Hava Durumu

#Sel

Yeni Marmara Gazetesi - Sel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da ''Sel'' felaketi: Bursa Valisi bilançoyu açıkladı Haber

Bursa'da ''Sel'' felaketi: Bursa Valisi bilançoyu açıkladı

16 kişi mahsur kaldığı yerden ekiplerin yardımıyla kurtarılırken, gün sonu bilançosunu Bursa Valisi Mahmut Demirtaş duyurdu. 40 ev ve iş yerinin hasar aldığını belirten Vali Demirtaş, çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi. Bursa’da gece saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağış kent genelini olumsuz etkilerken, Mudanya ilçesine bağlı Tirilye ve köylerde büyük hasar meydana geldi. Şiddetli yağışın etkisiyle meydana gelen heyelan sonucu bazı evlerde çökme meydana geldi. Yolların bozulmasına neden olan yağmur, sokakları göle çevirdi.  Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Demirtaş yaptığı açıklamada 40 ev ile iş yerinin hasar aldığını ve mahsur kalan 16 kişinin kurtarıldığını belirterek, "Şu an temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gece saat 01.00’den sonra şiddetli bir şekilde yağmur yağmaya başladı. Metrekareye yaklaşık 55 kilogram civarında yağış oldu. Burada Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, ilçe belediyeleri ve AFAD’ın kurtarma ekipleri teyakkuz halinde. Gece saatlerinde Kaymakam'ımız olay yerindeydi. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İnanıyorum ki öğlene kadar çalışmalar bitecek. Önceliğimiz, bu sel felaketinin neden kaynaklı olduğu. Bunun tespit çalışmaları sürüyor. Tespitini yaptıktan sonra gereğini yapacağız. 40 vatandaşımızın ev ve iş yeri zarar gördü. 20 araç hasar aldı. 16 vatandaşımız da mahsur kalmıştı, onları da kurtardık. 1 vatandaşımız hafif yaralandı. Ketendere köyünde de bir yıkım oldu. Çok şükür can kaybı yok. Tüm Bursa’ya geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Sel ve aşırı yağışlarda 9 kişi hayatını kaybetti Haber

Sel ve aşırı yağışlarda 9 kişi hayatını kaybetti

Sel ve aşırı yağışlardan dolayı Zonguldak'ta 4, Batman'da 4 ve Diyarbakır Hani'de 1 vatandaş hayatını kaybetti. Sağanak nedeniyle çok sayıda ev, iş yeri ve park halindeki araç sel sularından etkilendi. Zarar gören okullar ve evler için AFAD tarafından 50 milyon lira kaynak ayrıldı.  SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR! Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. BATMAN'DA GÖRGÜ TANIĞI DEHŞET ANLARINI ANLATTI! Çöken evin bitişiğinde yaşayan görgü tanığı Zeynep Güner, selde kız kardeşinin 3 çocuğu ile babaannelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Çocuklarını güçlükle evden kurtardıklarını anlatan Güner, çocuklarını kurtardıktan sonra eşiyle birlikte mahsur kaldıklarını dile getirdi. Görevliler ve vatandaşların yardımı ile kurtarıldıklarını anlatan Güner, sel anında yaşadıklarını İHA kamerasına anlattı. Gece yarısı gök gürültüsüyle irkildiklerini anlatan Güner, “Evde içerideydik. Gece yarısı 00.00 gibiydi. Çocuklarım korkudan yatmamıştı. Onları yatırmaya çalıştım. Eşimle çay içtiğimiz sırada büyük bir ses geldi ve elektrikler kesildi. Eşim kapıyı açınca sel suları evimize doldu, üzerimize geldi. Bebeğimi aldım eşim, diğer çocukları alarak zor attık dışarı kendimizi. Allah kurtardı bizi. Bir kızım dama çıktı çocukları ona uzatarak kurtardık. Ben ve eşim mahsur kaldık. Kız kardeşimin üç çocuğu ve kaynanası vefat etti. Komşular bizi kurtardı” dedi.

3 kamyonet ve 2 karavanda can pazarı! Sel sularına kapılan 15 tatilci kurtarıldı Haber

3 kamyonet ve 2 karavanda can pazarı! Sel sularına kapılan 15 tatilci kurtarıldı

Ortaca'nın Gökbel Mahallesi'nin Kargıcak Koyu'nda bugün saat 11.00 sırasında başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kışla Dağı ve diğer yüksek kesimlerden inen sel suları, önüne ne gelirse katarak yolları dereye çevirdi. Sel nedeniyle koydaki tatilcilere ait 3 kamyonet ile 2 karavan metrelerce sürüklenirken, denizin rengi kahverengiye döndü. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, jandarma, orman ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla mahsur kalan 15 kişi tahliye edilirken, sel sularının savaş alanına çevirdiği yollar temizlenmeye başlandı. ÇANAKKALE'DE SAĞANAK; CADDE VE SOKAKLAR SUYLA DOLDU Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce dün Çanakkale için 'sarı kodlu' uyarı yapıldı. Uyarının ardından kentte, saat 08.00 sıralarında aniden bastıran ve 1,5 saat etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle kentte bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Sağanağın neden olduğu sel nedeniyle bazı çöp konteynerleri devrildi. Çanakkale Belediyesi ekipleri, su birikintisi, sel oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı. Meteoroloji harita yayımladı: İstanbullular dikkat! Saatler içinde sıcaklıklar 10 derece düşecekHaberi Görüntüle KEPEZ DERESİ TAŞTI Çanakkale'de sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kepez beldesinde Kepez Deresi taştı. Derede bağlı teknelerin bazıları su alarak zarar gördü. Balıkçılar, dereye giderek teknelerini kontrol etti. Kepez Belediyesi ekipleri bölgede iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan ilk belirlemelere göre il merkezinde metrekareye 66, Eceabat'ta 59, Gökçeada'da 27 ve Lapseki'de ise 20 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.