Hava Durumu

#Tabandan

Yeni Marmara Gazetesi - Tabandan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tabandan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Taban’dan kültür sanat ekibine övgü Haber

Başkan Taban’dan kültür sanat ekibine övgü

İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, korolar ve tiyatro topluluğu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Ramazan ayı boyunca düzenlenen farklı iftar organizasyonlarında 7’den 77’ye her yaştan bireyle bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, dün akşam İnegöl’ün kültür sanat ekibiyle iftar sofrasında buluştu. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, korolar ve İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu Topluluğu üyelerinin katıldığı iftarda, kültür sanat adına istişareler de yapıldı. Yemek sonrası konuklara hitaben bir konuşma yapan Başkan Alper Taban, “Bu akşam Halk Dansları Topluluğumuz, korolarımız ve tiyatro topluluğumuzla birlikte iftar sofrasında buluşmak istedik. Bizim için çok kıymetli ve değerlisiniz. Zor bir 2 yıl geçirdik. Sahnelerden uzak kaldık bu süreçte. Bizler emeklerinizin de boşa gitmemesini istiyoruz. Burada çok güzel bir ekip var. Nihayetinde şehrimizde belediyecilik anlamında sadece yol, altyapı ve yapım işleriyle uğraşmadığımızın da göstergesidir buradaki kadro. Katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrası için de çok daha fevkinde ve güzel işler yapalım. Her biriniz büyük bir sinerji oluşturuyorsunuz bu şehirde. Ben bu vesileyle tekrar ramazanınızı tebrik ediyorum” dedi. Konuşma sonrası şehrin kültür sanat hayatı başta olmak üzere İnegöl’e dair istişareler de yapılarak konukların görüş ve önerileri dinlendi.

Başkan Taban’dan Mevlid Kandili mesajı Haber

Başkan Taban’dan Mevlid Kandili mesajı

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişinin yıldönümü, tüm İslam coğrafyasında farklı etkinliklerle kutlanıyor. Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında yapılan çeşitli anma programlarının yanı sıra, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da yazılı bir açıklama yaparak yarın (Pazar) idrak edeceğimiz Mevlid Kandilini kutladı. Mevlid-i Nebi haftası olması dolayısıyla Peygamber efendimizin doğumunun 1450’nci yılının kutlanacağını hatırlatan Başkan Taban, “Bu vesileyle tüm ilçe halkımızın ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum. Rabbim nice kandillere sağlık, sıhhat içerisinde bizleri yetiştirsin inşallah. Kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır. İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selamete çağıran peygamberimiz, bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir. Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır. Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen 2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının bu yıl “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla kutlanacağını da kaydeden Başkan Taban, “Vefa, mümin ahlakının bir gereğidir. Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) örnek bir şahsiyet ve en güzel örnektir. Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN TABAN’DAN MAHALLEYİ TEMİZLEYEN GÖNÜLLÜ VATANDAŞA ZİYARET Haber

BAŞKAN TABAN’DAN MAHALLEYİ TEMİZLEYEN GÖNÜLLÜ VATANDAŞA ZİYARET

Bursa’nın İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, oturduğu mahalleyi her gün temizleyen emekli vatandaşı ziyaret ederek kendisine teşekkür etti.Yeniceköy Mahallesi’nde ikamet eden Kazım Yolcu, emekli olduktan sonra her sabah oturduğu mahalledeki caddeyi baştan aşağı temizliyor. Yıllardır gönüllü olarak bu işi yapan Yolcu’yu gören herkes takdirle karşılıyor. Temizlik yaptığı sırada bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen emekli vatandaş, 'Bu işi tamamen gönüllü olarak yapıyorum, herhangi bir beklentim yok. Para almıyorum. Daha temiz bir İnegöl için her sabah bu caddeyi baştan aşağı temizliyorum. Çocuklarımıza, torunlarımıza örnek olmaya çalışıyorum. Aslında herkes kendi kapısının önünü temizlese çok güzel olur, daha temiz olur. Temizlik îmandan gelir, biz müslümanların temizlik hususunda çok titiz olmamız lâzım. Lütfen yerlere kimse çöp atmasın, herkesten bunu rica ediyorum' dedi.Başkan Taban ziyaret ettiHaberlerin ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kazım Yolcu’yu ziyaret etti. Evinin kapısında başkanı karşılayan Yolcu, ziyaretinden dolayı memnun olduğunu belirterek, her zaman üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Alper Taban ise, kendisine bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, 'İnşallah el birliğiyle ilçemizi daha temiz bir yer hâline getireceğiz. Vatandaşımız emekli olduğu hâlde yıllardır gönüllü olarak bu işi yapıyor, beni çok mutlu etti, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.