Hava Durumu

#Sürdürüyor

Yeni Marmara Gazetesi - Sürdürüyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sürdürüyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Baba yadigarı mesleğini yarım asırdır sürdürüyor Haber

Baba yadigarı mesleğini yarım asırdır sürdürüyor

Zamana yenik düşen mesleklerden olan kalaycılık, teknolojinin gelişmesiyle son demlerini yaşıyor. Bursa’da yaşayan 59 yaşındaki kalay ustası Yılmaz Erişen, babasından öğrendiği mesleğini 47 yıldır özveriyle devam ettiriyor. Unutulmaya yüz tutmuş mesleğin son temsilcilerinden birisi olan Erişen, sabahın erken saatlerinde dükkanını açarak güne başlıyor. Müşterilerinin getirdiği bakır kaplarla özenle ilgilenen Erişen’in kalayladığı malzemeler, müşterilerinden de takdir topluyor. Mesleğe 12 yaşında başladı Çocuk yaşlarındayken, babasının yanında mesleğe adım attığını söyleyen Erişen, “Ben bu işe ilkokul 3. sınıfa giderken başladım, aşağı yukarı 47 sene oldu. Baba mesleğim, okulda dersimizi bitirip buraya çalışmaya geliyordum. Çalışmaya gelmeyince kızarlardı, ‘dükkanda iş var siz burada oturuyorsunuz’ derlerdi” şeklinde konuştu. “Bu mesleği öldürmek istemiyoruz” Elinden geldiğince mesleğini yaşatmaya çalışacaklarını söyleyen Erişen, “Sürdürebileceğimiz kadar sürdüreceğiz. Elimiz ayağımız tutana kadar devam edeceğiz. Yapamayacak gibi olursak biz de bırakırız. Çünkü kolay değil 47 senedir yapıyoruz bu mesleği. İş olduğu sürece yapmaya çalışacağız. 70 senelik dükkan burası, bu mesleği öldürmek istemiyoruz” dedi. Gençler tercih etmiyor Gençlerin genellikle aile yadigarı antikaları getirip dekor yapmak için parlattıklarını belirten Erişen, “Evde yaşlı insanlar varsa, genellikle onlar bakır kullanıyor. Gençler pek tercih etmiyor. Gençler de genellikle yumurta tavaları ve bakır cezve kullanıyor. Yemek yapmaya bakır tencere kullanmıyorlar. Olursa ailesinden kalmış antikaları getiriyor, parlatıp dekor yaptırıyor” diye konuştu.

GÜRSU BELEDİYESİ, İSTİHDAMDA ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR Haber

GÜRSU BELEDİYESİ, İSTİHDAMDA ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

İstihdam konusunda öncü proje ve hizmetlerle örnek olan Gürsu Belediyesi, yeni adımlarla istihdama olan desteğini etkin olarak arttırmayı sürdürüyor.Gürsu Belediyesi, imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, istihdam konusunda yapılacak ortak çalışmalarla iş arayanlarla iş verenler daha geniş platformlarda bir araya gelme imkanı bulacak. Protokole, Gürsu ve çevresinde yaşayan ve iş arayan mavi yaka adayların iş bulmaları hızlandırılacak, işverenlerin de eleman açığını doğru adaylarla ve çok daha hızlı kapatmalarına imkan sunulacak. ’İstihdam odaklı birçok proje ve hizmete imza atarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokollerimiz ve istihdam buluşmalarımızla, iş arayanlarla iş verenleri buluşturduk’ diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 'Gürsu sınırları çerçevesinde başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık. Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. 2021 yılında oluşturduğumuz kollektif Kariyer merkezimiz, Gürsu ve Bursa’mızın sınırlarını aşarak birçok ilden de talep alır hale geldi. İmzaladığımız iş birliği protokolümüzle inşallah daha da geniş kitlelere ulaşma imkanı bulacağız. İstihdam konusunda sorumluluk hissedip, taşın altına elini koyup, hizmet etme hedefini seçerek bizlerin de benimsediği bu yolda yanımızda olan, iş birliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum' dedi.

Gürsu Belediyesi istihdama desteğini sürdürüyor Haber

Gürsu Belediyesi istihdama desteğini sürdürüyor

Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezi koordinasyonuyla, Gürsu Belediyesi hizmet binasında, Beybi Firması yetkililerince gerçekleştirilen istihdam buluşmasında 120 kişi iş görüşmesinde bulundu. İstihdam buluşması kapsamında; üretim işçisi, kalite kontrol görevlisi, kimyasal hazırlama işçisi, vardiya sorumlusu işlerinde çalıştırılmak üzere, ön görüşme sonrası yapılan mülakatlarla değerlendirilen 100 kişinin istihdamı sağlandı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kollektif Kariyer Merkezi’mizle, belediyemize iş başvurusunda bulunan kardeşlerimizle firmalarımız arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Hem iş arayan kardeşlerimize hem de personel ihtiyacı olan firmalarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Kollektif Kariyer Merkezi’miz bünyesinde verdiğimiz iş arama rehberliği hizmeti kapsamında bugüne kadar, 3500 kişiyle görüşüldü ve 1300 kişinin iş sahibi olmasını sağladık. Bunun yanında sanayicimizin en çok ihtiyaç duyduğu iş dallarında eleman yetiştirilmek üzere meslek edindireme kursları, girişimcilik kursları da düzenliyoruz. İstihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla çalışma arkadaşlarımızla birlikte dikkate değer bir çaba ortaya koyuyoruz. İstihdam odaklı hassasiyetimize verdikleri destek için Beybi firması yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Başvuru yapan kardeşlerimize ve firmamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Bugüne kadar gerçekleştirilen 33 istihdam buluşmasında, her 100 kişiden 30’u iş sahibi yapılarak istihdamı sağlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.