Hava Durumu

#Üniversitesinde

Yeni Marmara Gazetesi - Üniversitesinde haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Üniversitesinde haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uludağ Üniversitesi'nde modern laboratuvarlarda güçlü bilimsel çalışmalara imza atılıyor Haber

Uludağ Üniversitesi'nde modern laboratuvarlarda güçlü bilimsel çalışmalara imza atılıyor

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile birlikte Mühendislik Fakültesi bünyesinde hizmet veren tüm laboratuvarları ziyaret etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ve akademisyenlerin de eşlik ettiği ziyarette, devam eden çalışmalar ve talepler konusunda görüş alışverişi yapıldı. Başarı motivasyon gerektirir BUÜ Mühendislik Fakültesi’ne ait tüm bölümlerdeki laboratuvarları tek tek gezen ve görevli personel ile görüşen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, daha güçlü bir akademik ve bilimsel altyapının oluşturulması adına çalışmayı sürdürdüklerini vurguladı. Fakülte yönetimleri ve akademisyenler ile sıkı bir iletişim ağı kurduklarını aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Yakaladığımız sinerji sayesinde huzurlu bir çalışma ortamı oluştu. Bu da akademik personelimizin kendilerini daha fazla bilimsel çalışmalara yönlendirmesine vesile oluyor. Araştırma Üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Bu sorumluluk ile hareket etmek ve kendimizi üst seviyelerde tutabilmek için ana hedeflerimizden kopmadan çalışmaya devam etmeliyiz. Akademisyenlerimize de bu anlamda elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Hep birlikte çalışacak, hep birlikte Üniversitemizi hak ettiği yerlerde tutacağız” diye konuştu. Rektör Kılavuz, yapılan ziyaretlerde akademisyen ve araştırma görevlilerinden gelen talepleri de dinledi.

Türkiye’de ilk kez tıp öğrenci kampı Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yapıldı Haber

Türkiye’de ilk kez tıp öğrenci kampı Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yapıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı, Nöroşirürji Ana Bilim Dalı ve Anatomi Ana Bilim Dalı’nın katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, genç ve gelecek vaat eden, akademik yola yönelecek kişilerin, bilimsel ve etik gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu alanda yapılan ilk kamp olma özelliği taşıyan etkinliğe, seçilen 25 tıp öğrencisi ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 20 Türk Nöroşirürji Akademisi öğretim üyesi katıldı. Öğretim üyelerinin yarım günlük teorik anlatımları sonrasında, öğrenciler cerrahide kullanılan yöntemleri ve modern teknolojiyi öğretim üyeleriyle birlikte bizzat deneyimleme fırsatı buldular. Türk Nöroşirürji Akademisi, Türk Nöroşirürji Derneği çatısı altında Nöroşirürji felsefesi üzerine çalışmalar yapmak, Nöroşirürji temel bilimlerini geliştirmek, desteklemek, Nöroşirürji alanında araştırmalar yapmak ve bu konularda strateji belirlemek, genç ve akademik olarak gelecek vaat eden kişilerin bilimsel ve etik gelişimlerini desteklemek, diğer Nörolojik bilim dalları ile iş birliğini artırmak ve Nöroşirürji camiasının etik ve geleneklerini geliştirmek ve güçlendirmek üzere kuruldu. Türkiye’deki tıp branşları arasında ilk kurulan Akademi. Türk Nöroşirürji Akademisi Tıp Öğrencisi Kampı Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, ‘Beyin ve Sinir Cerrahisinin’ geleceğinin ehil ellere ve kıymetli beyinlere bırakılmasının önemini vurguladı. Son yıllarda Tıpta Uzmanlık Sınavı değerlendirmelerinde tercih sıralamalarının değiştiğinden bahseden Prof. Aksoy; cildiye, plastik cerrahi, fizik tedavi, kulak burun boğaz, radyoloji, radyasyon onkolojisi, genetik, çocuk psikiyatrisi gibi branşlar ön plana geçerken, artık Nöroşirürjinin ilk seçilen 20 dal içine girmediğini belirtti. Bugün gelinen noktanın gerisine gitmemek, çıtayı daha da yükseltmek için, tıp öğrencilerini bu mesleğe yöneltmek ve Nöroşirürji konusunda bilgilendirmek için gerçekleştirilen bu etkinliğin tekrarlarının diğer üniversitelerde yapılmasının çok yararlı olabileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.