Hava Durumu

#Uluslararasi

Yeni Marmara Gazetesi - Uluslararasi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uluslararasi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GUHEM, Uluslararası Astronotik Kongresi’ne katılacak Haber

GUHEM, Uluslararası Astronotik Kongresi’ne katılacak

Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olan GUHEM, IAF’ın 2022 yılında Paris’te düzenleyeceği Uluslararası Astronotik Kongresi’ne (IAC) katılmaya hazırlanıyor. Geçen sene Dubai’de gerçekleşen kongredeIAF üyeliğini tescilleyen GUHEM, bu sene Paris’te GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu tarafından hazırlanan “GUHEM’in Türkiye Uzay Programı’nın Desteklenmesinde Bir Araç Olarak Kullanılması” isimli makalesi dünyanın en önemli uzay ajanslarına, şirketlerine ve üniversitelerinesunulacak. “GUHEM’in amacını dünyaya duyuracağız” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Milli Uzay Programı’nın hedefleri doğrultusunda GUHEM’in çalışmalarına devam ettiğini aktaran Halit Mirahmetoğlu, hazırladığı makaleyi dünyanın en büyük uzay kongresinde sunacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Mirahmetoğlu, “Geçen sene Dubai’de GUHEM olarak katıldığımız ilk kongremizde IAC üyeliğimizi Türkiye Uzay Ajansımız ile birlikte tescillemiştik. GUHEM özellikle Milli Uzay Programımızın dokuzuncu maddesinde yer alan uzay farkındalığını artırarak insan kaynağının geliştirilmesihedefine hizmet ediyor. Bu anlamda uzay konusunda bilgi ve birikimi artırmak için kurulan IAF’ın bu sene Paris’te gerçekleştireceği kongrede stant çalışmamız yanında makalemizle birlikte yer alacağız. GUHEM’de yaptığımız çalışmaları tüm dünyaya duyuracak olmak bizler için gurur verici” dedi. Bu sene 18-22 Eylül tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek olan IAC’a Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) bünyesinde ülkemizden de uzay alanında çalışmalarını sürdüren firmaların geniş bir katılım göstereceğini aktaran Halit Mirahmetoğlu, dünyanın en prestijli uzay kongresinin 2025 yılında İstanbul’da gerçekleşebilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Mirahmetoğlu, “Ülkemizi bu organizasyonlarda yer alarak temsil etmek oldukça önemli. Bu kongreyi ülkemizde gerçekleştirerek uzay camiasını ağırlamak çok daha önemli. 2023’te IAC kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek. 2025 yılında da kongrenin İstanbul’da düzenlenmesi için TUA çalışmalarını sürdürüyor. Dünyanın en büyük uzay kongresinin ülkemizde gerçekleşmesinin özellikle Milli Uzay Programımızın hedeflerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

BUÜ’den yabancı dil eğitiminde uluslararası başarı Haber

BUÜ’den yabancı dil eğitiminde uluslararası başarı

Gerçekleştirilen kutlama töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, alınan belgenin üniversite ve yüksekokul bakımından büyük bir önem taşıdığına işaret etti. Gelecekte de aynı gayret ile kalitenin arttırılması için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Kalite bugüne kadar ve bugünden sonra bizim birinci önceliğimiz olacak. Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren tüm birimlerimizin akredite olması için girişimlerde bulunduk. Akredite olanların da bunu yenilemesi gerektiğini ifade ettik. Bu girişimlerimiz de meyvelerini vermeye başladı. YÖK Başkanlığımız önceki ay akredite olan bölümleri açıkladı. Toplam 129 bölüm var. Üniversitemizin 6 bölümü de bu birimler arasında yer aldı. Yavaş yavaş kendimizi geliştiriyoruz. Tüm birimlerimiz de bu gelişmeler noktasında kendisini yenilemeye devam ediyor” diye konuştu. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun aldığı belgenin her anlamda gurur duyulması gereken bir çalışma olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Bu belge; bir defa yüksek özgüveni ifade ediyor. Burada, Türkiye standartları üstünde bir eğitimin verildiği ispat edilmiş oldu. Üstelik de tam olarak uygun olmayan şartlarda bu başarı elde edildi. Yıllardır Türkiye’de yabancı dil eğitiminin zayıf olduğu, özelde de yüzde 30 yabancı dil eğitim yapan programlarımızın yetersiz olduğu söylenirdi. Çıktığımız kalite yolculuğunun bize kazandırdığı önemli edinimlerinden birisi de yabancı dil alanında elde ettiğimiz bu başarıdır. Burada büyük bir özveri, emek ve gayret görüyorum. Belgenin alınmasında emeği bulunan herkesi tebrik ediyorum. En üst kademeden en alt kademedeki herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. BUÜ YDYO’nun EAQUALS akreditasyonunu tamamlayarak İngilizce, Almanca ve Fransızca hazırlık sınıflarında sunulan dil eğitiminin dünya standartlarında olduğunu ve gelişmiş ülkelere verilen dil eğitimi ile aynı kalitede olduğunu ispatladığını belirten YDYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Güler ise, “Dünyanın en tanınır dil eğitimi akreditasyonu olan EQAUALS’dan mükemmelik mührü almanın en önemli kazanımı, Yüksekokulumuzun ve Üniversitemizin uluslararası tanınırlığının artmasıdır” dedi.

Minik öğrencilerden uluslararası deney Haber

Minik öğrencilerden uluslararası deney

Avrupa okullarının gerekli altyapıyı sağlayarak bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimi eTwinning eylemi, uzaktan eğitimi adeta fırsata çevirdi. Time to Discover (Keşfetme Zamanı) eTwinning projesi de bilimsel etkinlik ve deneylerle ilkokul öğrencilerinin gelişimine önemli bir katkı sağladı. Bursa’dan İlknur Kıldan, Serap Yılmaz, Filiz Derin, Rabia Duran, Ayşegül Eken ve Fatma Şengün, Bilecik’ten Servet Çetinkol ve Sevda Öztürk, Ankara’dan Büşra Sivren ile Şanlıurfa’dan Ayşe Tanrıverdi öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte katıldığı eğitimin yabancı ortakları ise İspanya, Romanya, İtalya ve Hırvatistan oldu. Okullarından uzak kalan öğrenciler Keşfetme Zamanı projesinde evlerini adeta bir laboratuvara dönüştürürken, deneylerle, havanın varlığı, büyüteçler, mıknatıslar, elektriklenme, bitki ve hayvanların gelişim aşamaları, yağmurun oluşumu gibi konular 12 hafta boyunca uygulamalı olarak gözlendi. Projeye katılan öğrenciler her hafta belirlenen deney ve etkinlikleri büyük bir heyecanla gerçekleştirdi. Pandeminin gölgesinde özellikle online eğitim alan öğrenciler için dersler eğlenceli ve keyifli hale gelirken, Web02 araçları kullanılarak öğrencilerin fikirleri öne çıkartıldı. Yapılan webinarlar aynı zamanda kültürler arası kaynaşmaya da imkan sağladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.