Hava Durumu

#Tepki

Yeni Marmara Gazetesi - Tepki haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tepki haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden 'taklit Atatürk'e tepki Haber

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden 'taklit Atatürk'e tepki

Muğla'nın Milas ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e benzeyen ve mareşal üniformasıyla masaları teker teker gezen bir kişinin görüntüleri tepkiye neden oldu.  26 Ekim'de ADD'nin Milas şubesince düzenlenen etkinlikte, İsminin Nejdet Bardak olduğu öğrenilen kişinin masaları selamlaması karşılığında para kazandığı iddia edildi. Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, görüntüleri 11 Kasım'da sosyal medyada dolaşıma giren etkinlikle ilgili yazılı açıklamada yapıldı. Açıklamada, "Kendisini değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e benzeterek mareşal üniformasıyla masaları dolaşıp selam veren şahsın yaptığı yakışıksız gösteri kamuoyunda, basında ve sosyal medyada olduğu gibi tarafımızdan da tepki ve üzüntüyle karşılanmıştır" ifadeleri kullanıldı. Cumhuriyet'in haberine göre, ADD'nin "Atatürk'ün bu tür gereksiz gösterilerle anılmasını" doğru bulmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Atatürk'ün çağını aşan ideolojisi, ülkemiz ve dünya siyasetine yön veren fikir ve politikaları, yarattığı eşsiz aydınlanma devrimi böyle sembollerle tanımlanmayacak kadar değerli ve önemlidir. Milas şubemiz etkinliğinde yaşanan bu müessif olayı Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak tasvip etmediğimizi, konuyla ilgili gerekli incelemelerin kurullarımızca yapılmakta olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Şube Müdürlerinden '3600 ek gösterge' düzenlemesine tepki Haber

Şube Müdürlerinden '3600 ek gösterge' düzenlemesine tepki

Şube Müdürü ve İlçe Müdürlerinin 2200 olan ek göstergeleri 3000 e çıkarılırken kamuda çalışma barışına büyük bir darbe olarak yorumlandı. Emrindeki memurların altında ek gösterge layık görülen Şube Müdürü ve ilçe Müdürleri ek göstergelerinin 3600 'e çıkarılması için ümidtlerini Meclise bırakmışa benziyor. Paradan çok itibar kaybına uğradıklarını söyleyen Şube Müdürleri bu hatanın düzeltilmesini bekliyorlar. Milyonlarca kamu görevlisi ve emeklilerinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin detayları dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. Açıklanan detay bilgilere göre şube müdürleri ile ilçe müdürü seviyesindeki kamu görevlilerinin ek gösterge miktarının 2200'den 3000'e çıkartılıyor olması nedeniyle çok sayıda şube müdürü tepkisine yol açtı. Şube Müdürleri Derneği konuya ilişkin basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"İnandığımız doğruları her zaman her yerde söyleyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Haziran 2022 de yaptığı açıklamada 3 bin 600 ek gösterge çalışmasının sadece 4 meslek grubu için değil, bütün memurları kapsayacak şekilde yapıldığını, tüm memurların ek göstergelerinin 600 puan artırıldığını, ŞUBE MÜDÜRÜ, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin ek göstergesinin 2 bin 200'den 3 bine çıkarılacağını kamu oyuna duyurdu. Kamuda ki Şube Müdürlerinin hiyerarşide 3600 ek gösterge verilen gurupların üzerinde olduğu belirterek, daha önce 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile bir üst kadronun ek göstergesi 3000'den 3600'e çıkarılırken şube müdürleri 2200 de bırakılarak mağduriyet oluşturulmuştu. Sabırla mağduriyet giderilir, yapılan yanlışlık düzeltilir diye beklenirken yine Şube Müdürleri astlarından geride bırakıldı. Şube müdürleri, hiyerarşik düzende daha önce sicil notu verdiği, disiplin amiri olduğu kamu hizmetini yürütürken sevk ve idareden yapılan işin kontrol ve sorumluluğunu üstlendiği konumun ek göstergesini, makam/görev tazminatını almayan, kurumuna göre maiyetinde çalışan mimar, mühendis, istatistikçi, din görevlisi, hemşire, programcı, çözümleyici, araştırmacı, Şef, VHKİ, Memur kadrolarında görev yapan personelin ek göstergesinden daha düşük veya eşit olan tek yöneticidir. Çalışmalar esnasında Şube Müdürlerine ve diğer idarecilere 3600 Ek Gösterge vardı.. Kimler son anda degistirdi, Sayın Cumhurbaşkanımıza bu açıklamayı yaptırdı anlamış değiliz.. 3600 söz verip de 3000 açıklamak olmadı... Şube müdürlerinin mevcutta ek göstergesi 2 bin 200 idi. Beklenti 3 bin 600 ek gösterge ile makam ve görev tazminatıydı.    

Acar’dan telâfi eğitimine tepki Haber

Acar’dan telâfi eğitimine tepki

Şube Başkanı Ramazan Acar, MEB’in telâfi eğitimini eleştirdiği açıklamasında, “Telâfi eğitimlerinde neden bir tane dinî ve ahlâkî eğitim, faaliyet yok? Ayrıca bir yandan okulların temizlik ve güvenlik hizmetlerini îfâ eden İş-Kur personeli ile taşerondan kadroya geçen personeli işten çıkarıyorsun, buna mukabil yaz boyu telâfi eğitimi plânlıyor; veli, öğrenci ve öğretmeni ikna edip yönlendiriyorsun. Bu programı yerine getirin diyorsun... Güneş çarığı, çarık da ayağı sıkıyor. Herkes 21 Hazirana kadar 30 saatlik telâfi eğitimi planlaması yapsın, sisteme işlesin, öğretmen tercih etsin, bulunmazsa ücretli öğretmen bulunsun, sonra öğrenci seçsin ve açılan hiçbir telâfi programı yeterli sayının altına da düşse kapatılmasın, denmiş oluyor” şeklinde konuştu. Yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini aktaran Acar, “ Kimden isteniyor bunlar? Tabii ki okul yöneticisinden. Peki nasıl olacak bu iş? Planlayacaksın, öğretmeni bulup ikna edeceksin, başvurusunu sağlayacaksın, öğrencinin tercih etmesi için çaba sarf edeceksin, okulu açık tutacaksın, temizleteceksin; kısacası faaliyeti bir şekilde hayata geçireceksin. Bu yanlış bir talep, bu yanlıştan dönülmelidir. Telâfide ben de varım diyebilmek için, MEB, toplumumuzun yazın dinî ve ahlakî değerleri öğretmesine katkı sunmalı. Bir de okullarımızın temizlik güvenlik ve bütçe meselesini halletmesi gerekir, yoksa bu ısrar işi yokuşa sürmekten öteye gitmez” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.