Hava Durumu

#Ücretsiz

Yeni Marmara Gazetesi - Ücretsiz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ücretsiz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Göktaş: Ücretsiz seyahat gelir desteği görüşmeleri sürüyor Haber

Bakan Göktaş: Ücretsiz seyahat gelir desteği görüşmeleri sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik. Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. Bakan Göktaş, ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına yönelik tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin ilgili kanun çerçevesinde düzenlenerek 2015 yılından beri sürdüğünü belirterek, ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak 2023 yılında yaptıkları iki artışla destek ödemelerinin yüzde 100 artırıldığını hatırlatan Göktaş, "Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı. Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasındaki görüşmeler sürüyor  Bakanlık ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteğine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini bildiren Bakan Göktaş, şunları kaydetti: "Görüşmelerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla iş birliğine açık ve duyarlı bir yaklaşım sergileyerek ciddi bir yol kat ettik. Geldiğimiz noktada, fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmaması nedeniyle gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik. Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak adil bir uygulama olacak. 65 yaş ve üzeri yaşlılarımız ile engelli vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmaya devam edeceğiz."

Bursa’da 70 bin öğrenciye ücretsiz yemek Haber

Bursa’da 70 bin öğrenciye ücretsiz yemek

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı öğrencilere yönelik sağlanan ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletildi. Ücretsiz yemek uygulamasında 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilerede ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak. Bu sayede 81 ilde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 1,8 milyondan 5 milyona yükselecek. Bursa’da taşımalı eğitimde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrencilerle birlikte okul öncesinde eğitim gören 40 bin 645 öğrenci de 6 Şubat’tan itibaren ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Bursa’da toplam 70 bin öğrenci ücretsiz yemek yiyecek. Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Millî Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Yarınlarımızın ümidi evlatlarımızı; vatanını ve milletini seven, aklın ve ilimin ışığında millî ve manevi değerlerine sahip çıkan fertler olarak yetiştirmek üzere özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin evlatlarına eğitim alanında hizmet eden bizler, ‘Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak’ bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Şehirde taşımalı eğitim alan 30 bine yakın öğrencinin ücretsiz yemek hizmetinden yararlandığını belirten Gür, “Bakanlığımızca ücretsiz yemek uygulamasının çerçevesi genişletilerek anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilerimiz de bu dâhil edildi. İkinci dönemin başlayacağı 6 Şubat tarihinden itibaren okul öncesi eğitim gören öğrencilerimize de ücretsiz yemek imkânı sağlayacağız. Bursa’da toplam 70 bin öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Öğrencilerimizin faydalanacağı ücretsiz yemek uygulamasında meslek liselerimiz de bu süreçte görev alacaklar. Okullarımızda döner sermaye çerçevesinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan yemekler, beslenme desteği olarak öğrencilerimize ücretsiz sunulacak. Meslek liseli öğrencilerimiz bu kez okul öncesinde eğitim gören kardeşleri için üretecekler. Eğitim içi bu dayanışma ve iş birliği bizleri de ziyadesiyle memnun etmektedir. Öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânının sağlanması noktasında başta Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere öğrencilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bu ilçede öğrencilere ulaşım ücretsiz Haber

Bu ilçede öğrencilere ulaşım ücretsiz

Aylık 90 lira olan BuKart abonman bedeli 1 yıl boyunca Kestel Belediyesi tarafından karşılanacak. Uygulamadan memnun kalan ve ücretsiz Bukart için belediyeye müracaat eden aileler ve öğrenciler, Belediye Başkanı Önder Tanır'a teşekkür ettiler. Geçtiğimiz aylarda üniversite öğrencilerinin de ulaşım masraflarını bir yıllığına karşılama kararı alan belediye, ilçe halkı tarafından büyük takdir kazandı. Başkan Tanır’ın ulaşım desteği, lise öğrencileri ve ailelerini mutlu ederken başvurular 5 Ocak 2023 itibariyle tarihinde başladı. İHA'ya açıklama yapan aileler, “Öğrencilere yapılan uygulama çok güzel. Ne mutlu Kestel Belediyesine, ücretsiz yapmaları gerçekten iyi olmuş. Çok işimize yaradı. Otobüse binerek giden okuluna giden yüzlerce öğrenci var” diye konuştu. Kendilerine yapılan uygulamayı çok güzel bulduklarını belirten öğrenciler ise, “Öğrenci olduğumuz için belli masrafları karşılayabiliyoruz. Öğrencilere böyle bir destek sağlanması güzel oldu. Devamının gelmesini bekliyoruz. 3 çocuğu olan aileler için çok güzel. Maaşların belli bir kısmı yol masrafına gidiyor” dedi. Başkanı Önder Tanır da, projeye ilişkin yaptığı acıkmalara şu cümlelere yer verdi; “2022-2023 eğitim-öğretim döneminin başında örgün üniversitelerde lisans veya ön lisans eğitimi gören öğrencilerimizin yıllık abonman kartlarını Kestel Belediyesi olarak üstlenmiştik. Güzel bir memnuniyet oluştu. Daha sonra gelen talepleri değerlendirmek suretiyle, liseli kardeşlerimiz için de uygulamak istedik. İlçe meclisimizde almış olduğumuz kararla ilçemizde ikamet edip, ilçe dışında okuyan liseli öğrencilerin de ulaşım giderlerini BURULAŞ’a ait abonman ücretini belediyemiz tarafından karşılama kararı aldık. Yaklaşık ilçe dışında okuyan 2 bin ailemize ve gencimize dokunacak bu hizmet hayırlı olsun. Kıymetli öğrencilerimize ve değerli ailelerine bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Her zaman ve her yerde dile getirdiğimiz gibi ülkemizdeki, şehrimizdeki, ilçemizdeki, mahallemizdeki öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Desteklerimizi her zaman hissettirmeliyiz” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri için ücretsiz tercih çadırı Haber

Üniversite öğrencileri için ücretsiz tercih çadırı

Hayatın her alanında var olan İnegöl Belediyesi, doğumdan ölüme kadar süren hizmet seferberliği çerçevesinde öğrencilerin de her an yanında. Dönem dönem öğrencilere yönelik etkinlik ve faaliyetler düzenleyen İnegöl Belediyesi, üniversite adayı öğrencileri de unutmadı. Zorlu bir sınav maratonunun ardından 27 Temmuz tarihinde başlayacak tercihler için öğrencilerin daha doğru yönlendirilmeleri adına İnegöl Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Üniversite Tercih Çadırları kurulacak. İnegöl Belediyesi önü ve İnegöl AVM olmak üzere 2 noktada kurulacak olan tercih çadırları, 05 Ağustos’a kadar sürecek tercih dönemi boyunca hizmet verecek. İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman eğitimciler nezaretinde öğrencilerin en doğru tercihleri yapabilmeleri için fikir alışverişinde bulunacak. Belediye Başkanı Alper Taban, yarın itibariyle iki noktada kurulacak tercih çadırlarına ilişkin açıklama yaparak tüm öğrencileri bu alanlardan faydalanmaya davet etti. Başkan Taban, iki ayrı noktada üniversite tercih çadırları kurulacağını kaydederek; “Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği yaparak öğrencilerimizin geleceğini etkileyecek bu kararda en doğru adımı atmaları adına yanlarında olmak istedik. Bu nedenle hem İnegöl Belediyesi önünde hem de İnegöl AVM’de iki ayrı tercih çadırı kuracağız. Belediye binamız önündeki çadır 12.00 ile 19.00 arasında, İnegöl AVM’deki çadırımız ise 12.00 ile 21.00 arasında hizmet verecek. Tercih döneminin son günü olan 05 Ağustos’a kadar hafta sonu da dahil olmak üzere 10 gün boyunca tercih çadırlarımız açık olacak. Tüm öğrencilerimizi ücretsiz danışmanlık hizmetinden faydalanmak üzere tercih çadırlarımıza bekliyoruz” dedi.

Pandemideki ücretsiz izin süreleri için flaş karar Haber

Pandemideki ücretsiz izin süreleri için flaş karar

Pandemi sebebiyle ücretsiz izne çıkarılan milyonlarca işçi, mecburiyetten dolayı çalışılmayan sürenin kıdem tazminatı hesabına eklenip eklenmeyeceği tartışmalarını yakından takip ediyor. Ücretsiz izin konusunda 4857 sayılı İş Kanunu'nun 55'inci maddesinin 'j' bendinde yer alan "işverenler tarafından verilen diğer izinler" ifadesinin pandemi ücretsiz izni de kapsayacağı konuşuluyordu. Bazı uzmanlar, ücretsiz iznin mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde kıdem süresine dâhil olmadığını ifade ederken; karşıt görüştekiler de pandemide geçen ücretsiz izin sürelerinin yıllık izne hak kazanmak için gerekli kıdemin hesabında dikkate alınacağını dile getiriyordu. Konuyla alakalı Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Oy birliği ile alınan kararda şöyle denildi: "Yargıtay 9. ve 22. Hukuk dairelerinin yerleşik kararlarına göre işçinin ücretsiz izinde bulunduğu sürelerde iş akdi askıdadır. İşçinin 6 aylık kıdem hesabına deneme ve askıda kalan sürelerde dahil edilir. Başka bir anlatımla bu hesapta fiili çalışma süreleri mutlak olarak aranmaz. Bu kararlar da dikkate alındığında 7244 sayılı kanun ile 4857 sayılı kanuna eklenen geçici 10.madde çerçevesinde tek taraflı izin uygulaması sonucunda kullandırılan ücretsiz izin süreleri 6 aylık kıdem süresi hesabında dikkate alınması gerektiği anlaşılmaktadır. Bu nedenle İş Mahkemesi'nce yargılamaya devam edilerek davanın esası hakkında hüküm kurulması gerekirken dava şartı yokluğundan davanın reddine dair karar verilmesi hatalıdır."

Mustafakemalpaşa’da ücretsiz toprak analizi Haber

Mustafakemalpaşa’da ücretsiz toprak analizi

Türkiye’nin verimli topraklarına sahip Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın “Ekilmedik Toprak Kalmayacak” sloganı ile başlattığı tarım seferberliği çerçevesinde önemli bir adım daha atıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Dijital Toprak Analizi Cihazıyla topraktaki besin elementlerini, toprağın ihtiyaç duyduğu gübre çeşitlerini ve miktarlarını tarlada anında öğrenip, ilçedeki çiftçilerin yüksek verim alarak daha fazla kazanç elde etmesini sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün çiftçilere sağladığı tohumların doğru alana ekilip doğru verim alabilmeleri için tarlalarından aldıkları toprak örneklerini inceliyor, toprak analizi sonucunda toprağa uygun ekim önerileri yapılıyor. Analizin temel amacı Mustafakemalpaşa topraklarında standartları yüksek seviyelere çıkarıp alternatif hangi bitki besinlerin ekilebileceğini öğrenebilmek, toprağa uygun tüm besinleri öğrenip yöre topraklarına kazandırılması hedefleniyor. Mustafakemalpaşa'nın verimli toprakları, üretken çiftçileri buluşan onlarca bitkinin yeşerdiğine dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Bu verimli toprakların daha doğru işlenebilmesi için ekibimizle birlikte tüm çiftçilerimin verimli tarım yapabilmeleri için toprak analizi desteği sağlıyoruz. Doğru ekim ile hem zamandan, hem sudan, hem de emekten tasarruf edip doğru süre zarfında doğru ekim yapabiliyorlar'' dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.