Hava Durumu

#Şenlik

Yeni Marmara Gazetesi - Şenlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şenlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

7’den 70’ renkli görsel şenlikle o şehre renk kattılar Haber

7’den 70’ renkli görsel şenlikle o şehre renk kattılar

780 metrekarelik alana kurularak adeta tuvale dönüştürülen panolar, Bursa’nın ana cadde ve meydanlarında sergilenecek. Bursa’da trafo binaları, istinat duvarları ve köprülü kavşakları ‘tuval gibi kullanıp’ sanat eserine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, grafiti sanatını da şenlik havasında desteklemeye devam ediyor. Geçen sene ‘Sprey seni çağırıyor. Şehrine renk kat’ sloganıyla düzenlenen Grafiti Şenliği’nin ikincisi, Hüdavendigar Kent Parkı’nda yapıldı. İstanbul, İzmir, Kocaeli, Denizli, Mardin, Hatay, Adıyaman, Burdur ve Bursa’nın farklı noktalarından gelen onlarca profesyonel ve amatör grafiti sanatçısı, şenlik için hazırlanan 780 metrekarelik alan üzerinde hünerlerini sergiledi. Endonezya uyruklu iki grafiti sanatçısının da katıldığı şenlikte, bugüne kadar eline hiç sprey boya bile almamış 7’den 70’e yüzlerce vatandaş da panoları rengarenk boyadı. Şenlik için hazırlanan alandaki panolar adeta dev bir tuvale dönüşerek izleyenlere görsel şölen yaşattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların da akın ettiği şenlikte kullanılan sprey, boya ve benzeri tüm malzemeler Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, toplam 1820 kutu sprey boya ve 90 kilo boya kullanıldı. Ayrıca gün boyu katılımcılara çay, kahve ve meşrubat ikramları yapıldı. Profesyonel sanatçılar yaptıkları tasarımlarla büyük beğeni topladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şenlik alanına gelerek, sprey boya ile hünerlerini sergileyen vatandaşlarla sohbet etti. Kendisi de sprey boya ile duvarlara iz bırakan Başkan Aktaş, profesyonel sanatçıların eserlerini izleyip, çalışmalarından dolayı kutladı. Bu sene ikincisi düzenlenen Grafiti Şenliği’ne gerek profesyonel sanatçıların gerekse vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Başkan Aktaş, herkesin gönüllerince çizip boyadığını belirtti. Grafiti Şenliği’nin bu sene de yapılması için çok fazla geri dönüş aldıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Grafitinin kontrollü ve teşvik edici bir şekilde şehrimize katkı sağlaması için bu eğlenceli etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. İzmir, İstanbul, Mardin gibi farklı şehirlerden katılımcılar oldu. Hüdavendigar Kent Parkı, profesyonel ve amatör grafiti sanatçıları ile şehrine renk katmak isteyen halkımızın buluşma noktası oldu. Sanatçılarımız eserlerini taşınabilir panolar üzerine yapıyor. Bu panoları Bursa'mızın ana cadde ve meydanlarında sergileyeceğiz. Organizasyonda kullanılan sprey, boya ve benzeri tüm malzemeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladık. Yurt içi ve yurt dışından etkinliğimize katılan sanatçılarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Diyabet hastaları için özel şenlik Haber

Diyabet hastaları için özel şenlik

Bursa’da özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkân tanımak için birçok çalışmayı hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tip 1 Diyabetliler Derneği iş birliğinde 7. Diyabetliler Şenliği’ni de düzenledi. Şenlik çerçevesinde Merinos Parkı’nda sokak oyun alanları, şişme oyuncaklar, boyama etkinliği, masa tenisi gibi çeşitli programlar düzenlenerek diyabet rahatsızlığı bulunan çocukların aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirmesi sağlandı. Tip 1 Diyabetliler Şenliği’ne katılarak çocukları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Yadigar Aydın ve BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam ile birlikte alanı gezerek vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Şenliği düzenleyerek güzel ortamın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, kendi ailesinde de şeker hastalığı olanların bulunduğunu ve bu yüzden rahatsızlığı yakından bildiğini söyledi. Gerekli kurallara uyulması ve bunu yaşam tarzına dönüştürmek gerektiğini belirten Başkan Aktaş, “Derneğimiz bu tür etkinliklerle toplumda bu hastalığa karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Ailelerin de şuurlu bir şekilde çocuklarına yaklaşma ve ilgilenme öncelikleri var. Allah herkese sağlık ve sıhhat versin. Hastalık insanlar için sonuçta. Mesele pes etmemektir. Bizler sene 10 Ocak ile 31 Aralık arasında doğum günü olan bin 200 çölyak hastası çocuğun doğum gününü kutladık. Ekiplerimiz evlerine giderek glütensiz yaş pasta götürdü. O ailelerin mutluluğuna ortam olmak bizim de için büyük bir mutluluk. Rahatsızlık olabilir mesele doğru şekilde mücadele edebilmek. Çölyak hastalarına gerekli ürünlerin üretilebilmesi için Merinos’ta yer tahsis ettik. Devletimizin de sağlık imkanları çok iyi. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek olmaya hazırız. Çocuklar, bu ülkenin geleceği. Ailelerimiz ilgi ve alakayla çocuklarımızın yüreğini ne kadar doyurabilirse gelecekleri de o kadar iyi olur” dedi.

İznik’te nektarin hasadı şenlik ile başladı Haber

İznik’te nektarin hasadı şenlik ile başladı

İznik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tertip edilen nektarin şenliğine Kaymakam Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, protokol mensupları ve STK temsilcileri katıldı. Tarla sahibi Orhaniye Muhtarı Suat Ateş, “Sizlerin de bildiği gibi nektarin artık ilçemizin en güzel gelir kaynaklarından biri. Bu nektarin çeşidini şu ânda Hollanda, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere İznik’ten ihraç ediyoruz.Böyle güzel bahçeler yetiştiren çiftçilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül de konuşmasında, “İznik’te yaklaşık 220 bin dekar alanda tarımsal üretim gerçekleşiyor.Bunun yine yaklaşık yüzde 61’lik kısmını meyvecilik oluşturmaktadır.Bu alan içerisinde nektarin bahçelerinin payı ise yüzde 10’dur.Bu da oldukça önemli bir değer.Bu nektarinler İznik’ten direk yurtdışına ihraç edilmektedir.Geçtiğimiz yıl nektarin ihracatından yaklaşık olarak 100 Milyon TL ilçemize girdi sağlanmıştır.Bu yıl bu rakamın 125 milyon TL’yi bulması bekleniyor. Nektarin hasadı ilçemizde haziran ayında başlayıp eylüle kadar devam ediyor. İznik ziraî faaliyetleri bakımından önemli bir ilçemiz” dedi. Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ise, “İznik bölgesi ürün kalitesi, lezzeti ve farkıyla bugün önemli ihracatlar gerçekleştiriyor. İznik çiftçisi şuurlu ve eğitimli.Yetiştirilen bağların ve bahçelerin kalitesi ortada.İnşallah çiftçimiz gayretlerinin semeresini alır. Rabbim çiftçilerimizi âfetlerden korusun. Ben bu vesile ile hasat sezonunun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. İznik Kaymakamı Recai Karal ise konuşmasında,“İznikli çiftçimiz bilinçli bir şekilde tarım yapmakta. Bizler bunu daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Burada inovasyon devreye giriyor. bol ve bereketli bir yıl diliyorum” dedi.

23 Nisan’da Nilüfer’de çevrim içi şenlik var Haber

23 Nisan’da Nilüfer’de çevrim içi şenlik var

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevinci Nilüfer’de bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi coşku içinde yaşanacak. Nilüfer Belediyesi, “Fark etmez sokakta ya da evde” sloganıyla düzenleyeceği çevrim içi etkinliklerle çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı sevincine ortak olacak. “23 Nisan hep kalbimizde” başlığıyla düzenlenecek etkinlikler hafta boyunca devam edecek. Etkinlikler, 20 Nisan Salı günü Çocuklara Kitap Söyleşileri ile başlayacak. Saat 15.00’de gerçekleşecek söyleşiye Nazlı Deniz Güler katılacak. İsteyen çocuklar bu etkinliği Nilüfer Sanat Youtube kanalından takip edebilecekler. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ayrıca, 23 Nisan’da kütüphaneyi ziyaret eden çocuklara da sürpriz hediyeler verecek. 22 Nisan Salı günü ayrıca Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de zoom üzerinden “23 Nisan Resim Atölyesi” düzenleyecek. Saat 17.00’de başlayacak olan etkinliğe katılan çocuklara, Ralph Weder’in “Ekolojik Mahalle” kitabı da armağan edilecek. Nilüfer Belediyesi Nilüfer Kent Tiyatrosu da “Tiyatro, Her Çocuğun Hakkıdır” diyerek 21 Nisan’dan itibaren çocukları oyunlarla buluşturacak. “Yaşlı Kadın ve Papağan”, “Aylak”, “Bir Avuç Tohum”, “Gizli Orman Sakinleri” ve “Renkli Olsun Yarınlar” isimli oyunlar, Nilüfer Kent Tiyatrosu Youtube kanalında yayınlanacak. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü de çevrimiçi olarak 21 Nisan Çarşamba günü Hareketli Kitap Atölyesi, 22 Nisan Perşembe günü de Marakas Yapımı ve Ritim Atölyesi düzenleyecek. Saat 14.30’da gerçekleştirilecek atölyelere katılmak isteyen çocukların, 0224 452 78 71 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Nilüferli Çocuklar Turgay Başkan’la Buluşuyor Nilüfer Kent Konseyi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile çevrimiçi olarak bir araya getirecek. Buluşmada çocuklar, Nilüfer’e dair hayallerini, umutlarını, düşüncelerini paylaşacaklar. Bu buluşmada yer almak ve düşüncelerini paylaşmak isteyen çocuklar https://bit.ly/2ORbfhP adresinden kayıt yaptırabilecek. Atatürk Anıtı önünde çelenk tören düzenlenecek Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan günü Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde de çelenk koyma töreni düzenleyecek. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek törene Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve protokol üyeleri katılacak. Çelenk töreninin ardından da Nilüfer Çocuk Korusu mini bir konser verecek. Nilüfer Bando da Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda marşlar ve şarkılar çalarak 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu yaşatacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.