Hava Durumu

#Vatandaşa

Yeni Marmara Gazetesi - Vatandaşa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vatandaşa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku Haber

Sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku

Sıfır kilometre araç satın almak isteyenlerin yaşadıkları sorunlar günden güne artarken bayilerde satılmayan otomobiller galeriler üzerinden satışa çıkarılıyor. Sıfır araç almak için harekete geçenler paraları oldukları halde stok sorunu ile karşılaşırken, geçen zaman diliminde araçların fiyat artışının bir anda etiketlere yansımasıyla bayilerde ''Aracımız yok'' ifadeleri kullanılıyor. Maltepe'de otomobil almak isteyen Yiğit Ayaydın ise gittiği bayiden kendisine 'sıfır araç yok' denilerek elleri boş dönerken, sıfır araçların bayiye yaklaşık 2 kilometre ötede bir inşaat halindeki otoparkta stoklandığını görünce şoke oldu. Bayi yetkilisine araçlarının olduğu belirten Ayaydın, bayi yetkilisinin "araç satış yemiştir" cevabıyla karşılaştığını ifade etti. Ayaydın, bir yılda almak istediği araçta fiyat farkının 200 bin TL'ye kadar ulaştığını söyledi. "5 bin tane aracın inşaat alanında olması olması soru işaretlerini beraberinde getiriyor" Bayiler tarafından araçların stoklandığını belirten Yiğit Ayaydın, "1 buçuk yıldır Fiat Egea aracı arayış durumundayım. Fiat bayisini 1 buçuk yıldır arıyorum. Araç olmadığını, gelmediğini bana söylüyorlar. Bugün sabah bayiye gitmek istedim. Gittiğimde bayide araba olmadığını söylediler tekrar. Bayiden çıkıp 2-3 km gittikten sonra bir inşaat içerisinde yaklaşık 5 bin civarı aracın olduğunu gördüm ve hepsi de Fiat'a ait. Yani 1 buçuk yıldır araba yoksa bu 5 bin tane aracın inşaat halindeki otoparkın içerisinde olması soru işareti. Araçların hepsinin üstünde toz var. Hani uzun zamandır orada durduklarına hem fikiriz. Yani bu konuda biz vatandaş olarak araç isteyenler olarak sıkıntı yaşıyoruz. Yani 1 buçuk sene önce ben aradığım zamanki fiyatı 250 bin ile 300 bin TL arasındaydı. Bugün 450 bin TL ama yine araç yok. Yok da bu arabalar nereden geliyor? Sürekli bir de bu şehir içinde tırların üstünde Fiat araçları. Bunlar bir yere gidiyor. Bir yerden birisi alıyor bunları. Bu şekilde mağduruz" dedi. Araçların bayiler tarafından satılmadığını ifade eden Yiğit Ayaydın, "Bayinin genel müdürlüğünü aradım. Sizin bütün bayilerinizi aradığımda aracınız yok dediler. Ama biz böyle böyle bir araç kalabalığı gördük, inşaat içerisinde, bunlar nedir, ne değildir diye sorduğumda 'satış yemiştir, size geri dönüş yapacağız' dediler. Zaten bütün aradığımız Fiat bayileri size geri dönüş yapacağız diyor. Ama ne zaman? 1 buçuk yılda bir bayi arayıp da demez mi ki beyefendi bir araç geldi bunu size verelim mi? Aradığım bayi yok bin kişi sıra var. Ama sen şimdi inşaata arabaları doldurursan sıra olur. Yani eğer şimdi sorduğumuzda satılmış aracı kimse inşaatta bırakmaz. Alır kapısına çeker" diye konuştu.

10 bin vatandaşa Kuran eğitimi Haber

10 bin vatandaşa Kuran eğitimi

Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi, düzenlediği binlerce kurs faaliyeti ile vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren kurum son 1 yılda; 75 alanda 4 bine yakın farklı programdan, 53 alanda binlerce kurs açarak 200 bine yakın vatandaşa dokundu. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi’nin eğitim verdiği önemli alanlardan birisi de Din Hizmetleri alanı. Elif ba öğretimi, Kur’an öğretimi, Tecvidli Kur’an Öğretimi, Hafızlığa hazırlama gibi 60’dan fazla kursun bulunduğu bu alanda yoğun kurs faaliyetleri düzenleniyor. Din Hizmetleri alanında açılan kurslarda özellikle, Kuran-ı Kerim’in topluma tanıtılması ve usulüne uygun olarak öğretilmesi önemli yer tutmaktadır. Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse yaptığı açıklamada; “Her eve bir Kuran, her evde Kuran okuyan, hedefiyle çıktığımız yolda; Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi olarak son bir yılda; Kuran-ı Kerim öğretiminde 642 kurs açarak, 9 bin 190 vatandaşımıza eğitim verdik. İslâm Dini’nin Kutsal Kitabı Kuran-ı Kerim’in; usulünce okunmasının öğretilmesi, ezberlenmesi, anlamlandırılmasına yönelik kursları açmaya devam ediyoruz. 7 Yaşından itibaren tüm vatandaşlarımızı Kur’an eğitimi almaya, Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi’mizin kurs açtığı kurum binalarına, OSMEK merkezlerine, okullarımıza, dernek ve vakıflarımıza, camilerimize bekliyoruz. Sizin en hayırlınız Kur’an-I öğrenen ve öğretendir” diyen Hz. Muhammed (sav)’in çağrısını baş tâcı yaparak toplumumuzun her kesimince, Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesini ve öğretilmesini amaç edindik.” dedi. Vatandaşlarca yoğun talep gören Kuran’ı öğrenme kurslarına kayıt olmak için, kurs merkezlerine başvuruda bulunmak yeterli.  

Dündar: “Fidelerin bir kısmını vatandaşa dağıtılacak” Haber

Dündar: “Fidelerin bir kısmını vatandaşa dağıtılacak”

Artan hibrit tohum kullanımı ile birlikteher geçen yıl ülkemizde üretilebilir yerli tohumların kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde, Osmangazi Belediyesi’nin başlattığı millî tohum geliştirme çalışmaları büyük önem taşıyor. İthâl tohumun önüne geçip, yerli ve millî tohumun yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde kurulan Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki serada yerli tohumlardan elde edilen fideler yetiştiriliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘ata tohumu yetiştirme’ projesi ile geleneksel ata tohumlarını yeniden üretip çoğaltarak, sürdürülebilir üretime katkı sağlamak istediklerini söyledi. Geçen yıl başlattıkları projeden çok iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, Türk tarımının yerli ve millî tohum ile güçlenmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Dündar, “Ekilen tohumların bir kısmı fide olarak topraktan çıktı. Bu çalışmadaki maksadımız halk tabiriyle tavan arasında kalmış diyebileceğimiz orijinal, ata tohumlarımızı bulup onların kalitesini bozmadan, genetiği ile oynanmadan üretilebilir yerli ve milli tohumlar elde etmek” diye konuştu. “21 tür ve 100 çeşit ata tohumu ürettik” Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ata tohumları yetiştirmenin yanı sıra ekolojik hayat ve perma kültür eğitimleri de verdiklerini söyleyen Başkan Dündar; “Salgın nedeniyle 2 yıldır bu eğitimleri gerçekleştiremiyoruz. Ancak, ata tohumlarımızın üretilmesi noktasındaçalışmalarımızı sürdürüyorlar. Şu ana kadar yetiştirdiğimiz ata tohumları 21 tür ve 100 çeşit. Tohumlarımız toprakla buluştu. Fidelerimiz çıkmaya başladı. Ürettiğimiz tohumların bir kısmını Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ekerken, bir kısmına da vatandaşlarımızla paylaşacağız. Dolayısıyla, ata tohumları ile vatandaşlarımıza evlerinin balkonlarında ve bahçelerinde, domates, biber gibi çeşitli sebzeleri yetiştirme fırsatı sunmuş olacağız. Böylece, ürettiğimiz tohumlarla da, ata tohumlarımızın devamını getirmiş olacağız” diye konuştu.

OSMANGAZİ’DEN VATANDAŞA SICAK İFTARLIK Haber

OSMANGAZİ’DEN VATANDAŞA SICAK İFTARLIK

Ramazan ayı boyunca her gün 5 farklı noktada yemek dağıtımı yapan Osmangazi Belediyesi, sokağa çıkma yasağında ise ihtiyaç sahiplerine sıcak yemekleri evlerine kadar götürüyor.Ramazan ayının bereketini Elmasbahçeler Otoparkı, Soğanlı Kültür Merkezi, Eskici Mehmet Dede Aşevi, Somuncu Baba Evi ile Sakarya Kimsesizler Aşevi’nde 3 çeşit yemek dağıtımıyla paylaşan Osmangazi Belediyesi, sokağa çıkma yasağından dolayı evlerinde kalan ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmuyor. Özellikle korona virüsü salgınından dolayı karantina altında olan ailelerin çocuklarını, 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların evlerini kapı kapı gezen Vefa Sosyal Destek Grubu, iftara saatlere kala yemekleri teslim ediyor. Hizmeti vatandaşın ayağına götüren ekipler, aldıkları tepkilerden dolayı büyük mutluluk duyuyor.Osmangazi Belediyesi’nin 5 merkezde yemek dağıtımı, sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde, 17.00 ve 18.00 saatleri arasında olacak. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınından dolayı ramazan ayında vatandaş ile gönül sofralarında buluşacağını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 'Bu zorlu süreçte vatandaşlarımızdan gelen her türlü talebi değerlendiren ekiplerimiz, ramazan ayında da hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Vefa Sosyal Destek Grubumuz ihtiyaç sahibi, ailesi karantina altında olan çocukları ve yaşlılarımızı yalnız bırakmamaya özen gösterecek. Ekiplerimizin daha önce tespit edip belirlediği ailelerimize ramazanın ilk gününden itibaren sıcak iftarlık götürmeye başladık. Ayrıca, rutin olarak yaptığımız erzak yardımlarımız da devam edecek. Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Hemşerilerimiz evlerinde kalsın. Biz, her zaman onların yanındayız' dedi.

BAŞKAN TABAN’DAN MAHALLEYİ TEMİZLEYEN GÖNÜLLÜ VATANDAŞA ZİYARET Haber

BAŞKAN TABAN’DAN MAHALLEYİ TEMİZLEYEN GÖNÜLLÜ VATANDAŞA ZİYARET

Bursa’nın İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, oturduğu mahalleyi her gün temizleyen emekli vatandaşı ziyaret ederek kendisine teşekkür etti.Yeniceköy Mahallesi’nde ikamet eden Kazım Yolcu, emekli olduktan sonra her sabah oturduğu mahalledeki caddeyi baştan aşağı temizliyor. Yıllardır gönüllü olarak bu işi yapan Yolcu’yu gören herkes takdirle karşılıyor. Temizlik yaptığı sırada bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenen emekli vatandaş, 'Bu işi tamamen gönüllü olarak yapıyorum, herhangi bir beklentim yok. Para almıyorum. Daha temiz bir İnegöl için her sabah bu caddeyi baştan aşağı temizliyorum. Çocuklarımıza, torunlarımıza örnek olmaya çalışıyorum. Aslında herkes kendi kapısının önünü temizlese çok güzel olur, daha temiz olur. Temizlik îmandan gelir, biz müslümanların temizlik hususunda çok titiz olmamız lâzım. Lütfen yerlere kimse çöp atmasın, herkesten bunu rica ediyorum' dedi.Başkan Taban ziyaret ettiHaberlerin ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kazım Yolcu’yu ziyaret etti. Evinin kapısında başkanı karşılayan Yolcu, ziyaretinden dolayı memnun olduğunu belirterek, her zaman üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Alper Taban ise, kendisine bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, 'İnşallah el birliğiyle ilçemizi daha temiz bir yer hâline getireceğiz. Vatandaşımız emekli olduğu hâlde yıllardır gönüllü olarak bu işi yapıyor, beni çok mutlu etti, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.