Hava Durumu

#Uçuş

Yeni Marmara Gazetesi - Uçuş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uçuş haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İsrail uçuşları birer birer askıya alınıyor Haber

İsrail uçuşları birer birer askıya alınıyor

Hava yolu şirketleri, İsrail uçuşlarını birer birer askıya alıyor.  Güney Kore, Hollanda, Hindistan, Norveç, Macaristan, Almanya, İngiltere ve ABD'ye ait hava yolu firmaları, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle İsrail'e uçuşları iptal ettiklerini açıkladı. Güney Kore'nin en büyük hava yolu şirketi Korean Air, bu hafta İsrail'in başkenti Tel Aviv'e yapılacak uçuşları "İsrail-Filistin çatışmasından kaynaklanan güvenlik endişeleri" gerekçesiyle iptal etti. İsrail'den Güney Kore'ye olan dönüş uçuşlarına devam eden firma, Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nın durumunu gözden geçirdikten sonra dönüş uçuşlarına devam edip etmeyeceğine karar vereceğini bildirdi. Hollanda Kraliyet hava yolu şirketi KLM de İsrail'e yapılacak uçuşların, 12 Ekim'e kadar askıya alındığını kaydetti. Hindistan hava yolu şirketi Air India, İsrail uçuşlarının 14 Ekim'e kadar askıya alındığını açıklarken, Norveç'e ait hava yolu firması Norwegian Air da uçuşların 15 Ekim'e kadar iptal edildiğini aktardı. Macaristan merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi Wizz Air, yaptığı açıklamada, İsrail yönündeki uçuşları yeni bir emre kadar durdurduğunu belirtti. İsrail uçuşlarını 14 Ekim'e kadar askıya alan Alman hava yolu firması Lufthansa, ilgili kararın "İsrail'deki durumun yoğun bir şekilde analiz edilmesinin ardından" alındığını vurguladı. İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways (BA), EasyJet ve Virgin Atlantic de İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmelerden sonra İsrail'e yapılan uçuşlarda düzenlemelere gitti. Virgin Atlantic, bugün İngiltere'nin başkenti Londra ile Tel Aviv arasında yapılması planlanan tüm seferleri iptal ettiğini açıklarken, yarın da bu güzergahtaki uçuşların bir kısmını askıya aldığını kaydetti. İngiltere'nin düşük maliyetli hava yolu firması Easyjet, Luton ve Manchester havalimanlarından Tel Aviv'e yapacağı uçuşları iptal ederek "operasyonları geçici olarak durdurma" kararı aldığını açıkladı. British Airways, uçuş saatlerinde düzenlemelere gideceğini aktararak, İsrail uçuşlarına devam etmeyi planladığını söyledi.

DOSABSİAD’DAN İŞ DÜNYASINA AYRICALIKLI UÇUŞ İMKANI Haber

DOSABSİAD’DAN İŞ DÜNYASINA AYRICALIKLI UÇUŞ İMKANI

DOSABSİAD, üyelerinin Sabiha Gökçen Havaalanı’nda ayrıcalıklı uçuş imkânlarından faydalanması için Plaza Premium ile iş birliği protokolü imzaladı. Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, üyelerinin iş dünyasında ayrıcalıklı konumda olması için ilklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) ile Plaza Premium arasında, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda birçok ayrıcalıklı imkândan faydalanılmasını öngören protokolü DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve Plaza Premium Genel Müdürü Emrecan Ergin imzaladı.'Hızlı geçiş hakkı tanındı'Sanayicilerin yurtiçi ve yurtdışı ziyaretlerinin çok sık olduğunu ve bu seyahatler sırasında özellikle havaalanlarında geçirilen süreyi zaman kaybı olarak gördüklerini belirten DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, 'Hem fuar dönemindeyiz, hem de tatil sezonu açıldı. Bu sebeple seyahatlerimiz arttı. Ülke ekonomisine katkı koyabilmek adına yurtdışına çok sık ziyaretlerde bulunuyoruz, bir ayağımızın yurtdışında olması gerekiyor. Bu yolculuklar sırasında vaktimizin büyük bölümü havaalanlarında geçiyor. Bu süreçleri kısaltmak, çeşitli imkânlardan faydalanmak ve üyelerimize özel yüzde 15 indirim sağlamak amacıyla Plaza Premium ile protokol imzaladık. Üyelerimiz Sabiha Gökçen Havaalanı üzerinden gerçekleştirecekleri yolculuklarda lounge alanında sakin bir ortamda uçuş saatini beklerken hem dinlenebilecek, hem de lezzetli yemekler yiyebilecekler.Üyelerimiz DOSABSİAD ayrıcalığını yaşarken, özellikle hızlı geçiş hakkından faydalanabilmek, hayatı hızlı yaşamak zorunda olan iş dünyasına bir armağanımız olsun' diye konuştu.'Uçuş saatine kadar keyifli vakit geçirecekler'Plaza Premium Genel Müdürü Emrecan Ergin de 2021 yılından bu yana Sabiha Gökçen Havaalanı’nda ayrıcalıklı bir hizmet sunduklarını belirterek, 'Terminaldeki özel yolcu alanlarının işletmesi, hızlı geçiş, misafir karşılama ve uğurlama servisleri dâhil olmak üzere birçok alanda kaliteli hizmet sunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz Lounge ile misafirlerimizin uçuş saatine kadar keyifle vakit geçirmesini sağlıyoruz. Yolculuklarımızda hızlı geçiş hakkı ve Lounge hakkı ayrı ayrı tanımlanıyor. Konuklarımız istediğini kullanabiliyor, kalan hakları devam ediyor. Bunun yanında otopark alanında da misafirlerimiz için ekstra indirim imkânı sunuyoruz. 5’li ya da 10’lu paket satın alarak hem kendileri, hem misafirleri için sunduğumuz fırsatlardan yararlanabilecekler' dedi.

GÜNLÜK TİCARİ UÇUŞ TRAFİĞİ MART SONRASI İLK KEZ 50 BİNİ GEÇTİ Haber

GÜNLÜK TİCARİ UÇUŞ TRAFİĞİ MART SONRASI İLK KEZ 50 BİNİ GEÇTİ

Koronavirüs nedeniyle tarihin en büyük krizini yaşayan havacılık sektöründe mart ayından bu yana ilk kez dünya genelinde günlük ticari uçuş trafiği 50 bini aştı. Hava trafiği ile ilgili anlık bilgiler veren flightradar uygulamasındaki verilere göre 18 Haziran'da 50 bin 38 ticari uçuş trafiği izlendi. Koronavirüs nedeniyle havayolu şirketleri birbiri ardına seferlerini durdurarak uçaklarını yere indirdi. Yolcu sayılarında dünya genelinde büyük düşüşler yaşandı. Özellikle 12 Nisan'da dünyada 46 bin 214'e kadar uçuş trafiğinin düşmesi dikkat çekmişti. Koronavirüs önlemleri kapsamında salgının yayılımının önüne geçilmesi adına birçok ülke arasında uçuşlar durdu.Koronavirüs salgını havacılık sektörünü felç ederken bu ay Türkiye'de de dahil dünya genelinde birçok havayolu şirketinin yeniden ticari yolcu taşımacılığına kadameli olarak başlaması uçuş trafiğini geçtiğimiz mart ayına göre artırdı. Dünya çapındaki ticari uçuş trafiği, nisan ayının üçüncü haftasından itibaren yukarı yönlü ivme kazanması radara ve istatistiklere de yansıdı. GEÇTİĞİMİZ YIL GÜNDE 126 BİN TİCARİ UÇUŞ TRAFİĞİ VARDI Hava trafiği ile ilgili anlık bilgiler veren flightradar uygulamasındaki verilere göre geçtiğimiz mart ayından bu yana ilk kez dünya genelinde ticari uçuş trafiği 50 binin üzerine çıktı. 18 Haziran'da 50 bin 38 ticari uçuş trafiği gerçekleşti.Ticari uçuşlar toplam uçuş faaliyetinin yüzde 38,8'ini oluşturdu. Pandemi döneminde en düşük ticari uçuş trafiği ise 23 bin 923 ile 12 Nisan'da olduğu radar kayıtlarına yansıdı. Geçtiğimiz yılın haziran dönemine göre ise günlük ticari uçuş trafiğindeki düşüş dikkat çekiyor.21 Haziran 2019'da günlük ticari uçuş trafiği 126 bin 753 olmuştu. Bu yıl 12 Nisan'da 46 bine kadar düşen toplam uçuş trafiği ise 18 Haziran verilerine göre 121 bin 795'e yükseldi.    DHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.