Hava Durumu

#Tamamlandı

Yeni Marmara Gazetesi - Tamamlandı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tamamlandı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TOGG heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Kilit aşama tamamlandı Haber

TOGG heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Kilit aşama tamamlandı

TOGG hesabından yapılan yeni paylaşımda, deneme üretimine yaklaşılan Gemlik tesisindeki çalışmalarda kilit aşamalardan birinin daha kusursuz şekilde tamamlandığı açıklandı. Paylaşımda parça kontrol ve doğrulamaların ardından ilk C-SUV gövdesinin robot hatlarında başarıyla üretildiği duyuruldu. "KUSURSUZ ŞEKİLDE TAMAMLADIK" TOGG'dan yapılan açıklamada, "Deneme üretimine adım adım yaklaştığımız Gemlik Tesisimizdeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladık. Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarımızda başarıyla ürettik." ifadeleri kullanıldı.  Öte yandan, TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çıkacak. Ardından C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor. TOGG CEO'SU TARİHİ AÇIKLAMIŞTI Öte yandan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yeni otomobilin caddelere çıkacağı tarihi açıklamıştı. Burada düzenlenen konferansa katılan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, anlamlı günde Samsun'da gençlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Otomobilimiz banttan indiği zaman ilk sahibi belli. Hatırlarsanız 2019 yılındaki lansmanımızda Cumhurbaşkanı'mıza rezerve etmiştik. TOGG'U NE ZAMAN CADDELERDE GÖRECEĞİZ? Artık zaman yaklaştı. 2023 yılının Mart ayından itibaren artık caddelerde de görmeye başlayacağız. Hızlıca üretimimizi artırarak yollarda TOGG'ları görmemizi sağlayacağız. Henüz talep toplamaya başlamadık. Bunun için biraz daha vakit var. Bu konuyu yılın ikinci yarısında değerlendirebiliriz ama henüz yönetim kurulunda aldığımız böyle bir karar yok" diye konuşmuştu.  

Seydi Nasır Camii’nde çevre düzenlemesi tamamlandı Haber

Seydi Nasır Camii’nde çevre düzenlemesi tamamlandı

Tarihi ve kültürel mirasın yanında manevi mirasın da korunup yaşatılması için önemli çalışmalar gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mollafenari Mahallesi’ndeki Seydi Nasır Camii’nde abdestlik, tuvalet, avlu ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Uludağ yamaçlarında bulunan ve kaynaklara göre 15’inci yüzyılda Buharalı bir tüccar tarafından yapıldığı bilinen Seyid Nasır Camii ve Türbesi, yenileme çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasının yanında manevi mirasının korunup yaşatılması adına da çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Burası Bursa’nın en eski camilerinden birisi. Seydi Nasır Hazretleri, Emir Sultan ve Seyyid Usul ile birlikte Buhara’dan Bursa’ya göç ediyor. Buradaki cami ve türbe, 2. Murad döneminde bir hayırsever tarafından yaptırılıyor. Abdülhamid döneminde de cami ve türbede bir tadilat yapılıyor. Bizler de camimizin abdesthanelerini yenileyerek çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Ayrıca cami ve türbenin çevresinde zamanla oluşan bir takım yıpranmalar, tahribatlar vardı. Bu eksiklikleri gidermek için çalışma başlattık. İlerleyen günlerde de camimizin eksikliklerinin giderilmesi noktasında çalışmalar yapacağız. Tarihi mirasımıza bakmak lazım ki, eserler ayakta kalsın ve ileriye doğru yürüsün. Bu camimiz 15’inci yüzyıllardan günümüze kadar geliyorsa, burada hayır duaları vardır. Bizler de bu hayır dualarından nasiplenebiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Mollafenari Mahallesi’nin Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Başkan Mustafa Dündar, “Bizler, vatandaşlarımızın talep ve önerileri doğrultusunda Osmangazi’nin 136 mahallesinin tamamına hizmet götürüyoruz. Mollafenari Mahallemizde de, göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımızın talebi ve mahallemizin ihtiyacı doğrultusunda, yol, asfalt, otopark, pazar yeri, muhtarlık ve çok amaçlı salon gibi pek çok hizmet gerçekleştirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Osmangazi’mizin tamamı için hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Dündar, cuma namazının ardından Seydi Nasır Türbesi’nde dua etti.

Dekanlıklarda yeni dönem tayinler tamamlandı Haber

Dekanlıklarda yeni dönem tayinler tamamlandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı; BUÜ Güzel Sanatlar, İlahiyat, Mimarlık, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlıkları için yeni dönem tayinlerini tamamladı. İlahiyat ve Mimarlık Fakültesi’ne yeni dekanlar atanırken, Tıp, Güzel Sanatlar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin mevcut dekanları görevlerine devam etti. İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ali Kaya, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na ise Prof. Dr. Tülin Vural Arslan getirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu yeniden tayin edildi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, rektör yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile birlikte İlahiyat ve Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen devir-teslim törenlerine katıldı. Kılavuz, makamların her zaman gelip geçici olduğunu vurguladı. Tayinlerin bir nöbet değişimi olduğunu aktaran Kılavuz, “Görev süresi içerisinde tüm fakültelerimizin dekanları ile uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik. İlahiyat ve Mimarlık Fakültemizin dekanlık görevlerini üstlenen Prof. Dr. Bilal Kemikli ve Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, hocalarımızla verimli ve uyumlu bir çalışma ortamı yakalamıştık. Kendilerine verdikleri emeklerden ve gösterdikleri üstün başarılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Haklarını helal etsinler. Bizler de hakkımızı helal ediyoruz. Görev bayrağını teslim alan Prof. Dr. Ali Kaya ve Prof. Dr. Tülin Vural Arslan hocalarımıza da yeni dönemde başarılar diliyoruz. Hizmet çıtasını daha da yukarılara çıkaracaklarına gönülden inanıyoruz. Hep birlikte Üniversitemizi ve fakültelerimizi çok daha üst sıralara çıkarmak için aynı azimle hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.