Hava Durumu

#Termal

Yeni Marmara Gazetesi - Termal haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Termal haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gediz kaplıcalarında ara tatil yoğunluğu yaşanıyor Haber

Gediz kaplıcalarında ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

Bölgenin en önemli termal merkezlerinden olan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi ile Ilıca Termal Tatil Köyünde başlayan ara tatil ile birlikte kaplıcalarda bulunan tesislerde yoğunluk başladı. Ara tatilin başlamasıyla birlikte kış turizmi için en uygun yerlerden biri olan kaplıcalara vatandaşların akın ettiğini söyleyen Murat Dağı Termal Tatil Köyü Müdürü Cemil Ak, "Bölgemizin önemli turizm alanlarından olan Murat Dağında tatil ile birlikte doluluk oranımız yüzde 75 civarında. Bu rakam kar yağışı ve sezonun başlamasıyla yüzde yüze ulaşacak. Yılbaşı ve sömestr tatili için tesislerimizde rezervasyonlar tamamen doldu. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden memnunuz" ifadelerini kullandı. Yapılan termal yatırımlarla ve şifalı suları ile adından sıkça söz ettiren Ilıca Termal Tatil Köyünde ise ara tatil ile birlikte doluluk oranı yüzde yüzü buldu. Ilıca Termal Tatil Köyünde bulunan hamamların günün her saatinde dolu olduğunun altını çizen Termal tatil Köyü Müdürü Hasan Hakan Tülüoğlu, "Yataklı tesislerimiz tamamen dolu. Günü birlik gelen birçok vatandaşımız var. Gediz, Kütahya, Uşak, İzmir, Manisa'dan gelen vatandaşlarımız kaplıcalarımızda tatilin tadını çıkarıyor. Hem sağlık hem de huzurlu doğa ortamı ile tatilini geçirmek isteyen vatandaşlarımızın tercihi Ilıca kaplıcaları oluyor. Vatandaşlar sömestr için rezervasyonlarını şimdiden yaptırıyor. Ilıca Termal Tatil Köyünde yapılan yatırımlar sonrasında yatak kapasitesinin arttırılması ile bu yoğunluk zirve yapacağına inanıyorum şeklinde konuştu.

Termal dronlu büyük uyuşturucu operasyonu : 63 tutuklama Haber

Termal dronlu büyük uyuşturucu operasyonu : 63 tutuklama

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1500 polisin katılımıyla İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyona start verdi. Bursa ve İnegöl merkezli İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Yalova, Siirt, Sakarya illerinde uyuşturucu tacirlerine sabaha karşı operasyon düzenledi. Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Kapılar koçbaşı ile kırılıp, şüphelilerin ikametleri tek tek arandı. Operasyona narkotik köpekleri de destek verdi. Termal dron destekli operasyonda şüphelilerin ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda 223 kilogram sentetik kannabinoid, 10 kilo esrar, 500 gram metamfetamin, 9000 adet ecstasy hap, 3400 adet uyuşturucu ve uyarıcı madde ihtiva eden yeşil reçeteye tabi hap, 20 gram kokain, 12 adet ruhsatsız tabanca ve 268 adet fişek, 1 adet hassas terazi, 4 adet ruhsatsız tüfek ele geçirilirken, uyuşturucu madde ticareti suçundan kaynaklanan mal varlığı olduğu değerlendirilen 500 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve nakit para, 14 adet ev, 12 adet araba, 3 adet arsaya Türkiye'de ilk defa aynı anda el konuldu. Operasyonda esnasında yakalanan 82 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece 63’ü tutuklanırken 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.