraf etmeye çalışan, bizim huzur ve mutluluk içerisinde yaşamamızı temin eden güvenlik güçlerimiz var. Allah hepsini korusun. Kısa bir süre önce Suriye’de Pençe-Kilit operasyonunda 12 evladımızı şehit verdik. Onların şehirlerine ateş düştü gibi gözükse de bütün ülkemizin içine bir kor, bir ateş düştü. Bizler de kahramanlarımızı Kuran-ı Kerim ve mevlitlerle yad ettik. Rabbim şefaatlerine nail eylesin. Mekanları cennet olsun. Cuma namazı çıkışında da halkımıza lokma ikramında bulunduk. Maalesef dönem dönem şehit haberleriyle sarsılıyoruz. İnşallah bir daha şehit haberleri almayız. Güvenlik güçlerimize, ülkemizin bekası için çalışan devlet adamlarımıza Cenab-ı Hak’tan kolaylıklar diliyorum. Ülke olarak hepimizin başı sağ olsun, Rabbim bir daha böyle acılar ile bizleri imtihan etmesin” dedi.

Gaziler ve şehit yakınlarından DEM Parti önünde eylem Haber

Gaziler ve şehit yakınlarından DEM Parti önünde eylem

Ankara’da gazi ve şehit yakınları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) önünde eylem yaptı.  Şehit ve gazi yakınları DEM Parti önünde eylem yaptı. Terörü kınayan tezahüratların yapıldığı eylemde, DEM Parti'nin bölücü terör örgütü PKK ile ilişkisine vurgu yapıldı. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 kişinin kanında DEM Parti'nin olduğunu söyledi. Türkiye’nin şehit haberleri ile sarsıldığını ve herkesin yüreklerinin yandığını belirten Aylar, “Terör sevicisi Batı'nın çocukları hem bu millete hem bu vatana ihanet ediyor, aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam ediyor” diye konuştu.  Söz konusu partinin sürekli isim değiştirdiğini ve teröre kılıf oluşturduğunu söyleyen Aylar, “Tek amacı terör seviciliği yapmak, dağdaki hainlere kol kanat germek olan DEM Parti; bu milletin değerlerine, birliğine ve bütünlüğüne kastetmeye devam ediyor. Farklı zamanlarda farklı isimlerle karşımıza çıksa da alçaklığını, hainliğini ve kirli emellerini hiçbir zaman gizleyemeyecektir” ifadelerini kullandı.  DEM Parti'nin Batı tarafından yönetildiğini belirten Aylar, “Kime ve neye hizmet ettiği belli olan, salyasını milletimizin üzerine bulaştırmak isteyenler bilsinler ki bu millet sizin havlamalarınızı susturacak, hak ettiğiniz karşılığı size bildirecektir” dedi.  DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın bölücü terör örgütü PKK’ya destek verdiğine dikkati çeken Aylar, şunları kaydetti:  Tuncer Bakırhan denen hain, bebek katili İmralı canisine özgürlük isterken ‘Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağ, Trabzonlu da rahat edemeyecek’ diye bizleri tehdit etmeyi ihmal etmemiştir.”  DEM Parti'nin Türkiye’de vatandaşları ayrıştırdığını söyleyen Aylar, vatandaşların bu hainlere karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu aktardı. Türkiye’nin birliği ve dirliğinin bozulmayacağını belirten Aylar, “Türk milletinin sahip olduğu bu yüce ruh var olduğu müddetçe, milli birlik ve bütünlüğümüze kast edenlerin kirli emelleri asla ve asla gerçekleşmeyecektir” diye konuştu.  Eyleme katılan Kıbrıs gazisi Osman Kaplan, DEM Parti'nin teröre destek verdiğini ifade ederek, “Onlar kahrolsun ve yok olsun. Biz her zaman devletimizin ve vatanımızın yanındayız, Mehmetçiğin arkasındayız. Kiminin evladı, torunu ve kardeşi şehit. Ben Kıbrıs gazisiyim. İçeride saklanmış ve gizlenmişler” dedi.  Şehit ve gazi yakınları protesto gösterisinde “Selahattin Demirtaş teröristtir”, “Vatana kurşun sıkanın sonu sarı torba” yazılı pankartlar açtı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.