Hava Durumu

#Terörist

Yeni Marmara Gazetesi - Terörist haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Terörist haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MİT’ten, PKK’nın Suriye’deki teknik cihaz ve dron sorumlusuna operasyon Haber

MİT’ten, PKK’nın Suriye’deki teknik cihaz ve dron sorumlusuna operasyon

Terör örgütü PKK/YPG’nin sözde teknik cihaz ve dron sorumlusu olan Akif Amed kod adlı Bager Öndeş, MİT tarafından Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. MİT, sorumlu düzeydeki teröristlere nefes aldırmıyor Üniversitede matematik eğitimi alması sebebiyle teknik konularda uzmanlaşan terörist Öndeş, Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/YPG’nin teknik cihaz ve dron sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu. Terör örgütünün özellikle Batılı ülkelerden temin ettiği dronları geliştirmekle görevli terörist Öndeş, geliştirdiği bu araçlarla Türk güvenlik güçlerine ve ÖSO/SMO’ya karşı eylemler düzenlediği için MİT’in hedef listesindeydi. MİT’ten kritik operasyon Tel Rıfat alanındaki örgüt sorumluları arasında yer alan terörist Bager Öndeş, MİT’in yürüttüğü hassas çalışma neticesinde tespit edilerek adım adım takip edildi. Sahadan alınan anlık istihbaratla operasyon için en doğru zaman belirlendi. MİT, Bager Öndeş’i başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi. Akif Amed Kod Bager Öndeş kimdir? Terörist Bager Öndeş, 2013 yılında terör örgütünün kırsal kadrolarına katıldı. Irak’ın Kandil bölgesinde silahlı eğitim alan terörist Öndeş, Kandil’de yürüttüğü silahlı faaliyetlerin akabinde Suriye’ye geçti. Terörist Öndeş, Zeytin Dalı Harekâtı sürecinde Türk Güvenlik Güçleri’ne karşı çatışmalara katıldı. Afrin’in terörden arındırılması sonrasında Tel Rıfat’a kaçtı. Öndeş burada da Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine devam etti. Öndeş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Terör Amaçlı Örgüte Üye Olma’ suçundan aranırlık kayıtları bulunuyordu.

MİT'ten Süleymaniye'de terörist Gülsüme Doğan'a operasyon Haber

MİT'ten Süleymaniye'de terörist Gülsüme Doğan'a operasyon

MİT'in sınır ötesi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. MİT, Irak'ın kuzeyinde kurduğu istihbarat ağı sayesinde PKK/KCK terör örgütüne darbe vurmayı sürdürüyor. MİT, Irak/Süleymaniye ve çevre kentlerde PKK/KCK'nın, Toplumsal Alan Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan'ı etkisiz hale getirdi. Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan, PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına 2006 yılında katıldı. Örgüt üst düzey yöneticileri ile yakın ilişki içerisinde bulunan terörist Gülsüme Doğan'ın, aldığı talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladığı, toplanan parayı da güvenlik güçlerimize yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temini çalışmalarında kullandığı ve örgüte lojistik destek sağladığı MİT tarafından tespit edildi. MİT'in son dönemde yürüttüğü başarılı operasyonlar neticesinde, örgüt kadrolarındaki çözülme hızlandı. Örgüte yeni militanlar kazandırmak için PKK/KCK üst düzey yöneticileri Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan'ı görevlendirdi. Terörist Doğan, verilen talimat üzerine, örgüte militan temin etme faaliyetleri kapsamında reşit olmayan çocukların örgüte katılması yönünde de çalışmalar yürütmekteydi. HEDEFE YÖNELİK NOKTA OPERASYON MİT mensuplarına bağlı saha ajanlarınca faaliyetleri adım adım izlenen Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan'a yönelik MİT tarafından, örgütün finans ve kadro temini faaliyetlerine darbe vurmak maksadıyla en uygun anda operasyon gerçekleştirme kararı verildi. MİT, Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan'ın etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya sürdü. Saha ajanlarınca devam eden çalışmalar neticesinde MİT tarafından, Jiyan Mardin kod Gülsüme Doğan'ın yerinin tespit edilmesi akabinde, nokta operasyonla beraberindeki terörist ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Teröre darbe! 8 ilde 21 mağara ve sığınak yok edildi Haber

Teröre darbe! 8 ilde 21 mağara ve sığınak yok edildi

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında barınmak için hazırlandıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Kahramanlar' operasyonunda 8 ilde 21 adet mağara ve sığınak yok edildi. Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzurum ve Kars'ta Cudi Dağı kırsalı, Silopi kırsalı, Kazan Vadisi, Yüksekova kırsalı, Başkale kırsalı, Bilice kırsalı, Tatvan kırsalı, Alaçık kırsalı, Şenkaya kırsalı ve Kağızman kırsalında J-SİHA ile birlikte Atak helikopterlerinin de yer aldığı 18.5000 Jandarmamız tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda; - 1 adet uçaksavar, - 8 adet AK-47 piyade tüfeği, - 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, - 28 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, - 2 adet 3 kg TNT, (bombalı eylem düzenekleriyle birlikte imha edildi) - 3 adet M1 piyade tüfeği, - 4 adet makinalı tüfek, - 3 adet el bombası, - 3 adet EYP, (jandarma, polis ve askerlerin geçiş güzergahlarındaki yollara yerleştirmek için hazırlanan) - 9.838 adet mühimmat, - 35 adet tüp, - 5 adet telsiz ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Terör örgütünün kış aylarında kullanmak için hazırladığı sığınaklar tespit edilip tek tek imha edildi. Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin,  Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek, dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.