Hava Durumu

#Sürüyor

Yeni Marmara Gazetesi - Sürüyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sürüyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da kitap günleri tüm coşkusuyla sürüyor Haber

Bursa'da kitap günleri tüm coşkusuyla sürüyor

İnegöl Belediyesi, 2017 yılında ilki düzenlenen İnegöl Kitap Günleri organizasyonunun 6’ncısını kitapseverlerle buluşturdu. 05 Kasım Cumartesi günü kapılarını açan ve 13 Kasım’a kadar sürecek olan 9 günlük kitap şöleni, açıldığı günden itibaren tüm coşkusuyla sürüyor. İnegöl Kitap Günleri çerçevesinde 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitap, 9 günlük organizasyonda kitapseverlerle buluşuyor. Sadece İnegöl değil çevre il ve ilçelerden de yoğun ilgi gören Kitap Günleri Fuarı, her gün binlerce misafiri ağırlıyor. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla günde 10 bin öğrenci, ücretsiz olarak fuara taşınıyor. Aynı zamanda bireysel olarak gelen ziyaretçilerle birlikte günlük 10 binin üzerinde kitapsever, yazarlar ve kitaplarla buluşuyor. Aynı zamanda yayınevleri uygun fiyatlarla herkesin kitaba ulaşması adına kampanyalar düzenleyerek yüzde 40’lara varan indirimler sunuyor. Adeta bir kitap şöleni havasında gerçekleşen Kitap Günleri etkinliği, MODEF Fuar alanında tüm coşkusuyla devam ediyor. Belediye Başkanı Alper Taban da Salı günü Kitap Günleri etkinliğini ziyaret etti. Kitap stantlarını gezen ve yerel yazarlarla buluşan Başkan Taban, devam eden etkinliğe ilişkin de açıklamalarda bulundu. Her yıl daha da geliştirerek Kitap Günleri organizasyonunun sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Taban, “Bizler bir yandan şehrimizi imar ederken, bir yandan da geleceğimiz olan gençlerimizin, evlatlarımızın sağlam temeller üzerinde gelişimlerini sürdürmelerini arzu ediyoruz. Bu noktada 2017 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl 6’ncı kez kapılarını açan İnegöl Kitap Günleri, önemsediğimiz etkinliklerimizden biri. Gençlerimiz, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı kitapla buluşturarak, yazarlarımızla bir araya getirerek okumanın önemine dikkat çekiyoruz. Bilimin, ilimin kaynağı olan kitapların her bireyin hayatının bir parçası olmasını arzu ediyoruz. Bu düsturla yetiştirdiğimiz nesiller, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceğinin temelleri olacak” dedi. İnegöl Kitap Günleri organizasyonunu her gün 10 bin öğrencinin ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Taban, “Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımızın ailece gelip stantları gezdiğini, kitaplar aldığını görüyoruz. Bu bizleri ayrıca mutlu ediyor ve aynı zamanda motive ediyor. 6’ncısını düzenlediğimiz bu organizasyonların verdiği motivasyonla bizler şehrimizde 3 tane Nöbetçi Kitaphane oluşturduk. Modern kütüphane hüviyetindeki bu mekanlar, öğrencilerimiz ve gençlerimizden de büyük ilgi gördü. Bugün şehrimizde 4’üncü Nöbetçi Kitaphanemizi oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Sadece öğrencilerimiz değil, biz tüm vatandaşlarımızın başucunda bir kitap olmasını arzu ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmaktan da vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Karacabey’de eğitime destekler sürüyor Haber

Karacabey’de eğitime destekler sürüyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bakırköy Mahallesinde eğitim veren Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Müslüm Karataş ve Bakırköy Mahalle Muhtarı Kazım Önen’in de yer aldığı ziyarette Özkan, öğretmen ve öğrencilerle birebir sohbet ederken, Karacabey Belediyesi tarafından okulda yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Okul Müdürü Karataş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken,“Okulumuzun tesisatının yenilenmesi ve bahçemizin düzenlenmesinde Karacabey Belediyesi’ninçok ciddi anlamda katkıları oldu. Değerli katkılarından dolayı Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz” dedi. Mahallemiz için çok güzel oldu Muhtar Kazım Önende yaptığı açıklamada,“Okulumuzun eski hali harabelikti. Çalışmalar ve katkıları için Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız ve mahallemiz için çok güzel oldu”dedi. Başkan Ali Özkan da yaptığı açıklamada,“Muhtarımızın ve müdürümüzün ifade ettiği gibi burası harabelik, eski bir okuldu,bu yüzden de böyle bir çalışma düşüncesi hasıl oldu. Gerçekten de güzel oldu. Karacabey Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yaptık,okulun içinde ve dışında gerekli tadilat çalışmasını gerçekleştirdik, şirin bir eğitim yuvası ortaya çıktı. Çocuklarımız da burada cıvıl cıvıl maşallah.Onları görmek, onlarla bir arada olmak bizi gerçekten mutlu etti. Tabi öğretmenler okula severek gelirlerse, verimleri onlarca kat artar.Severek yapılacak bir iş olarak görülüp, idealist bir felsefe ile yürütüldüğünde, çocukların hayatına dokunulduğunda,eğitimciliğin gerçekten çok olumlu sonuçları oluyor.Bu okulda da gördük ki çocuklarımız, eğitimcileri ile kaynaşmış ve burada olmaktan da çok mutlular, hepsinin yüzü gülüyor. Bu anlamda desteklerimiz devam edecek” dedi.

Karacabey’de arazi yollarına rahat ve güvenli ulaşım için düzenlemeler sürüyor Haber

Karacabey’de arazi yollarına rahat ve güvenli ulaşım için düzenlemeler sürüyor

Ekipler, kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla özellikle çiftçiler tarafından kullanılan ancak yağışlarda bozulan arazi yollarını kullanılabilir hale getiriyor. Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla özellikle çiftçiler tarafından kullanılan ancak yağışlarda bozulan arazi yollarını kullanılabilir hale getiriyor. Karacabey Belediyesi’nin arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleri, üreticilerin de yüzünü güldürüyor. Kararlı bir şekilde devam edecek Bu çerçevede ekiplerin sahada aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “2022 yılında Yeşildere, Gölecik, Ovahamidiye, Arız, Muratlı, Doğla, Canbaz ve Karakoca mahallelerimizde, toplam 12 km arazi yolu tesviyesi yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım, ilçemizin en önemli başlıklarından birisidir. Üreticilerimiz için verimli topraklar ve onların ulaşabilir olması da ayrıca önemli. Bu noktada ekiplerimiz, kışın bozulan arazi yollarını düzenleyerek çiftçilerimizin kullanabilecekleri hale getirmeye gayret gösteriyor. Bu anlamda çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam edecek” dedi. Yenilenen araç filosu ile daha güçlü Karacabey Belediyesi hem merkez hem kırsaldaki çalışmaları daha pratik hale getirmek için aldığı araçlarla da bu çalışmalara önemli katkı sağladı. Son 2 yılda alınan 19 yeni araçla birlikte 8 yıllık görev süresi boyunca toplamda 52 hizmet aracını ilçeye kazandırdıklarını belirten Özkan, “Bu dönemde, böylesine önemli bir yatırımı yapan ender belediyelerden birisiyiz. Nitekim hala alımlarımız da devam ediyor. 1-2 ay içerisinde 10’a yakın yeni araç daha filomuza dahil olacak. Ve bunlar özellikle merkez ve kırsalda halkımıza hizmeti kolaylaştıracak yatırımlar. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.