Hava Durumu

#Turgay

Yeni Marmara Gazetesi - Turgay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Turgay haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başarılarını Başkan Turgay Erdem ile paylaştılar Haber

Başarılarını Başkan Turgay Erdem ile paylaştılar

Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Kick Boks Federasyonu Kütahya İl Temsilciliği’nin düzenlediği 100. Yıl Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nda Nilüfer’i başarıyla temsil etti. Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, 17 ilden 54 kulüp ve toplam 750 sporcunun katıldığı şampiyonaya damga vurdu. 100. Yıl Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nda 5 birincilik, 6 ikincilik, 1 üçüncülük elde ederek gençler kategorisinde de takım halinde şampiyon olan Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, başarısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile paylaştı. Ziyarette, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği (NASK) Başkanı Osman Uçar ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de yer aldı. Nilüfer Barış Meclisi’nde sporcularla bir araya gelen Başkan Turgay Erdem, başarılarından dolayı sporcuları kutladı. Spora ve sporcuya her zaman büyük destek olduklarını belirten Başkan Turgay Erdem, bunun sonucunu başarılarla aldıklarını söyledi. Başkan Turgay Erdem, 100. Yıl Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nda şampiyonluk elde eden Muhammed Sağır, Sahra Bektaş, Davut Akınbay, Hamza Korhan, İclal Ceren Aydın ile gümüş madalyanın sahibi olan Sabriye Musaoğlu, Samet Ceylen, Yağmur Kurta, Sema Kaygısız, Esila Esma Sağır, Ecrin Burhan ve üçüncülük kürsüsüne çıkan Emine Beren Gönüllü’yü kutlayarak, hediyeler verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yeni başarılar beklediklerini de sözlerine ekledi. başarı dileklerini de sporculara iletti.

Başkan Turgay Erdem’e teşekkür plaketi Haber

Başkan Turgay Erdem’e teşekkür plaketi

Tunaboylular ve Deliormanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Ulusoy ve ekibi, göreve gelişlerinin 120. gününde düzenledikleri buluşmada, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i onur konuğu olarak ağırladılar. Başkan Turgay Erdem’e Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer ile Engin Yener de eşlik etti. Esentepe Mahallesi’ndeki dernek binasında gerçekleşen buluşmaya, dernek üyeleri yoğun katılım gösterdi. Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmaları paylaşan Tunaboylular ve Deliormanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Ulusoy ile Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Berat Tunakan, derneğin kuruluşundan itibaren Nilüfer Belediyesi’nin verdiği desteklerden dolayı Başkan Turgay Erdem’e plaket vererek teşekkür etti. Ulusoy, yörenin en önemli sembollerinden biri olan güreş sporu alanında iş birliği için Başkan Turgay Erdem’den destek istedi. Ulusoy ve ekibine görevinde başarılar dileyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, dayanışma ve birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Kendini evinde gibi hissettiğini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Sizinle birlikte olmak bize mutluluk veriyor. Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte yol yürümeye hazırız. Biz bir aileyiz, ailenin içinde bir fert olarak elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Beni onurlandırdığınız için teşekkür ederim” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sporun birçok branşının yer aldığı Nilüfer Belediyespor bünyesine, güreş sporunu da eklediklerini belirterek, bu alanda iş birliği yapacakları sözünü de verdi. Konuşmaların ardından Tunaboylular ve Deliormanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Ulusoy, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile birlikte yörenin sesini duyuran ve derneğe katkı sunanlara teşekkür plaketi verdi. Ulusoy, aynı zamanda dernek üyesi olan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener’e de desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Yörenin güçlü isimlerinden biri olan yazar, sanatçı, müzisyen ve şarkıcı Hafize Beysim Gün de, Başkan Turgay Erdem’e kendi kaleme aldığı kitapları armağan etti.

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ÇALIŞAN KADINLARI UNUTMADI Haber

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ÇALIŞAN KADINLARI UNUTMADI

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle fabrikalarda çalışan kadınlarla bir araya geldi. Başkan Erdem 'Üreten kadını destekliyoruz. Kadının hem sözü, hem de ekonomik gücü ve özgürlüğü olmalı' dedi.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) çalışan kadınlarla bir araya geldi. Kadın çalışanların yoğun olduğu TI Otomotiv Sanayi, Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri ve Fıcosa İnternational Otomotiv Sanayi fabrikalarını ziyaret eden Turgay Erdem, 'Bütün kadınların ama özellikle de sizlerin, çalışan, üreten, ailesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayan emekçi kadınların dünya kadınlar gününü yürekten kutluyorum. Üreten kadını destekliyoruz. Kadının hem sözü olmalı hem de gücü olmalı diyoruz. Bizler kadınların örgütlenmesini, dayanışma içinde hareket ederek, birlikten doğan güçle hayatın her alanında güçlenmelerini yükselmelerini istiyoruz. Çünkü hayat, birlikteyken güzel, omuz omuza dayanışma içinde yol almak güzel. Şiddete karşı, her tür eşitsizliğe karşı kadınların hak mücadelesine yürekten destek veriyoruz' diye konuştu.Erdem’e ziyaretlerde Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve Zafer Yıldız ile Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Koçer de eşlik etti. Başkan Erdem, fabrikaların genel müdürlerini ve idari kadrolarını, işletmelerinde kadın istihdamına verdikleri önem nedeniyle kutlayarak, üreten kadınlarla birlikte pasta kesti ve günün anısına hediye verdi.

NİLÜFER’DE TURGAY FİŞEKÇİ İLE ŞİİR DÜNYASINA BAKIŞ Haber

NİLÜFER’DE TURGAY FİŞEKÇİ İLE ŞİİR DÜNYASINA BAKIŞ

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şairin Şiir Evreni Söyleşileri'ne konuk olan Turgay Fişekçi, izleyenleri şiir dünyasında yolculuğa çıkardı. Fişekçi, 'Şiirin büyüsü, dili, dünyası ve iskeleti olması gerek. Son 20 yılda şiirde ciddi çalışmalar yapılıyor' dedi.Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 'Şairin Şiir Evreni Söyleşileri'nin son konuğu kırk yılı aşkın süredir edebiyata gönül veren Turgay Fişekçi oldu. Cumhuriyet Kitap eki genel yayın yönetmenliğinin yanı sıra Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın da genel sekreterliğini yürüten Fişekçi, şiir ve edebiyat çalışmaları hakkında düşüncelerini dile getirdi. Burcu Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Turgay Fişekçi, şiir dünyasına girişi ve yaptığı çalışmalara değindi.Fişekçi, 'Okul yıllarında öğretmenimizin önerileri sonucu okuduğum Fazıl Hüsnü Dağlarca, Behçet Necatigil şiirlerinden çok etkilendim. Sonra yazma isteğim oldu. O duygu içime 16 yaşında yerleşti ve şiir sevgisiyle tanıştım. Şiirle yaşamak geniş kapsamlı bir durum. Şiirlerin bir dünyası var. Bizim şiir dünyamız da çok zengin. Nazım Hikmet ile başlayan bu süreç inanılmaz zenginlik sunuyor Türk edebiyatına. Yazdığım şiirler yanında o zenginlik içinde yaptığım edebiyat çalışmalarında var olmak beni çok mutlu etti' dedi.Şiirin bir dili olduğuna dikkat çeken Fişekçi, 'Şiirin büyüsü, dili, dünyası ve iskeleti olması gerek. Son 20 yılda şiirde ciddi çalışmalar yapılıyor. Şiirden anlamak özel bir durumdur. Yeni yazarlar şiirlerini her yere gönderiyor. Aslında yakın olduğun yayın evi veya ilgili kişiye gönder. Alınan ödülleri çok edebi değer olarak görmüyorum. Çok ödül aldım fakat çalışmalarım ve hayatımda çok değişiklik olmadı. Büyük şairler arasında ödül almayan isimler var. Bu durum onların kalitesi ve çalışmalarını olumsuz etkilemez. Jüri göreceli karar verebilir' diye konuştu.Etkinlik sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala şair Turgay Fişekçi’ye teşekkür ederek günün anısına hediye verdi. Turgay Fişekçi, söyleşi sonunda okurları için kitaplarını da imzaladı.

TURGAY ERDEM’DEN ATLAS’A MÜJDE Haber

TURGAY ERDEM’DEN ATLAS’A MÜJDE

Atlas Mahallesi’ni ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bölgeye konaklama ünitesi ve çok amaçlı salon yapacaklarının müjdesini verdi.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 'Başkan Burada Projesi' kapsamında Atlas Mahallesini ziyaret etti. Muhtar Mustafa Bilgiç ve vatandaşlarla bir araya gelen Turgay Erdem, talepleri dinledi. Başkan Turgay Erdem’e mahallelerine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Muhtar Mustafa Bilgiç, bağlantı yollarının iyileştirilmesi, metruk binaların yıkılması, çok amaçlı salon gibi taleplerini dile getirdi. Başkan Erdem taleplerle ilgili konuların çözümü için ilgili bürokratlara talimat verdi.Başkan Turgay Erdem daha sonra Atlas Köy Kadınları Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti. Başkan Fatma Sevinç ve üyeleriyle görüşen Turgay Erdem, Atlas kadınlarını tebrik etti. Atlas Mahallesinin doğa ve kültür turizminin önemli bir durağı olduğunu belirten Başkan Turgay Erdem, 'Atlas Mahallesini çok önemsiyoruz. Doğa ve kültür turizminin önemli noktalarından biri olan Atlas’ta biz de üzerimize düşenleri yapmalıyız. Burada bir konaklama ünitesi ihtiyacı var. Bu yıl projelendirip yapmak istiyoruz. Kadın derneğimizin bu mekanında da çevre düzenlemesi yaparak daha düzenli ve kaliteli bir ortam oluşturacağız. Çok amaçlı salon talebini de değerlendirerek birçok ihtiyacı karşılamak istiyoruz. Bölgemizin diğer meselelerini de çözmek için elimizden geleni yapacağız' dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.